mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:461/1172)

Klops z boczniakami. 142

pieczenia, wkładam do lodówki i na kolację mamy swojską wędlinę do chlebka. Kroję ją na dość grube plasterki i podaje z pieczywem, sałatą i pomidorami bądź z keczupem. Mąż zajada się bez dodatków, bo nie chce sobie psuć smaku pysznego mięska. Polecam, bo w bardzo prosty sposób można urozmaicić codzienne posiłki :-) Składniki na klopsa z boczniakami 0,5 kg mięsa(...)Kajzerkę moczymy w ciepłym mleku, boczniaki myjemy, osuszamy. W maszynce do mięsa mielimy na dużych oczkach wieprzowinę i boczniaki, następnie dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko, cebulkę, czosnek, doprawiamy solą i pieprzem (nie dodajemy innych przypraw, bo mogą zdominować smak) i dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wypełniamy masą mięsną i pieczemy w nagrzanym do 170-180 stopni C piekarniku przez

Rozpustne gotowanie
Pstrąg łososiowy glazurowany pieczony w folii 128

obiad rybę. Pstrąg łososiowy glazurowany i pieczony w folii to wspaniała alternatywa dla łososia. Pstrąg łososiowy przypomina łososia, filety są jednak mniejsze i cieńsze. Należy więc być ostrożnym i piec pstrąga nieco krócej niż łososia, aby ryba była miękka i soczysta. Nie ma nic gorszego jak wyschnięta na wiór ryba. Pieczenie ryby w folii pomaga w jej prawidłowym przyrządzeniu(...)mylcie pstrąga łososiowego z pstrągiem , który jest mniejszy i ma białe mięso. Polecam pstrąga z prostą sałatką z kapusty pekińskiej i ogórka, która dodatkowo podkreśla smak ryby. Pstrąg łososiowy na słodko kwaśno i sałatka już mnie w pełni zadowoliły, kiedy moi mężczyźni zażyczyli sobie jeszcze pieczone ziemniaczki. Pstrąg łososiowy w glazurze Składniki: 700 g fileta z pstrąga łososiowego

codojedzenia
49 przepisów z cukinią 231

mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Omlet z ziemniakami i cukinią Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pełnoziarniste spaghetti z cukinią i szpinakiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią

Moja smaczna kuchnia
Pieczeń z jajkiem 213

Pyszna pieczeń z jajeczną niespodzianką w środku. Pieczeń idealna na Wielkanoc gdy jajek na naszym stole sporo i pod różną postacią. składniki: 1,5 kg mięsa mielonego 10-12 jajek Farmio 5 ząbków czosnku 1 cebula 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka oregano 4 łyżki bułki tartej 1 szklanka wody 1 kostka mięsna Do miski włożyć(...)mięso mielone, wbić dwa jajka, dodać posiekane lub zmiażdżone ząbki czosnku oraz drobno pokrojoną cebulę. Dodać przyprawy: majeranek, oregano i pieprz oraz tartą bułkę.Wszystko dokładnie wymieszać. Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostkę mięsną, przestudzić. Do mięsnej masy dolewać porcjami bulion i cały czas wyrabiać. Zamiast bulionu z kostki mięsnej można użyć domowego bulionu, należy wtedy nieco dosolić mięsną

Monia miesza i gotuje
Ameryka od Kuchni 107

łosoś z Alaski czy słodkie ziemniaki. Fume Blanc Robert Mondavi i słodkie ziemniaki pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały(...)cechuje się doskonała soczystością mięsa, wysoką zawartością cennych składników odżywczych oraz intensywną barwą wynikającą z żywienia się w sposób naturalny. W sposób zasadniczy różni się od tego najbardziej popularnego hodowlanego norweskiego. Chateau Souverain Sauvignon Blanc i wędzony łosoś z Alaski, z placuszkiem gryczanym, kremowym koperkowym serkiem i kiełkami zielonego groszku. Morning Fog Chardonnay, Wente i pieczony łosoś z Alaski

królestwo garów
Pieczone mięsa: karczek, boczki, schab ze śliwką 233

kupujemy gotowych wędlin.Wspólnie z Mamą wszystko robimy same, nawet białą kiełbasę . Smak niepowtarzalny, a użyte  przyprawy takie jakie najbardziej lubimy. Zresztą nie tylko Święta, to czas gdy pieczemy własne wędliny, bo robimy je dosyć często, choć oczywiście w mniejszych ilościach. ; Składniki : 1 kg schabu 1,2 kg boczku bez skóry do zwinięcia 0,8 kg boczku ze skórą(...)mięso na drugą stronę i ponownie natarłam marynatą z dna naczynia.Tak postępowałam przez kolejne 3 dni. Po tym czasie mięso było gotowe do pieczen ia. Schab i szynkę upiekłam w rękawie, boczki i karczek bezpośrednio na blasze wysmarowanej smalcem.Czas pieczenia 1.5 godziny w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na  180 st.C Czas peklowania odgrywa ważną rolę zwłaszcza dla mięs pozbawionych

Gosia gotuje
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 157

mniej więcej połowie pieczenia obracamy je, podlewamy odrobiną delikatnego bulionu oraz marynatą i pieczemy dalej. Policzki mają być delikatne, soczyste a pod dotknięciem widelca mają się rozpadać. Ps. na spód piekarnika włóżmy naczynie żaroodporne wypełnione wodą – sprawi to , że woda będzie parować, dzięki czemu mięso pozostanie bardziej soczyste! Tak przygotowane podajemy z ugotowanym w tym czasie kaszotto, chipsem

Ostra na Słodko
Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine 263

apprezzarne al meglio il sapore, saranno poi accompagnate da una leggera salsa di yogurt alle erbe aromatiche. Buon appetito;):) **** Zapraszam Was na przekąskę, idealn ą  na letni obiad. Pieczone pulpeciki z kurczaka zaserwowane w formie szaszłyków z grillowan ą  cukini ą  i aromatycznym dipem jogurtowo-ziołowym. Smacznego ;):) INGREDIENTI 300 g di polpettine di pollo(...)mleku,  drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku; doprawiamy solą i pieprzem.  Z mięsa formujemy małe pulpeciki, które obtaczamy w bu ł ce tartej.  Pulpeciki wykładamy na form ę  wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowan ą  olejem, delikatnie spłaszczamy widelcem, aby równomiernie si ę  upiekły . Pulpeciki pieczemy w piekarniku

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z kaszą bulgur i karczkiem 178

Po pierwszym spróbowaniu kasza bulgur zagościła już u mnie na stałe. Jest rewelacyjna jako dodatek do gulaszów, mięs a także jako składnik różnych sałatek. Przygotowuje się

Ala piecze i gotuje
Kurczak Caprese z piekarnika 1296

Kurczak Caprese z piekarnika , czyli pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami to idealne danie na obiad. Pierś kurczaka przygotowane w innej odsłonie, to danie proste i smaczne jak klasyczna włoska sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli. Zapiekamy piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Wystarczy piersi kurczaka naciąć nożem, w każde nacięcie włożyć plaster pomidora i mozzarelli(...)przecinając mięsa do końca. Dokładnie doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy suszoną bazylią wymieszaną z oliwą z oliwek. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy piersi kurczaka. Ser mozzarella i pomidora kroimy w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy naprzemiennie w nacięciach kurczaka. Możemy dodać też listki świeżej bazylii. Wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy bez przykrycia przez ok. 30 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z nadzieniem ziemniaczanym, gotowane i pieczone 167

Pierogi, temat rzeka. Przyrządzam je na różne sposoby: z ziemniakami, kaszą, ryżem, mięsem i czym tylko się da :)  Pierwsze pierogi w życiu jadłam w dzieciństwie

Smakowy Raj
Gołąbki po ukraińsku 137

jakbym o niej nie wspomniała:-) Wydaje mi się, że gołąbki można zapiekać od razu z sosem i wtedy piec 1 h 40 min. wtedy chyba lepiej przejdą pomidorowym sosem. Jakby ktoś wypróbował ten sposób to niech da znać:-) Składniki: 50 dag mięsa mielonego (pół na pół wieprzowina i wołowina) szklanka ryżu 2 średnie cebule nieduża główka białej kapusty(...)oleju, wymieszać z mięsem oraz ryżem i doprawić solą, pieprzem i oregano. Na każdy liść położyć łyżkę lub dwie farszu i zwijać nieduże gołąbki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć gołąbki, a na nie położyć startą marchewkę (jak gołąbków mamy dużo to układamy warstwowo: gołąbki, marchewka, gołąbki, marchewka). Zalać je 2 szklankami gorącego rosołku. Piec w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Tort makowo - ajerkoniakowy z nutą cytrusową 309

tylko ) :).  Blaty makowe: 200 g maku * 6 dużych jajek 200 g cukru 2,5 łyżki kaszy manny 1,5 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 dużej pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów lub kilka kropel aromatu migdałowego Krem ajerkoniakowy z mandarynkami: 500 ml mleka 2 żółtka 1,5 łyżki(...)całkowitego wystudzenia. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. przy pomocy czystej ściereczki lub gazy i dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa.  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotować tortownicę o średnicy 21 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszystą i jasną masę. Dodać kaszę mannę, tartą

Opowieści z piekarnika
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 125

piekarnika wyłożyć papierem który, lekko   posmarować masłem na nią wylać masę jajeczną z serem i piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w 170stopniach. Po tym czasie wyjąć ciasto i jeszcze ciepłe oddzielić od papieru ( papieru nie wyrzucać). Na cieście ułożyć surowe mięso posypać przyprawami, na to równomiernie ułożyć podsmażone pieczarki, posypać tymiankiem i zawinąć całość w roladę

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania