Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pora dokładnie umyć i drobno posiekać w pół plasterki. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem, przykryć warstwą pora i posmarować majonezem. Na wierzchu rozłożyć marchewkę. Delikatnie oprószyć solą. Piec około 20-25 minut w temp. 170st
Z miłości do słodkościwymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone płatki. Mieszamy składniki delikatnie, wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożoną papierem pergaminowym. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy dodajemy do masy serowej. Galaretkę
kgwjanczewoŚwiętach mam chyba przesyt mięsa i z przyjemnością przygotowuję dania wegetariańskie. W warzywniku wciąż mam jarmuż, więc pomyślałam o pasztecie pieczonym w keksówce wyłożonej jego świeżymi liśćmi. Na półce zapasik kasz, które są świetnym połączeniem z grzybami. A tych mam w zamrażarce wciąż spory zapas. Do tego ciut pachnących przypraw, trochę pracy i potrawa gotowa :) Okazuje się, że jest
Weekendy w domu i ogrodzieopłukać, umieścić w naczyniu i zalać marynatą. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2 godziny, po 1 godzinie mięso przewrócić na drugą stronę. 3. Piersi odsączyć z marynaty, zawinąć osobno w folię aluminiową i piec 25-30 minut w 180-200 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa Anipieprz i cebulkę podsmażoną. Składniki połączyć. Na stół rozłożyć folię spożywczą, posypać nią bułką tartą i rozłożyć mięso mielone. Na całe mięso wyłożyć pieczarki. Zwinąć roladę. Delikatnie zdjąć folię spożywczą i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180C około 45min
Amatorka kuchennatakich obiadów nie robię, ale dobre frytki, nigdy nie są złe, zatem polecam. Składniki: 1 kg ziemniaków Irys 0,6 kg pieczeni wołowej 1 główka kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych olej rzepakowy do smażenia frytek Marynata do mięsa: 2-3 łyżki sosu walchester 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku 1 łyżka soku z cytryny
Gosia gotujesmażyć do rozpuszczenia sera. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Każdą tortillę posmarować łyżką sosem. włożyć po ok. 2 łyżki mięsa i zawinąć tortille. Układać w żaroodpornym naczyniu i polać pozostałym sosem. Oprószyć pozostałym serem i piec 15-20 min. Udekorować kolendrą. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówBardzo lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie Wam trochę zalewy, to macie jak znalazł ocet smakowy. Jeśli dodajecie do niektórych swoich potraw ocet np. jabłkowy, ten ocet będzie równie dobry! SKŁADNIKI: 2kg. śliwek węgierek ZALEWA: 2 szkl. wody 3/4 szkl. octu
Kuchnia BeatyCebulkę siekamy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie (oleju) dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i przecier pomidorowy. Pod koniec pieczenia dodajemy posiekaną bazylię. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby smaki połączyły się. W garnku roztapiamy masło. Po rozpuszczeniu się dodajemy mąkę i mieszamy aby powstała gęsta zasmażka. Następnie porcjami dolewamy zimne mleko. Gdy uzyskamy
Amatorka kuchennaMożna ją podawać zarówno na ciepło - jako porcja mięsa do obiadu, jak na zimno - na kanapki.Składniki:1 kg szynki wieprzowej12 suszonych śliwek2 łyżeczki żelatynyłyżka oleju
Kulinarny Pamiętnikstopni wkładamy a sam spód naczynie żaroodporne/ blaszkę wypełnioną szklanką wody. wkładamy lekko przyklepane, posmarowane jajkiem i posypane sezamem bułeczki. Pieczemy ok 10 min. Kiedy wetkniemy w nie wykałaczkę powinna być sucha. Hamburgery wołowe: 1 kg mięsa mielonego wołowego(najlepiej z antrykotu lub innej niezbyt chudej części mięsa) ok 300 ml wody 3 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz Dodatkowo: ulubione
Malinowe Pocałunkimięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ostudzoną paprykę, cebulkę oraz przyprawy. Mieszamy. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej mięso. Posypujemy na wierzchu ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika na godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a potem zmniejszamy do 180 stopni
Aga w kuchnirolę odgrywał domowy drób, a wśród niego gęś. Gęś to kaszubska „obona” , zupa z „zełtech wreków ” na gęsinie, gęsina gotowana, pieczona i wędzona. Na Liście Produktów Tradycyjnych znajduje się okrasa czyli po kaszubsku obona. Składniki. Surowe mięso z gęsi, najlepiej udo lub pierś. Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek ,może być też cząber. Wykonanie. Mięso umyć, osuszyć
Kulinarny karnet Christopherawłożyłam na 30 min. do lodówki. Po lekkim schłodzeniu ciasto wy łożyłam w formie do pieczenia tarty (wyłożonej papierem do pieczenia). Zrobiłam widelcem dziurki w cieście i tak przygotowane wstawiłam na 15 min. do 170st. Farsz: mięso z kurczaka 1 czerwona papryka ok. 10 brukselek (mrożonych) 1 starty ząbek czosnku przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka) Na patelni podsmażyłam
bastalenapomidorowy oraz delikat czerwony. Wszystko mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Oba gatunki serów kroimy w małe kawałki, dorzucamy do wcześniej przygotowanego mięsa i razem podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Cukinie przekrawamy na pół, wydrążamy i napełniamy farszem. Pieczemy w 180 C przez 45 minut. Gotowe cukinie ozdabiamy pokrojonymi oliwkami
Zainspirowana w kuchni