Mięso kurczaka zamarynowane w maślance i upieczone w piekarniku po prostu rozpływa się w ustach. Niby zwykły kurczak, a smakuje wyjątkowo. Dzisiejszy kurczak jest bardzo aromatyczny, bo dodatkowo został zamarynowany w moich ulubionych przyprawach: kolendrze z czosnkiem i imbirem, potem upieczony z gałązkami natki pietruszki. Chrupiące łodyżki pietruszki nadają mu wyjąkowego smaku. Składniki: 4 nóżki kurczaka - podudzia z udkami - 1 kg 400 g maślanki sól, pieprz 2-4 ząbki czosnku 1 łyżka kolendry 5-cm kawałek... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...