Cukinia faszerowana ryżem i mięsem
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem
składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowego)2 paczki ryżu białego1 paczka ryżo dzikiego, brązowego2 duże cukinienatka pietruszki8 plasterków sera żółtego albo 10 dag sera tartegosól, pieprzoliwasos pomidorowy (przecier pomidorowy, mąka, 1/4 kostki margaryny, sól, pieprz)Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek z nasion w formie łódki. Tak przygotowane cukinie blanszujemy około 5 minut w osolonym wrzątku. W tym czasie gotujemy ryż. Mięso podsmażamy na oliwie i doprawiamy sola... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, ryż, mięso, cukinia faszerowana, zupa pomidorowa, sosy, mielone, ser żółty, sos pomidorowy, tarta, pączki, mięso mielone, dania mięsne, sos do ryżu, ser biały, mięsa pieczone, sos do mielonego , sos mięsny, pączki pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz