ugotowania truskawki (możesz też użyć malin lub borówek) dodatkowo wybrany słodzik 4. Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw Czego potrzebujesz? kasza jaglana + woda lub bulion warzywny do ugotowania marchewka cukinia majeranek curry sól olej lub wybrany tłuszcz do usmażenia kotletów 5. Kasza jaglana z warzywami Czego potrzebujesz? kasza jaglana + woda lub bulion warzywny do ugotowania majeranek curry sól ulubione warzywa(...)mnie cebula, brokuł, cukinia, marchewka, pomidor) przyprawy i zioła Sposób przygotowania każdego z przepisów pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (kliknij w wybrane logo
Via Gustobidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na ok 9-10 sztuk: 150g makaronu mini rurki #Lubella 1 duży filet z kurczaka 1 marchewka 1 mały pęczek pietruszki 150g sera żółtego 2 jajka 1 łyżka mąki Opcjonalnie sól i pieprz 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Kurczaka myjemy(...)kroimy w drobną kostkę. Ser oraz marchewkę ścieramy na tarce lub również kroimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i przekładamy na dużą blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia tworząc ładne kotleciki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na ok 30 minut
Kuchnia w czekoladzieSkładniki (2 porcje): 300 g fileta z dorsza 600 ml bulionu warzywnego 2 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki pietruszka korzeń kawałek selera łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki kurkuma sól, pieprz Sposób przygotowania: Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy
Menu ZdrowiaGroszek zielony u mnie w domu, był dodawany tylko do dwóch dań, do jarzynowej sałatki warzywnej, którą na pewno każdy Polak, jadł nie jeden raz w życiu i do marchewki z groszkiem. No bo, niby jak zrobić marchewkę z groszkiem, bez groszku? ;-) I od dziecka groszek zielony nie był dla mnie niczym zaskakującym, nie był żadnym wydarzeniem kulinarnym na stole
SMYKWKUCHNIczęsto gotuję poniższą opcję. Dla mnie nie robi to różnicy i uwielbiam wszystkie wariacje na temat zupy cebulowej. Pycha! mięso/koście na wywar (polecam wędzone) 6 cebul 2 marchewki (niewielkie) 1 pietruszka kawałek selera 1/2 białej części pora 2 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Dodatkowo: olej(...)słodka śmietana (opcjonalnie) grzanki Mięso/koście zalać wodą (max 2 litry) i zagotować. Brudną wodę zlać, nalać świeżej, dodać liście laurowe, ziele angielskie i uprzednio pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz pora. Całość gotować na małym ogniu do momentu - aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie pokroić cebulę i podsmażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Cebulę wrzucić do wywaru
Di gotujeduszonki dojdą nad ogniskiem - bezcenny ;). Polecam używanie dużej ilości przypraw, bo pikantne duszonki smakują najlepiej. SKŁADNIKI 6 średnich ziemniaków 2 duże cebule 4 marchewki kiełbasa 30 dag wędzonego boczku burak sól, pieprz słodka papryka w proszku 1 łyżka masła ziele angielskie liście laurowe WYKONANIE Ziemniaki i marchewki pokroić w cienkie plasterki
Mała w garnku mieszaZupa krem idealnie sprawdzi się na obiad, kiedy chcemy zjeść pyszną, pożywną zupę. Robi się ją szybko. Ale i szybko znika :) ! Składniki: 750 ml bulionu (przepis TUTAJ ) 1 marchewka 1 kawałek pora 1 mała cebula 1 niewielka pietruszka 1,5 łyżki masła 100 g sera żółtego 100 g sera topionego śmietankowego 150 ml śmietany 30% sól pieprz gałka muszkatołowa(...)Przygotowanie: Do garnka, w którym będzie zupa dodajemy masło. Kiedy się rozpuści wrzucamy pokrojony na małe kawałki por i cebule. Dusimy do momentu zeszklenia. Dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę oraz pietruszkę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 15 -20 minut, aż marchew i pietruszka będą miękkie. Następnie do wywaru wrzucamy starkowany ser żółty oraz pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony
Gotuj z MąkąZłociste, chrupiące placki warzywne to pyszna alternatywa dla placków ziemniaczanych i dobry pomysł na piątkowy obiad. Uwielbiam! :D Składniki na ok. 3 porcje: 4-5 ziemniaków 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 cebula 0,5 puszki kukurydzy 2 jajka mąka pszenna sól i pieprz Ziemniaki i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę posiekać
Simply Foodmożna wykorzystać np. do warzyw z basmati w mleku kokosowym ). Smaczne połączenie i odpowiednie dla osób mających alergię lub nietolerancję na białka mleka krowiego. Dodatkowo: bezglutenowe. Smacznego! Składniki: 1 marchewka 1 pietruszka 2-3 łyżki oleju roślinnego 1 duży kalafior 1/3 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (rzadsza część, dowolna ilość) sól, pieprz lubczyk posiekana, świeża zielenina: szczypiorek i koperek Marchewkę
Qlinarnie i Qlinarniefamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo smaczna i aromatyczna. Składniki 250 g mielonego mięsa z indyka 2 młode marchewki 2 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia 3 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy curry 1,3 l bulionu warzywnego 3 łyżki kaszy bulgur natka pietruszki sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię. Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą
R'n'G Kitchenzdrowa - taka powinna być idealna sałatka. Pasiasta sałatka z cukinii spełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Składniki 1 mała cukinia 1 mała marchewka (opcjonalnie) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu(...)aromatyzowana oliwa lub ulubiony dressing sól i pieprz do smaku Przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę, cukinię i marchewkę pokroić na bardzo cienkie plastry - najwygodniej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw z szerokim ostrzem (jak na zdjęciu poniżej) Rzodkiewkę pokroić w kostkę, liście mięty posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać pokrojony w kostkę ser i przyprawić aromatyzowaną
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawegetarian jak i dla wegan. Do zupy polecam również podać chrupiącą czosnkową bagietkę. Zapraszam na przepis :-) Życzę miłego gotowania :-) Składniki: kukurydza Bonduelle 1,5 puszki, marchew 2 szt, ziemniak 3 szt, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie szczypta, sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie do smaku, orzeszki z ciecierzycy: ciecierzyca sucha 1,5 szklanki, oliwa(...)oliwek 5 łyżek, kolendra mielona 1 łyżeczka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą. Nastawiamy na palnik. Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Gdy warzywa będą półtwarde to dodajemy kukurydzę oraz zioła prowansalskie. Gotujemy do miękkości. Zupę miksujemy na gładki krem
kulinarne odsłony patidodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach rozłożyć klopsy. Dodać pozostałe pieczarki. Drugą połówkę dużej cebuli pokroić w piórka i rozłożyć naokoło klopsów
Kuchnia PokoleńZainspiruj się olejem rzepakowym . Składniki na 1 porcję: 25g kuskusu razowego - przyrządzić zg. z instrukcją z opakowania 8 szt pomidorków koktajlowych 3 rzodkiewki - duże 1/4 czerwonej papryki - małej 1/2 marchewki - małej 10 strąków świeżego groszku 1 łyżka szczypiorku 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz kolorowy - do smaku Wszystkie warzywa wyszorować szczoteczką pod ciepłą wodą. Kuskus przygotować zg. z instrukcją(...)opakowania - czyli odważyć odpowiednią ilość do salaterki; zalać wrzątkiem aby poziom wody przekraczał 1/2 cm ponad kuskus; odczekać 5 minut do napęcznienia. Paprykę i marchewkę pokroić w cienkie słupki. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Pomidorki przekroić na połówki. Szczypiorek drobno posiekać. Strąki świeżego groszku wyłuskać. Do miseczki wrzucić napęczniały kuskus oraz warzywa. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dolać olej rzepakowy
Grunt to przepis!