mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:440/1172)

Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 350

masłem lub olejem i rozłożyć część posiekanej kapusty, na to część masy z mielonym mięsem. Polać połową sosu. Następnie znowu kapusta i mięso. Ostatnia warstwa znowu kapusta i polać pozostałym sosem. Zapiekankę przykryć i tak cały czas piec pod przykryciem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec godzinę i 10 minut. Podawać można w różny sposób jak zapiekankę

Kuchnia Pokoleń
Kulebiak z kiszoną kapustą 205

Kulebiak to duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako

Mama Gotuje
Roladki drobiowe ze szparagami 237

usunąć błonki. Odciąć polędwiczki. Filety rozciąć wzdłuż na pół, na dwa płaty. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku. Na środek każdego płata mięsa ułożyć po 2 szparagi, zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć roladki. Piec ok 30 minut w 180 stopniach.W międzyczasie 2 razy podlać roladki wytworzonym sokiem

Smakołyki Asi
Karkówka w zupie cebulowej 410

Pomysł na karkówkę w zupie cebulowej z pieczonymi łódkami z ziemniaków dostałem od 11-letniej Marysi, zaciekawił mnie ten przepis bo dowiedziałem się również że

Mechanik w kuchni
Paszteciki meksykańskie z mięsem z rosołu 246

środku odciąć nożem od reszty. Pokroić na kawałki (u mnie ok 4-5 cm). Na odciętym kawałku ciasta znów układać mięso i ponownie rolować i kroić - do wyczerpania składników.  4. Paszteciki ułożyć na papierze do pieczenia (należy zachować odstępy - ciasto trochę urośnie).  5. Jajko dokładnie roztrzepać widelcem, posmarować wierzch pasztecików. Posypać czarnuszką. Piec do zrumienienia

Kto ugości moich gości?
27 pomysłów na makaron 918

ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Penne z grillowanymi warzywami Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i serem gorgonzola Spaghetti ze szpinakiem i grana

Moja smaczna kuchnia
Jedzonko do pracy #27 194

popracować, a żeby mieć siłę do pracy, należy coś jeść - najlepiej coś zdrowego i smacznego. Taki właśnie zestaw dziś przygotowałam. Sniadanie - Pieczona pierś z indyka, do tego żurawina i buraczek Lunch - Gotowany ryż z warzywami i mięsem z kurczaka z rosołu, doprawiony na sposób indyjski. Przekaska - Kiwi Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczony schab z jabłkami 278

powtykaj kawałki czosnku, pieprzu i rozmaryn u .  Odstaw  w chłodne miejsce  na  minimum  godzinę , by mięso przeszło ich smakiem.   2.  W żaroodpornym naczyniu ułóż s chab  skórą do góry i piecz   w piekarniku nagrzanym do 220 stopni,  przez około 15 minut.  Po tym czasie zmniejsz  temperaturę

SzczyptaSmaQ
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 367

parę godzin. W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min. Serdecznie polecam Wam skrzydełka tak przygotowane,z pewnością każdemu posmakują

Niespełnione zdolności kulinarne
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 263

pieprzem. Ser ścieramy  na tarce o średnich oczkach. Okrągłe naczynie  smarujemy dokładnie masłem. Na dnie wykładamy połowę ziemniaków. Następnie układamy mięso, posypujemy startym serem (zostawiamy troszkę na wierzch). Na wierchu układamy resztę ziemniaków i sera. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut w 190*C. Dekorujemy natka pietruszki.  http://www.porcelanabogucice.pl/index.php

VioletoweKucharzenie
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami oraz sałata z musztardą dijon 239

wszystko elegancko zgęstniało.  Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty na początku ser. Na samym końcu mieszamy wszystko z sosem z mięsa oraz pieczarkami. Kolejność warstw w naczyniu żaroodpornym: schab, beszamel z pieczarkami, ser Gran Padano. Pieczemy w temperaturze 160 stopni (funkcja termoobieg bądź grill) przez jakieś 5 minut (aż wszystko ładnie się zarumieni). Składniki na sałatę: - sałata masłowa

Życie zamknięte w smaku
Karkówka po flisacku 283

dużym żaroodpornym naczyniu. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Paprykę w kosteczkę. Warzywami przykrywamy mięso. Cebulę kroimy w piórka a boczek w paseczki. Wysypujemy na wierzch. Całość podlewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w 170*C (z termoobiegiem) przez 60 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę aby wszystko ładnie się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Shoarma z kurczaka 322

oczyścić. Pokroić w paski lub w kostkę. Pokrojone mięso natrzeć, wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na ok godzinkę. Następnie smażymy mięso na teflonowej patelni bez dodatkowego tłuszczu. Można podawać z ryżem, frytkami, chlebkiem pita lub pieczonymi ziemniaczkami. Sos: ok 200-300 g jogurtu greckiego' 2 ząbki czosnku troszkę świeżej drobno posiekanej natki pietruszki (może być suszona) sól i pieprz

The Sweet Damsel
Kanapka z grillowanym kurczakiem. 244

ulubionego pieczywa ( u mnie chleb staropolski) pieczony kurczak ( u mnie pierś z kurczaka, doskonałe będą też udka czy skrzydełka lub pieczony schab) pomidor czerwona cebula kiełki ( lucerny, brokuła, rzodkiewki) majonez krem balsamiczny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mięso pokroić w nieduże kawałki ( jeśli używamy skrzydełek lub udek, po prostu oddzielić mięso od kości i porwać w mniejsze kawałki

DefinicjaSmaku
Ziemniaki w mundurkach, kurczak, szparagi! 335

Letni, lekki i smaczny obiad! Pieczone w mundurkach młode ziemniaki, kurczak w sosie z chili i różowym pieprzem, podane z jędrnymi zielonymi szparagami! Jestem w raju! Do ziemniaczków zrobiłam sos czosnkowy to połączenie może i banalne,  ale jednak najlepsze ;-).  Życzę smacznego! SKŁADNIKI: - pęczek szparagów zielonych - młode ziemniaczki około 1,5 kg - masło - oliwa z oliwek - sól(...)gotuj 10 minut, dodaj 150 ml wody. Zagęść mąką.  - szparagi obierz i gotuj 10-11 minut we wrzątku. - Ziemniaki wyjmij z pieca przekrój na pół, posól, polej sosem, wyłóż szparagi, polej odrobiną roztopionego masła, podaj z mięsem i sosem. Smacznego

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania