Cukinia faszerowana ryżem i mięsem

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem

składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowego)2 paczki ryżu białego1 paczka ryżo dzikiego, brązowego2 duże cukinienatka pietruszki8 plasterków sera żółtego albo 10 dag sera tartegosól, pieprzoliwasos pomidorowy (przecier pomidorowy, mąka, 1/4 kostki margaryny, sól, pieprz)Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż, wydrążamy środek z nasion w formie łódki. Tak przygotowane cukinie blanszujemy około 5 minut w osolonym wrzątku. W tym czasie gotujemy ryż. Mięso podsmażamy na oliwie i doprawiamy sola... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.