masa cukrowa - 1344 przepisów (strona:48/90)

Czekolada biała z kiwi bez dodatku cukru - Torras 131

tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, inulina, liofilizowane kiwi 3%, emulgator – lecytyna sojowa, aromaty naturalne – waniliowy i kiwi. Masa netto: 75g Wartości odżywcze: 100g/ 462,7 kcal, tłuszcz – 31g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 19g, węglowodany – 58g (alkohole cukrowe – 48g) w tym cukry – 1,4g, błonnik – 1,3g, białko – 6g, sól <0,04g 1WW=17g, 1WBT=33g wg SGGW

Candy Pandas
Tort z truskawkowym kremem maślanym 137

Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem z truskawkami.   Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy, a następnie równomiernie obsypać bułką tartą. Tort udekorować wg uznania (*) i schłodzić w lodówce.   (*) U mnie m.in. kolorowa posypka cukrowa , srebrne perełk i, różowe oraz zielone wiórki czekoladowe

Di gotuje
Wielkanocne babeczki waniliowe 161

całkowitego wystudzenia. Teraz przygotować krem. Serek i śmietanka powinny być mocno schłodzone. Składniki na krem zmiksować razem na puszystą masę. Gotowym kremem ozdobić ostudzone muffinki (fot.2) a następnie udekorować dekoracjami cukierniczymi. Mi akurat udało się dostać tuż przed świętami cukrowe kurczaczki Dr.Oetker-a. Źródło: babeczka.zuzka linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site

Świat Ciasta
Ciasteczkowa frustracja. I serduszka z marcepanem 140

cukru pudru 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mielonych migdałów 125 g zimnego masła 2 łyżki mleka masa marcepanowa: 250 g marcepanu 125 g cukru pudru lukier: 200 g cukru pudru 4 łyżki soku z cytryny dodatkowo: cukrowe perełki 5 łyżek powideł śliwkowych Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i migdałami. Dodać masło pokrojone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe serniczki ze słonym karmelem 203

łyżki melasy z trzciny cukrowej, ·          3 łyżki wody, ·          ½ szkl. śmietany 30%, ·          1 łyżeczka soli morskiej. Przygotowanie: Foremki nasmarować masłem, wysypać zmielonymi herbatnikami. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować w melakserze. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać

SzczyptaSmaQ
8. Słodko, słodko, bardzo słodko, czyli mocno czekoladowy tort z bananami 276

banany, następnie na nie nakładamy krem, a na krem górną część ciasta. Tak przygotowany tort pokrywamy na zewnątrz czekoladową masą- mi zostało sporo kremu użytego do środka ciasta, i ozdabiamy w sposób jaki nam się podoba- ja użyłam złotych cukrowych kuleczek i pokrojonej na kawałki czekolady ciemnej (70% kakao). Smacznego! :) Przepis (z małymi modyfikacjami) zaczerpnięty z: klik (function

Symfonia Smaków
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 172

masła Dekoracje: plasterki pomarańczy blanszowane migdały serduszka z białej czekolady perełki cukrowe lukier plastyczny posypka Delecta Decorada: maczek mango Wykonanie:   Ciasto: Pomarańczę parzymy gorącą wodą, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok - bierzemy 2 łyżki soku i 1 łyżeczkę startej skórki ( resztę skórki i soku pozostawiamy do masy). Na stolnicy wysypujemy przesianą przez sito mąkę i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Kosmiczne oczka 178

waniliowe 1 jajko 130 g masła 2 łyżki kakao 150 g cukru pudru 1 białko perełki cukrowe do dekoracji Wykonanie :   Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać masło lekko twardawe, cukier , cukier waniliowy i jajko. Wszystkie składniki wyrobić mikserem na grudkowatą masę. Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść formując wałek. Wałek podzielić na 3 części , do jednej dodać kakao(...)papier i wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę. Po godzinie wyciągamy i kroimy 1 centymetrowe ciasteczka lekko spłaszczając z góry. W czarne oczka wciskamy po jednej białej perełce cukrowej, ja jeszcze po bokach dodałam serduszka a Wy jak uważacie . Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temp.180 stopni i pieczemy około 10  15 minut na rumiano

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 187

CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 20 dag masła lub margaryny 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)stolnicy 1 łyżka bułki tartej dowolna cukrowa posypka według uznania Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Jajka miksujemy

Izabelawkuchni
Mój tort urodzinowy (orzechowo-jagodowy). 194

mąki ziemniaczanej II. Nasącz: syrop 30 °  ( zagotować 100 ml wody z 100 ml cukru i ostudzić) 3/4 szklanki wody 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2 łyżki rumu III. Masa orzechowa: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g drobno zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki rumu 2 łyżki domowej przyprawy "karmel wanilia(...)wykonane z lukru białego, oprószonego perłowym proszkiem i spryskałam sprayem nabłyszczającym. Jeśli chodzi o kwiaty cukrowe najlepiej pracuje mi się z gum paste. :)  Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do  160 °C. Mąki łączymy i przesiewamy.  Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do nich mąki i mieszamy dłonią. Ważne, aby nie robić tego za długo. Przekładamy

DominikaDolci
Malinowe kulki na raz! 142

ciasta partiami dodawaj malinową pulpę i zagniataj na podsypanym mąką ryżową blacie do uzyskania jednolitego koloru.* 3. Z masy urywaj kawałki ciasta i formuj kuki wielkości włoskiego orzecha. 4. Gotowe kulki zanurzaj do połowy w cukrze pudrze i układaj (cukrową czapeczką do góry) na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. 5. Kulki piecz w 180*C 12-15min. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort czekoladowy z masą chałwową i brzoskwiniami 126

masłem. Krem podzielić na dwie części. Do jednej wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Pierwszy biszkopt nasączyć kawą, posmarować połową masy chałwową. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć kawą. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Dookoła na brzegu udekorować plastrami brzoskwiń i kolorową cukrową posypką

Czerwień i błękit
Brak tytułu 162

Pierwsza Komunia Święta... I nie ominęło mnie pieczenie tortów :)  Torty dla chłopca i dziewczynki. Oba z masą śmietanową, o smaku białej czekolady.  Jedna warstwa z truskawkami. Dekoracja - opłatek waflowy. Do obsypania boków użyłam wiórek kokosowych KRESTO Perełki cukrowe Dr Oetker - zawsze się przydają :) ... i tym razem użyłam. Ta porysowana deseczka został potem wyciągnięta :) Żeby nie było :) Tort był

kolorowotorcikowo
Tort bezowy o smaku kawy 149

już 2-3 blaty bezowe z cięższym kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny smak kawy dzięki smakowej masie kajmakowej, i delikatną dekorację z borówki amerykańskiej. Dla mnie zawsze wszystkie ciasta są zbyt słodkie, ale słodycz bezy nigdy mi nie przeszkadza, a nawet w jakiś(...)odczuwamy zadowolenie. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki cukrowy zastrzyk. Składniki: Beza • 8 białek z dużych jajek • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki octu Krem • 250 ml śmietanki 30% • 250 ml serka mascarpone • 1 puszka masy kajmakowej o smaku kawy – 400 g • borówka amerykańska do dekoracji Wykonanie

To co kocham
Przecieram oczy ... Kurki, groszek, cukinia czyli trzy razy tarta 165

wierzchu oliwą i wstawić do piekarnika na kolejne 15-20 minut. Tarta jest gotowa kiedy masa serowa zetnie się, a cukinia zacznie się leciutko rumienić. Pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna na piknik.  TARTA Z MIĘTĄ I GROSZKIEM CUKROWYM /składniki na formę o średnicy 27 cm/ Na spód 1 1/2 szklanki mąki szczypta soli(...)żółtko 1-2 łyżki zimnej wody 125 zimnego masła Na nadzienie 250 g kremowego serka spora garść świeżej mięty 1 jajko 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % groszek cukrowy (kilkanaście strąków) sól, pieprz do smaku Wszystkie składniki na spód tarty przełożyć do miski i zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Zawinąć w folię kuchenną i schłodzić w lodówce minimum przez 2 godziny

KUCHARNIA
Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek 104

soku z pomarańczy dodatkowo  4 łyżki konfitury z mirabelek sok z 1 pomarańczy do ponczowania 6-7 łyżeczek różowego wina 4 kulki Raffaello 200g wiórków kokosowych ozdoby cukrowe Wykonanie: biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i sok z cytryny oraz ziarenka wanilii, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką(...)Tort Biszkopt podzielić na 3 blaty, każdy z nich mocno naponczować. Blat posmarować konfiturą,wyłożyć masę kremową, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć, ponownie blat posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym. Całość wysmarować kremem, ozdobić wiórkami kokosowymi oraz przepołowionymi kulkami Raffaello, cukrowymi gwiazdkami i zielonym cukrem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą

Raj dla Podniebienia
Świąteczny zielony sernik korzenny 195

śmietanki 36% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 2 czubate łyżki cukru pudru srebrne kuleczki cukrowe PRZYGOTOWANIE: 60 MIN CHŁODZENIE: 10 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. Zbyt długie ubijanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy serową masę(...)godzin. 3. Gdy sernik jest już schłodzony, przygotowujemy polewę. Na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę odporną na wysokie temperatury. Umieszczamy w niej wszystkie składniki na polewę (oprócz cukrowych kuleczek) i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając.  4. Polewę wylewamy na sernik, dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Ponownie wstawiamy

My Culinary Art
Sernik z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymi 140

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis (z małymi modyfikacjami) z blogu: Cukrowa Wróżka . Wspominałam o karmelizowanych płatkach - uwielbiaaaam je!  Dlatego sernik w takim połączeniu jest rewelacyjny. U mnie zniknął w niecałe 2 dni! Masa serowa jest kremowa i delikatna. Spód idealnie się kroi i nie rozpada, jest zwarty i wbrew pozorom - nie rozmiękły. O kruszonce nie będę pisała

Di gotuje
Krwawe babeczki z cukrowym szkłem 122

fanką wiśni i użyłam konfitury truskawkowej. Krwawe babeczki z cukrowym szkłem około 12 sztuk Ciasto 165 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła 120 g cukru 3 jajka kilka łyżek konfitury truskawkowej Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej jajka, pojedynczo, jedno po drugim, ucierając(...)każdym dodaniu. Po zmiksowaniu masy z jajkami dodajemy suche składniki. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia przez sitko. Wszytko miksujemy na niskich obrotach lub mieszamy łyżką. Papilotki napełniamy w połowie ciastem, następnie dodajemy łyżeczkę konfitury i wszystko przykrywamy ciastem. Pieczemy w 150-180° stopniach przez około 20 minut do tzn. suchego patyczka. Cukrowe szkło 1/2 szklanki cukru

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję