mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:208/400)

ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I BOCZKIEM 146

kości 700 gram szpinak świeży 50 gram pomidory suszone w zalewie 150 gram boczek parzony wędzony 4 długie plastry sól 2 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz mielony 1/2 łyżeczki koper suszony 1 łyżka olej do smażenia METODA: Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy go tak, aby powstał duży płat mięsa. Lekko go "bijemy" tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem(...)tych odstępach układamy pokrojone pomidory suszone. Zwijamy roladę. Ciasno związujemy sznurkiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy roladę z każdej strony. Przekładamy do brytfanki wysmarowanej olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut. Potem zmniejszamy do 160 i pieczemy jeszcze 35-40 minut

Kuchnia Paulettes
Pepparkakor- szwedzkie pierniczki imbirowe 117

masła 100 g brązowego cukru (u mnie zwykły) 375 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 2 łyżeczki przyprawy do pierników Przygotowanie: Melasę, cukier i masło podgrzać w garnuszku do połączenia i rozpuszczenia, ostudzić. Suche składniki wymieszać. Dodać do nich(...)ciasta odrywać kawałeczki, rozwałkowywać je cienko i wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach (u mnie gwiazdki i choinki). Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 8-10 minut, aż brzegi ciasteczek się rumienienia. Im pierniczki cieńsze i mniejsze tym czas pieczenia krótszy.   Upieczone wyjąć z piekarnika, a gdy stwardnieją

Nastoletnie Wypiekanie
Karkówka pieczona z pomidorową nutą (suszone pomidory mielone) 158

mojego podniebienia, więc kombinuję jak mogę, abym ja była zadowolona i moja rodzina smacznie zjadła. Postanowiłam na obiad upiec karkówkę i w tym celu wykorzystać moje suszone pomidory mielone (uwielbiam je).  Dodałam je więc do marynaty, której efekt był fantastyczny. Mięsko wyszło niezwykle aromatyczne, soczyste i jednym słowem bardzo smaczne, a powstały sos - idealnie komponował się(...)całym daniem.  Musiałam na szybkiego robić zdjęcia, bo po dokładkach do fotografowania niewiele zostało. Pooolecam! 800-900g karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki oleju 1 łyżka suszonych pomidorów mielonych (płaska; świetne są tu - klik ) 1 łyżka majeranku (płaska) 3/4-1 łyżka soli 1/3 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego Dodatkowo: około 100 ml wody do podlania mięsa Wszystkie

Di gotuje
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 105

łyżki cukru pudru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  Krem: 200 g śmietanki 30% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka kawy mielonej Jeżyny do dekoracji Spód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 22-23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na papier(...)wszystkie składniki. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników . Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Krem: W misie miksera umieść wszystkie składniki

Kuchnia bezglutenowa
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 155

wrzucić do miski, dodać jajko, bułkę tartą,majeranek, pokrojone drobno nóżki pieczarek, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć obciąć nóżki. Kapelusze doprawić solą i pieprzem, nałożyć mięso mielone go kapeluszy. Na patelni i rozgrzać olej, położyć klopsiki najpierw od strony mięsa. Jak już będą przypieczone obrócić i obsmażyć ze stromy grzybka. Zdjąć klopsiki z patelni(...)wywaru, wymieszać. Następnie wlać cały jogurt do wywaru. zagotować. Nie można dodać całego jogurtu od razu, ponieważ sos by się zważył. Wlać sos do naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 20 minut. Odsypać natką pietruszki lub koperku, wymieszać. Podawać z ryżem lub kaszą. Drugi sposób przyrządzania Można włożyć obsmażone klopsy do na patelnię do sosu

Kuchnia Pokoleń
Serniczki z rabarbarem 226

efekt wizualny. Z podanej porcji można przygotować 12 małych serniczków . Serniczki z rabarbarem Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 80g cukru pudru 2 żółtka MASA SEROWA 250g mielonego twarogu 80g śmietany 18% 50g domowego cukru waniliowego 1 jajko 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej 160g rabarbaru + 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego cukier puder do oprószenia serniczków Wykonanie: CIASTO(...)schłodzić w lodówce przez godzinę - schłodzone ciasto podzielić na 12 części - każdym kawałkiem ciasta wylepić wgłębienie w formie na muffiny - formę z ciastem schłodzić przez 30 minut w lodówce - piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni - schłodzone kruche babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 15-20 minut lub do zrumienienia - upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia, nie wyjmować z formy

Smakołyki Bereniki
Babka makowo-orzechowa z białek 127

można lukrować, polewać czekoladą i z apetytem się częstować! Składniki: 6-8 białek 1 szklanka mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego  maku mielonego 1/2 szklanka mielonych orzechów 1 mały proszek do pieczenia 1 limonka tłuszcz do smarowania formy 1 łyżka bułki tartej lukier 2 łyżki cukru pudru 1 białko sok z limonki Wykonanie: Ubijamy białka(...)delikatnie mieszamy aby wszystkie składniki połączyć ze sobą, na koniec wsypujemy startą skórkę z limonki. Ciasto wykładamy do formy keksowej, wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę wykładamy na duży talerz do przestudzenia. Białko ubijamy na sztywną pian ę razem z cukrem pudrem, dodajemy

kgwjanczewo
Rolada z mięsa mielonego w cieście francuskim 223

łyżki sezamu lub pestek dyni Wykonanie: Cebulę obieramy, por opłukujemy, odcinamy białą część.Cebulę i białą część pora kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, studzimy. Do miski wkładamy mielone mięso, dodajemy podsmażoną cebulę z porą, posiekany drobniutko czosnek, słodką paprykę, roztrzepane jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wszystko mieszamy. Liście kapusty sparzamy wrzącą wodą, następnie polewamy zimną wodą(...)jajkiem. Na ciasto rozkładamy przyprawione mięso i posiekaną kapustę, zwijamy roladę. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem lub pestkami dyni, przekładamy razem z papierem do podłużnej formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 45 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z pierniczkami 191

święta i bez okazji :) Sernik z pierniczkami  na biszkopt: 8 jajek budyń czekoladowy 5 łyżek mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru na masę serową: twaróg mielony we wiaderku 1 kg 3 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 Kasia ( 25 dkg) 3/4 szklanki cukru 6 jajek *** dodatkowo pierniki w czekoladzie polewa, lub masa krówkowa Najpierw pieczemy biszkopta(...)proszek do pieczenia mieszamy za sobą i przesiewamy do masy jajecznej, wszystko razem delikatnie mieszamy.  Całość wylewamy na blaszkę (38x27) wyłożoną papierem do pieczenia.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 40 min. w 180 st. C. Gdy ostygnie przecinamy na pół.  Masa serowa: Przygotować odpowiedniej wielkości rondel, (wystarczy 2 i1/2 l) W dwóch łyżkach sera

Takie tam pichcenie
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 483

szkl Cebula 1 szt Makaron rosołowy 80 gr Rodzynki 100 gr Olej do smażenia Sól, pieprz, cynamon mielony CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Z nóżek kurczaka ściągamy skórę prawie do końca. Luzujemy z kości, oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy na średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną(...)Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś pomóc, żeby było łatwiej i sprawniej). Koniec skóry podwijamy pod spód przy układaniu na blaszce. Przed włożeniem do piekarnika wrzucamy jeszcze na blaszkę cząstki cytryny i cebuli. Pieczemy w temp.150'C przez ok pół godziny. 2. W między czasie przygotowujemy ryż. Mleko zagotowujemy razem z bulionem, cebulę drobno

My Culinary Art
Karkówka w kapuście kiszonej 148

danie, na zimne dni wprost idealne! Składniki: 700 gram karkówki 1 kg kiszonej kapusty 2 cebule 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę majeranek, tymianek, papryka mielona słodka, papryka mielona ostra sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Karkówkę kroimy na plastry, grubości ok 2 cm. Rozbijamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wstawiamy na godzinę do lodówki. W między(...)zmielonym pieprzem, można dodać również kminek, o ile lubimy. Do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem wykładamy kolejno: kapustę, plastry karkówki, kapustę, karkówkę i na wierzch znów kapustę. Wkładamy do zimnego piekarnika, pieczemy przez 1,5 godziny w 180 stopniach C. Podajemy z ziemniakami lub chlebem z masłem. Danie przygotowane przez Hannę  Smacznego

kgwjanczewo
,,Zapiekanka z kurczakiem, serem mozzarelą i brokułami” 125

obiadowe. Dziś pragnę Wam zaprezentować niezwykle prostą w przyrządzeniu i efektowną zapiekankę uzupełnioną w bogate wita miny i minerały. Składniki: filet z kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana 5 ząbków czosnku   Sposób wykonania: Na rozgrzanym na patelni(...)plasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na makaron układamy w odpowiedniej kolejności pomidor, kurczak, mozzarela, brokuł. Całość możemy zalać sosem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni

Podróż w kulinaria
Szwedzkie klopsiki w sosie 235

łyżka gęstej śmietany 18% 2 łyżki borówki lub żurawiny do mięs 1 kg mączystych ziemniaków 1/4 - 1/3 szklanki mleka 1 łyżka masła szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Szwedzkie klopsiki: Kajzerkę (może być czerstwa) namaczamy w mleku, aż będzie miękka, a następnie bardzo dokładnie odciskamy. Do mięs dodajemy: odciśniętą bułkę, jajko, śmietanę, bardzo drobno pokrojoną(...)orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i dwie łyżki masła. Smażymy klopsiki na brązowo z każdej strony. Żeby klopsiki nie ostygły (zanim usmażymy wszystkie), można je wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 80-100°C. Sos do klopsików: Na patelnię po smażeniu klopsików dodajemy mąkę. Podgrzewamy mieszając łopatką z tłuszczem pozostałym na patelni – jeśli jest go mało, warto

Poezja smaku
Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną 162

plastrach – garść suszonych grzybów – garść orzechów pistacjowych – garść suszonej żurawiny – 0,5 szkl wywaru z mięs – 2 gruszki – sól, pieprz, mielona kurkuma, mielony jałowiec, ostra papryka, suszony i świeży majeranek, świeży rozmaryn (2 gałązki), odrobina peperoncini – olej Wykonanie: Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) obsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju (zamknięcie porów). Przełożyć(...)żurawinę, śliwki i grzyby – grzyby i śliwki posiekać, ale nie za drobno. Gruszkę obrać, wyjąć gniazda nasienne. Odsączyć bułkę. Do dużej miski zmielić (grube sitko w maszynce do mielenia) mięsa, wątróbkę, seler, szalotkę, marchew, gruszkę, posiekany rozmaryn, czosnek i bułkę (bułkę warto przepuścić przez maszynkę na koniec, żeby zebrała resztki mięsa ze ścianek). Do masy dodać żółtka, kremówkę, pistacje

Pociąg Do Kuchni
Gołąbki zapiekane 158

wierzchnie liście. Z każdego liścia ściąć zgrubienie, dzięki czemu łatwiej będzie nam zwijać gołąbki. Farsz Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor po czym dodać do mięsa. Doprawić solą majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno(...)zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , odrobiną bazylii i wlać na gołąbki. Przykryć liśćmi z kapusty, aby gołąbki nam się nie spaliły. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1 godzinę. gołąbki zapiekane

O kuchni z uczuciem