Piątek: Burrito ze słoika

Piątek: Burrito ze słoika

Piątek: Burrito ze słoika

Przekręcony przepis na burrito, które zamiast w charakterze nadzienia występuje w roli sałatki. Jeśli macie ochotę możecie zawinąć nadzienie w placki tortilli. Albo spakować do słoika i zakąsić podpieczoną na patelni tortillą. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Burrito to po hiszpańsku „osiołek”. Nazwa dania wywodzi się stąd, że tak jak na osiołka do buritto można wpakować wszystko. To jedna z teorii na temat egzegezy nazwy. Inna jest taka, że nadziane placki tortilli pewien sprzedawca ul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, burrito, placki, sosy, tortilla, kurczak, sałatka, sałatki, majonez, ziemniaki, fasolka, mięso, pierś, czerwona fasola, piersi, ryż smażony, filet z kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z warzywami, sałatki do pracy, sałatka do pracy, pieczone ziemniaki, kurczak wędzony , kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, tortilla z kurczakiem, ryż z warzywami, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.