Przepis na : obiad
Składniki: 1 kg udźców kurczaka 3 łyżki przyprawy do kurczaka 5 łyżek miodu 5 łyżek ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na godzinę. Po tym czasie wykładamy je na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 50 minut. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Mieszamy aby uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy upieczonego kurczaka i obtaczamy go równomiernie sosem. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...