Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Przepis na : obiad

Całą rodzinką uwielbiamy zupy. Zresztą, podobno potwierdzono naukowo, że zupa to doskonały posiłek - pożywny, bogaty w składniki no i smaczny:-) Zupka pieczarkowa jest bardzo prosta w wykonaniu i uwielbiam ją za jej pieczarkowy smak. Można ją zrobić w wersji bezmięsnej lub mięsnej, gotując na rosole z mięsem. Składniki - na ok 3 litry zupy ok 400 g świeżych pieczarek 2 średnie ziemniaki 1 średnia marchewka 2 litry wody lub bulionu mięsnego z mięsem 100 ml śmietany 30% 1 mała cebulka 4 łyżki tłuszczu: smalcu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, pieczarki, bezglutenowe, ziemniaki, mięso, marchewka, zupa pieczarkowa, rosół, obiad, prosta zupa, szybka zupa, gotowana marchewka, obiad na szybko, szybki obiad, zdrowe obiady, mięso na obiad, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.