marchewka - 20163 przepisów (strona:328/1345)

Warzywna Zupa Shurba 71

mojej nudnej opowieści, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇴🇲 – Oman 🫒 – Dom Oliwny Potrzebujemy oczywiście kilku składników 1 cebula drobno pokrojona  2 łyżki masła 1 marchewka drobno pokrojona  2 ziemniaki obrane i oczywiście drobno pokrojone  0/5 główki kapusty białej tak zgadza się drobno pokrojonej  3 szklanki wody 2-3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych(...)pieprz do smaku Kawałki cytryny  Jeśli chcesz się dowiedzieć jak zrobić warzywną zupę Shurba zajrzyj poniżej Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą dużą patelnię i rozpuść masło, wrzuć cebulę, marchewkę, ziemniaki i kapustę, wymieszaj i chwilę smaż, następnie wlej wodę, zagotuj, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotują, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie wsyp płatki do szklanki wody. Po drugie kiedy warzywa

RafalCook
Zupa z kurczakiem i soczewicą 93

gatunku „co mam, to wrzucam”. Często modyfikuję przepis w zależności od tego, co mam w danym momencie w kuchni. Jednak zawsze staram się zachować bazowe składniki – marchewkę, selera naciowego, kurczaka, ziemniaki i soczewicę. Pokochaj resztki Bardzo często przygotowuję tę zupę, by wykorzystać mięso i warzywa z rosołu. Dzięki temu zupa z kurczakiem i soczewicą idealnie wpasowuje się(...)pierś z kurczaka lub udka bez kości 100 g zielonej soczewicy 3 łodygi selera naciowego 1 duża cebula 2-3 marchewki 8 ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki lubczyku natka pietruszki do podania olej rzepakowy sól

Na-talerzu.pl
Ramen 69

kości wieprzowych 1-2 większe korpusy z kurczaka (ok 1 kg) 5-6 ząbków czosnku 5 szalotek kawałek imbiru (mniej więcej 2×6 cm) 1-2 marchewki płat wodorostów konbu (jako, że jest rzadko dostępny możesz zastąpić 1/3 szklanki wodorostów wakame) 100 ml japońskiego sosu sojowego 1 łyżka pasty miso opcjonalnie :100 ml sake czyli wina ryżowego Do podania(...)jeszcze zalać wodą tak, aby zakryła mięso. Do zupy należy teraz dodać ząbki czosnku pokrojone na kilka kawałków, imbir pokrojony na mniejsze kawałki, szalotki pokrojone na 2-4 kawałki, marchewkę obraną i pokrojoną w plastry oraz wodorosty kombu lub wakame. Całość zagotować, zdjąć szumowiny i zmniejszyć ogień palnika do średniego. Ja w mojej kuchence indukcyjnej ustawiam 5. Na takim niewielkim

nietylkopasta.pl
Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną 73

mąki poznańskiej 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g ugotowanego mięsa z rosołu (u mnie kurczak zagrodowy) pół szklanki suchej kaszy jęczmiennej 1 duża marchewka z gotowania rosołu 1 korzeń pietruszki z gotowania rosołu 1 duża cebula 5 łyżek rosołu sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego (przepis na około 60 pierogów) Mąkę przesiewamy do miski(...)poparzyć. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. W międzyczasie kaszę dokładnie płuczemy na sicie pod bieżącą wodą, gotujemy do miękkości, odcedzamy i wsypujemy do miski. Mięso, marchewkę i pietruszkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub rozdrabniamy w rozdrabniarce, dodajemy do kaszy. Ja najczęściej korzystam z rozdrabniarki, bo jest mniej dokładna niż maszynka do mielenia. Lubię w pierogach czuć

Kardamonovy
Miska sushi bez zawijania 78

ulubionego sushi, albo po prostu dodać to co masz w kuchni, albo lubisz najbardziej. Nasza miska sushi bez zawiania bliska jest amerykańskiej wersji sushi California Rolls z rybą, awokado, marchewką i ogórkiem. Użyliśmy jednak wędzonego łososia, a nie świeżego. Dorzuciliśmy też rzodkiewkę dla koloru i chrupkości. Jest także jarmuż, którego w sushi raczej nie uświadczysz, ale uwierz, że świetnie pasuje(...)majonezem jest pyszny. Nasza misa sushi bez zawijania powstała z kompilacji przepisów z kilku blogów, najwięcej wzięliśmy z Foxandbriar.com Składniki: 100 g wędzonego łososia 1 szklanka ryżu 2 marchewki 1 ogórek 1 awokado Pęczek rzodkiewek 2 garści jarmużu Suche glony nori Sezam do posypania Sos do ryżu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 1 łyżeczka cukru

Niedzielny kucharz
Fasolka po węgiersku – przepis 116

grecku . PRZEPIS FASOLKA PO WĘGIERSKU Składniki: 250g fasoli piękny jaś suchej 300g boczku surowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej pikantnej – można nabyć tutaj 1 liść laurowy sól olej Jak zrobić(...)szybkowarze. Następnie czas na przygotowanie dania. Zaczynamy od obrania i pokrojenia w kostkę cebuli. Następnie cebulę szklimy na oleju w garnku z grubym dnem. Zaraz potem do cebuli dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę oraz pokrojony drobno boczek i przesmażamy wszystko dwie minuty. W kolejnym kroku dodajemy fasolę razem z wodą – jeśli tej wody zostało mało, dolewamy szklankę. Potem dodajemy również

Dorota Smakuje
Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne 104

kostki zagłębimy się w mięsie. Smaż na oleju na ciemno złoty kolor przez 3-4 minuty z każdej strony. Rada: kotlety pożarskie podaliśmy z bardzo prostą surówką z marchewki – przepis znajdziecie na dole tego wpisu. Bardzo prosta surówka z tartej marchewki. Idealna do obiadu. PRZEPIS Artykuł Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie

Kulinarna Polska
Gulasz wołowy w sosie orzechowym 68

Mahfe.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego.  👥 – 1-2 ⏰ – 60 minut 🇲🇷 – Mauretania Co potrzebujesz by zrobić Mahfe 125 g polędwicy wołowej 1 marchewka pokrojona w kostkę 1 nie duża rzepa pokrojona w kostkę Małą główka białej kapusty pokrojona drobno Słodki ziemniak obrany i pokrojony w kostkę 2 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę(...)podsmaż.  Oczywiście w międzyczasie przygotuj sos.  Rozgrzej rondel, wlej dwie łyżki oliwy z orzeszków, dodaj masło orzechowe i kubek wody.  Zagotuj i dodaj pomidory, cebulę, czosnek, marchewkę, rzepę i dynię.  Skosztuj i bez wątpienia dopraw solą, pieprz i płatkami chili.  Gotuj sos na średniej temperaturze, aż lekko zgęstnieje, pamiętaj by, często go mieszać

RafalCook
Kurczak w sosie musztardowym 85

zrobić Maru we-llham 300 g piersi z kurczaka pokrojonej na wielkość kęsa 1 cebula drobno pokrojona Mała główka kapusty pokrojona w cienkie paski 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego Marchewka pokrojona w kostkę Bakłażan pokrojony w kostkę 2-3 łyżki musztardy Dijon 3 łyżki Tapioki Sól Pieprz świeżo zmielony Olej z orzeszków ziemnych Ryż biały Poniżej dowiesz się jak zrobić(...)chwilę całość gotować, aż cebula zmięknie. Jeszcze chwila i będzie obiad. Dodaj musztardę, sól i pieprz, wymieszaj, wlej tyle wody by, przykryć mięso i zagotuj ją. Ostrożnie dodaj marchewkę, bakłażan, kapustę i tapiokę, wymieszaj, w razie potrzeby dolej wody, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie ugotuj ryż, według instrukcji na opakowaniu. Gotowego

RafalCook
Krupnik z kaszą jęczmienną 68

wiem, nie będę oceniać, nigdy nie jadłam takiej wersji. Póki co nie mam parcia na eksperymenty. Może kiedyś. Składniki: 1,5 l wody 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średni korzeń pietruszki mały kawałek selera pół szklanki kaszy jęczmiennej (ja użyłam wiejskiej) 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego pół pęczka natki pietruszki sól pieprz (przepis na 4 porcje(...)Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę tej samej wielkości. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy, wrzucamy jarzyny, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 5 minut. W międzyczasie kaszę dokładnie przepłukujemy na sicie pod bieżącą wodą. Do gotujących warzyw wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości (u mnie trwało to około 10 minut). Następnie ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy

Kardamonovy
Zupa z białej kapusty z czerwoną soczewicą 67

łyżki czerwonej soczewicy   1/2 główki białej kapusty   3 ziemniaki   cebula   pojedyncza pierś z kurczaka   6 suszonych pomidorów z zalewy   marchewka   puszka pomidorów krojonych   litr wody   masło klarowane   koperek   sól   pieprz   curry   słodka papryka        Przygotowanie:     Kapustę poszatkowałem. Marchewkę umyłem , po obraniu

R'n'G Kitchen
Kurczak z ryżem i warzywami 57

trybowanych filetów z udek kurczaka 3 łyżki oleju 6 łyżek ryżu arborio 50 ml metaxy 1 papryka czerwona 2 pomidory malinowe 1 por biała część 2 marchewki 150 g różyczek kalafiora 3 ząbki czosnku 400 ml bulionu warzywnego 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli w pomidorach 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety z kurczaka oczyszczamy, kroimy w paski. Mniej więcej 5 mm. Podobnie czynimy z papryką, selerem, marchewką i porem. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, również kroimy w paski. Kukurydzę osączamy, kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy ryż, podlewamy metaxą, alkohol odparowujemy. Dodajemy warzywa

R'n'G Kitchen
Gładzica pieczona z warzywami w papilotach 78

smażone filety (w cieście, w panierce) z frytkami i sosem remoulade (na bazie majonezu). Gładzica pieczona z warzywami w papilotach Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 gładzice 1 marchewka 1 cebula masło świeży rozmaryn - 2 gałązki sól grubo mielony pieprz plasterki cytryny   Wykonanie: Ryby patroszymy i płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Warzywa obieramy, marchewkę kroimy w cienkie

Kulinarne przygody Gatity
Zupa Kisz Masz 130

mięsa z łopatki wieprzowej ·        ½ kg ziemniaków ·        ½ kg kapusty kiszonej ·        3 marchewki ·        1 cebula ·        2 papryki czerwone ·        200 g przecieru pomidorowego(...)obsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do ziemniaków. 3.    Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki, poszatkowaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Mieszając prużymy 20 minut, następnie przekładamy do garnka z ziemniakami i mięsem . 4.    Do zupy dodajemy przecier, doprawiamy solą oraz papryką

Kulinarna Chwila
Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami marynowanymi 83

Sałatka warzywna z makaronem i pieczarkami marynowanymi - składniki:   około 200-250 ugotowanego makaronu 1 słoiczek pieczarek marynowanych (średni) 1 puszka groszku konserwowego 2 ogórki kiszone 2 ugotowane marchewki (średni) 1 ugotowana pietruszka  1 papryka (średnia) biała część pora Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 100g żółtego sera (startego) 100g szynki/pieczonego lub wędzonego kurczaka      Sałatka warzywna(...)makaronem i pieczarkami marynowanymi - przygotowanie:  Pieczarki z groszkiem odcedzić z zalewy. Pieczarki z porem pokroić w plasterki, a marchewki, pietruszkę oraz paprykę w niewielką kostkę.  Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić za pomocą soli oraz pieprzu

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania