Dziś ciasto marchewkowe z orzechami laskowymi i ziemnymi. Ciacho pachnie piernikiem ale zapewniam , że jest to marchewko- wiec. Smak zaskakuje ale oto właśnie chodzi w tym cieście Składniki: 2 szklanki startej marchewki koło 5 szt a czasem jest to 6 szt 1,5 szklanki mąki pszennej typ 450-500 5 jaj 1 szklanka oleju rzepakowego
Różowa kuchniaoryginalnych kuchni świata, nie sposób jej nie lubić. Kuchnia ta ogrom wspaniałych przypraw takich jak np. imbir, koniecznie musiał się znaleźć w poniższym gulaszu. 0,5 kg wieprzowiny 2 marchewki 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 mały por pół łyżeczki chili 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej pół łyżeczki carry pół łyżeczki startego imbiru pół łyżeczki cynamonu sól(...)pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, opruszyć mąką pszenną i podsmażyć na oleju przez około 15 minut, następnie zalać 1 litrem wody i gotować około 1,5 godziny. Marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki i podsmażyć na oleju. Warzywa powinny być lekko chrupiące, dodać je do ugotowanego mięsa wraz z wszystkimi przyprawami i gotować około 5 minut. Następnie dodać
Jadło i czytadłogdyż przygotowana z ugotowanych wcześniej buraków. Polecam jest pyszna. Botwinka buraczkowa fit Składniki : 1 duży pęczek botwinki 380 g ugotowanych buraczków czerwonych 1 duża marchewka 1 duża pietruszka kawałek selera kawałek pora 5-6 łyżek zakwasu z buraków 2 ząbki czosnku woda sól himalajska pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Warzywa obieramy, kroimy w plasterki bądź(...)kostkę wg uznania. Botwinę płuczemy i siekamy. Do garnka przekładamy marchewkę, pietruszkę, seler, pora - zalewamy wodą (powinna porządnie przykrywać warzywa), solimy i gotujemy al dente. Następnie dodajemy botwinkę - gotujemy do miękkości. Ugotowane buraki kroimy w kosteczkę bądź ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku dolewając sok z kiszonych ogórków i dwa ząbki czosnku oraz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody
Moje domowe kucharzenieposypać np. sezamem czy czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20 minut. Składniki na farsz: 1 pojedyńcza pierś z kurczaka 1 cebula 1 mała marchewka 2-3 łyżki startego żółtego sera przyprawa gyros ostra papryka pieprz 2 ząbki czosnku olej Pierś kroimy drobniutko. Posypujemy przyprawami. U mnie była to przyprawa gyros, mielony pieprz, ostra papryka. Cebulę(...)siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oleju, po czym dodajemy pokrojoną pierś, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę. Smażymy całość do momentu, aż mięso będzie miękkie. Farsz studzimy, po czym dodajemy do niego starty ser. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku
Walijskie PichcenieWarto po nie sięgać. Można je serwować naprawdę na wiele sposobów, jednym z nich jest właśnie ta oto zupa. SKŁADNIKI : bataty – 4 sztuki cukinia – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki marchewka – 1 sztuka korzeń pietruszki – 1 sztuka serek topiony lup typu philadelphia – 100 g skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki sezam – kilka łyżek grzanki żółty ser lub parmezan– do posypania – można pominąć(...)sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : W litrze wody ugotować skrzydełka z kurczaka z obranym i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy będą gotowe wyciągnąć z garnka i zostawić do zupy na koniec. Marchewkę, pietruszkę i bataty obrać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Umytą cukinię potrzeć na tarce bez obierania i dorzucić do reszty. Jeśli jest za mało wody należy dolać tyle
kuchniabellissima.wordpress.comjednym z marketów marynowaną kapustę morską białoruskiej produkcji. Marynowana listownica świetnie nadaje się do przygotowywania różnego rodzaju sałatek. U mnie zagościła na stole w postaci sałatki z marchewką, szczypiorkiem i jajkiem. Składniki: 150g marynowanej listownicy (laminarii) 1 marchew pęczek szczypiorku 3 jajka pół szklanki czarnych oliwek 2 łyżki oleju lnianego szczypta cukru sok z cytryny mały ząbek czosnku(...)opcjonalnie) sól pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach (paski). Szczypiorek i oliwki pokroić. Laminarię osączyć, połączyć z marchewką, szczypiorkiem i oliwkami. Olej, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, cukier wymieszać, polać sałatkę. Jajka pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałatce. Smacznego
Obiad gotowywymyślone dania z nią w roli głównej. W najbliższym czasie więc spodziewajcie się kilku przepisów na młodą kapustę. Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki
Obiad gotowyTakie pesto to bogactwo witamin i mikro i makro elementów oraz mnóstwo witaminy C. Czemu wyrzucamy natkę marchewki skoro ma ona tyle dobroci w sobie? No więc przestałam wyrzucać i robię pesto, jest pyszne i polecam je gorąco. Tym razem dodałam olej sezamowy który nadaję paście głębokiego orzechowego smaku i nerkowce które nadają jej kremowej konsystencji. Jedzmy zieleninę na zdrowie(...)Pesto z liści marchewki i pietruszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZupka jarzynowa z dodatkiem rzodkiewki..rzodkiewki dodajemy na samym końcu - nie trzeba długo ich gotować. 1-2 marchewki 1/2 pietruszki 10-15 dkg fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora kilka ziemniaków spory pęczek rzodkiewek sól, pieprz listek , ziele domowa vegeta śmietana 1-2 łyżki masła Pokrojoną marchewkę, pietruszkę,fasolkę, kalafiora oraz ziemniaki przełożyć do garnka. Wlać wodę , dodać przyprawy
Moje domowe kucharzeniePyszna i zdrowa przekąska SKŁADNIKI na 14 sztuk: 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych, 3 łyżki mąki 1 jajko, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach, 1 łyżka cukru kokosowego, 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju kokosowego, 1 łyżeczka kakao, garść orzechów włoskich posiekanych, 4 kostki gorzkiej posiekanej czekolady, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE(...)Miód i olej rozpuszczamy. Jajko mieszamy z miodem i olejem, dodajemy marchewkę oraz pozostałe składniki. Z podanej masy formujemy kulki, układamy na blasze wyłożonej pergaminem,lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach
słodki bratekwymyślone dania z nią w roli głównej. W najbliższym czasie więc spodziewajcie się kilku przepisów na młodą kapustę. Do obiadu polecam taką prostą surówkę z młodej kapusty z marchewką. Doprawiona szczypiorkiem, koperkiem, posypana chrupiącymi pestkami słonecznika - pycha! Można dorzucić pokrojoną w paski paprykę, ale i bez niej surówka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 nieduże młode marchewki
Obiad gotowysię z koszykami po te moje ukochane owoce. Zupa z botwinki z ziemniakami Składniki: pęczek botwinki z dużymi buraczkami 3 skrzydełka z kurczaka kilka ząbków czosnku 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 6-8 dużych ziemniaków najlepiej młodych 2 listki laurowe sól i pieprz kilka łyżek octu do smaku Przygotowanie: Gotujemy wywar z kurczaka. Do gotowego(...)wywaru dodajemy pokrojone w kostkę: marchewkę i pietruszkę, młode buraczki obrane ze skóry razem z liśćmi i łodygami botwinki. Dodajemy liście laurowe, czosnek obrany i pokrojony na plasterki oraz ziele angielskie i ocet. Całość gotujemy na małym ogniu, aż buraczki bedą miękkie. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy w niesolonej wodzie, odcedzamy. Na sam koniec dodajemy ugotowane ziemniaki
Moja smaczna kuchniaSURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdrodzy dziś zapraszam was na zupkę z młodej kapusty.Taka zupa nie wymaga wielu przypraw, bo warzywa są smaczne same w sobie. Wystarczy sól, odrobina pieprzu, świeży koperek, marchewka por,seler i pietruszka. Jak przyjemnie zwłaszcza w dzisiejszy gorący dzień zjeść. Składniki na około 4 litrowy garnek 1 główka młodej kapusty 4 marchewki 200 g selera 8 ziemniaków
Różowa kuchnia