mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:467/1172)

Schab zapiekany z warzywami 689

naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, układając pomiędzy mięsem. Cebulę, paprykę , pomidor i czosnek pokroić i dodać do mięsa. Wszystko oprószyć solą. Śmietanę wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką i wlac na zapiekankę. Piec w 180 stopniach do momentu aż ziemniaki będą miękkie i zapiekanka lekko przyrumieniona. schab zapiekany z warzywami

O kuchni z uczuciem
DOMOWA WĘDLINA 122

mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać, uformować walec, wyłożyć na folię wysmarowaną olejem, szczelnie zwinąć. Piec ok. 55 minut w 180'C. Pycha

Zrób to smacznie
Pikantne szaszłyki z kurczaka w sosie jogurtowym 185

kroimy w kostkę (usuwamy błonki i tłuszcz) i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z  przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem

Moje Kuchenne Rewelacje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 160

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 161

Białko ubić na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania dodać musztardę oraz otręby. Całość delikatnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki mięsa drobiowego. Wierzch posmarować pianą musztardową. Na sam koniec dodać masło. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec bez przykrycia  około 40-50 minut. Piana musi się zarumienić. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, np. z ugotowanym ryżem

Ugotować
Wołowina Hoisin 105

hoisin, ale zostałam wyśmiana, że kurczaki to wszyscy i mam się opanować i zrobić wołowinę. Khan kazał kupić dobry kawał na pieczeń i wrócić po instrukcje. Tak oto powstała wołowina hoisin. Do przygotowania wołowiny hoisin potrzebujemy: na mięso 1 kg dobrej wołowiny ryż jaśminowy ugotowany zgodnie z instrukcją posiekaną kolendrę na sos ¼ szklanki sosu sojowego jasnego 2 łyżki masła orzechowego

ladykitchen
Rolada schabowa w chrzanowej galarecie 196

selera Pietruszka Sól Pieprz Liść laurowy Ziela angielskie Chrzan tarty ze słoika Ocet cukier Żelatyna Wykonanie: Papryki kroimy na kawałki i pieczemy aby usunąć skórkę. Schab kroimy w taki sposób aby uzyskać jak najdłuższy i cienki kawałek. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy warzywa i przyprawy oraz solimy. Zagotowujemy. Na mięsie układamy obrane papryki. Zwijamy

Smaki Ewy
Piersi kurze w sosie czosnkowym 110

soli i trochę czarnego pieprzu. Wylać sos na patelnię, podgrzać dodać dodatkowo 1 płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczne biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami 176

Biryani to klasyczne danie kuchni indyjskiej, typowej zwłaszcza dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) oznaczającego "pieczony". Zasadniczo polega ono na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw. Na patelni, na 1 łyżce oliwy podsmażyć najpierw pokrojoną w plasterki cebulę i pora. Dodać posiekany drobno

Świat Domowej Kuchni
Grill time 145

oraz "Triumph of our Tired Eyes" w tle, ogień miga w kominku...bajkowo... Pieczona wołowina z piękna polędwica wieprzowa, z dumną kukurydzą i zabawnymi szparagami... oto plan... Marynata do mięsa: - 1/2 cytryny świeżo wyciśniętej - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - szczypta soli i pieprzu cayenne  - szczypta rozmarynu

Lajtkraft food intolerance
Zupa cebulowo-porowa z grzanką serową 176

gotujemy jeszcze 10 minut. Jeśli wolicie bardziej kremowe zupy to można bulion z cebulką i porem zmiksować, a później dodać mięso mielone- nam jednak smakowała bez miksowania. Bagietkę kroimy na kromki, posypujemy startym serem i oregano. Pieczemy w piekarniku ok. 7 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy od razu z zupką

Aga w kuchni
Pieczona pierś z kurczaka 126

kurczaka moczymy (najlepiej przez całą noc) w mleku. 2. Przygotowujemy marynatę: łączymy olej z przyprawami. 3. Marynujemy mięso i obtaczamy w pokrojonych na drobno orzechach. 4. Pierś z kurczaka owijamy folią aluminiową i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20-25 min. Pieczona pierś z kurczaka w orzechach jest bogata w: - pełnowartościowe białko - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kofty wołowo – drobiowe 165

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam Post

Marta Gotuje
Skrzydełka z serkiem mascarpone (z nutą rozmarynu i cytryny) 136

dodawać go jak najwięcej.) Naczynie żaroodporne pokryć warstwą oleju czosnkowego i ułożyć w nim kurczaka. Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso delikatnie wymieszać, aby pokryło się warstwą tłuszczu. Na wierzchu posypać startą skórką cytryny i zieleniną. Piec około 70-90 minut w 180 stopniach. (W razie potrzeby podlać wodą.) Około 10 minut przed końcem pieczenia - kurczaka skropić sokiem cytrynowym

Di gotuje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 178

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st.  Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania