mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:467/1172)

Pikantne szaszłyki z kurczaka w sosie jogurtowym 189

kroimy w kostkę (usuwamy błonki i tłuszcz) i mieszamy z oliwą. Papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) kroimy w dużą kostkę. Nabijamy mięso i papryki na przemian na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków. Solimy szaszłyki przed pieczeniem. Grilujemy po około 5 minut z każdej strony. W czasie pieczenia przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z  przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem

Moje Kuchenne Rewelacje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 168

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st. Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Udka zapiekane pod musztardową pierzynką 163

Białko ubić na sztywną pianę. Pod sam koniec ubijania dodać musztardę oraz otręby. Całość delikatnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki mięsa drobiowego. Wierzch posmarować pianą musztardową. Na sam koniec dodać masło. Piekarnik rozgrzać do 180 °C . Piec bez przykrycia  około 40-50 minut. Piana musi się zarumienić. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, np. z ugotowanym ryżem

Ugotować
Wołowina Hoisin 111

hoisin, ale zostałam wyśmiana, że kurczaki to wszyscy i mam się opanować i zrobić wołowinę. Khan kazał kupić dobry kawał na pieczeń i wrócić po instrukcje. Tak oto powstała wołowina hoisin. Do przygotowania wołowiny hoisin potrzebujemy: na mięso 1 kg dobrej wołowiny ryż jaśminowy ugotowany zgodnie z instrukcją posiekaną kolendrę na sos ¼ szklanki sosu sojowego jasnego 2 łyżki masła orzechowego

ladykitchen
Rolada schabowa w chrzanowej galarecie 198

selera Pietruszka Sól Pieprz Liść laurowy Ziela angielskie Chrzan tarty ze słoika Ocet cukier Żelatyna Wykonanie: Papryki kroimy na kawałki i pieczemy aby usunąć skórkę. Schab kroimy w taki sposób aby uzyskać jak najdłuższy i cienki kawałek. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy warzywa i przyprawy oraz solimy. Zagotowujemy. Na mięsie układamy obrane papryki. Zwijamy

Smaki Ewy
Piersi kurze w sosie czosnkowym 115

soli i trochę czarnego pieprzu. Wylać sos na patelnię, podgrzać dodać dodatkowo 1 płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczne biryani z soczewicą, marchewką i pomidorami 178

Biryani to klasyczne danie kuchni indyjskiej, typowej zwłaszcza dla północnych terenów Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa beryā(n) oznaczającego "pieczony". Zasadniczo polega ono na zapiekaniu w szczelnie zamkniętym garnku na przemian ułożonych warstw ryżu i mięsa, z dodatkiem różnych kombinacji przypraw. Na patelni, na 1 łyżce oliwy podsmażyć najpierw pokrojoną w plasterki cebulę i pora. Dodać posiekany drobno

Świat Domowej Kuchni
Grill time 151

oraz "Triumph of our Tired Eyes" w tle, ogień miga w kominku...bajkowo... Pieczona wołowina z piękna polędwica wieprzowa, z dumną kukurydzą i zabawnymi szparagami... oto plan... Marynata do mięsa: - 1/2 cytryny świeżo wyciśniętej - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - szczypta soli i pieprzu cayenne  - szczypta rozmarynu

Lajtkraft food intolerance
Zupa cebulowo-porowa z grzanką serową 180

gotujemy jeszcze 10 minut. Jeśli wolicie bardziej kremowe zupy to można bulion z cebulką i porem zmiksować, a później dodać mięso mielone- nam jednak smakowała bez miksowania. Bagietkę kroimy na kromki, posypujemy startym serem i oregano. Pieczemy w piekarniku ok. 7 minut w 180 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy od razu z zupką

Aga w kuchni
Pieczona pierś z kurczaka 132

kurczaka moczymy (najlepiej przez całą noc) w mleku. 2. Przygotowujemy marynatę: łączymy olej z przyprawami. 3. Marynujemy mięso i obtaczamy w pokrojonych na drobno orzechach. 4. Pierś z kurczaka owijamy folią aluminiową i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20-25 min. Pieczona pierś z kurczaka w orzechach jest bogata w: - pełnowartościowe białko - wielonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kofty wołowo – drobiowe 168

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na patelni grillowej i podałam je z dipem z pieczonej papryki oraz ryżem curry z warzywami. W sam raz na pożywny obiad dla mięsożerców, polecam Post

Marta Gotuje
Skrzydełka z serkiem mascarpone (z nutą rozmarynu i cytryny) 139

dodawać go jak najwięcej.) Naczynie żaroodporne pokryć warstwą oleju czosnkowego i ułożyć w nim kurczaka. Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso delikatnie wymieszać, aby pokryło się warstwą tłuszczu. Na wierzchu posypać startą skórką cytryny i zieleniną. Piec około 70-90 minut w 180 stopniach. (W razie potrzeby podlać wodą.) Około 10 minut przed końcem pieczenia - kurczaka skropić sokiem cytrynowym

Di gotuje
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 184

blaszce od piekarnika poukładać warzywa. Kurczaka zawinąć w plastry boczku, następnie ułożyć na blaszce między warzywami. Pozostałą marynatą polać warzywa i mięso. Posypać rozmarynem, kminem, solą i pieprzem i czosnkiem. (przed upieczeniem) Piekarnik nagrzać do 200 st.  Piec 10 min w 200 st. następnie dodać 5 łyżek wrzącej wody i piec 1 godzinę

moj przepis na
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 158

formę jak do keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Chrupiące piersi kurze 228

jogurtu, lekko potrząsnąć płatem mięsa i położyć na pokruszonych krakersach. Obtoczyć dokładnie kawałki mięsa z wszystkich stron. Włożyć tak przygotowane mięso do żaroodpornego naczynia, uprzednio lekko wysmarowanym masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 30-35 minut. W połowie czasu przewrócić na drugą stronę. Można je również piec ułożonych na raszkach w piekarniki, wtedy już masełko

Kuchnia Pokoleń