marchewka - 20163 przepisów (strona:324/1345)

Czerwona soczewica gotowanie 37

powstanie elastyczne ciasto. Uformuj kluski i gotuj je w osolonej wodzie. Podawaj z podsmażoną cebulą, bułką tartą i odrobiną masła. Kotleciki z czerwoną soczewicą i warzywami: Składniki: czerwona soczewica, marchewka, seler, cebula, jajko, bułka tarta, przyprawy (czosnek w proszku, sól, pieprz), olej roślinny. Ugotowaną soczewicę zmiksuj z marchewką, selerem i cebulą. Dodaj jajko, bułkę tartą i przyprawy, wymieszaj dobrze. Formuj

Podstawy Gotowania
Makaron smażony z warzywami i tofu 33

łyżeczka cukru brązowego lub miodu – 3-4 łyżki sosu Sriracha lub podobnego (pikantny sos pomidorowy) – 150-180 g tofu – pół czerwonej papryki – pół żółtej papryki – 1 średnia marchewka – 1/2 brokuła – 2 ząbki czosnku – 2 cm świeżego imbiru lub 1 łyżka marynowanego imbiru – 1/2 łyżeczki chilli – ja wolę więcej ale jeśli nie jadasz zbyt pikantnie wsyp mniej(...)usmażeniu wylej większość oleju, zostawiając jedynie trochę. Nie myj patelni, pozostała na patelni mąką zagęści Twój sos. Czosnek i imbir drobno posiekaj. Pokrój warzywa – brokuł w niewielkie różyczki, marchewkę w słupki, paprykę w cienkie paseczki. Na patelnię dodaj najpierw czosnek i imbir i podsmażaj przez minutę, po czym dodaj wszystkie pozostałe warzywa. W tym czasie przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą

nietylkopasta.pl
Zupa szczawiowa z młodymi ziemniakami 43

tego przepisu będą smakowały tak dobrze jak wyglądają). Składniki: 1,5 l bulionu (ja użyłam drobiowego) 250 g liści szczawiu 4 średnie młode ziemniaki 1 cebula 1 duża marchewka 1 duży korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego pół pęczka koperku 1 łyżka masła 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki śmietany 12% (ja użyłam tej w kartoniku) 5 jajek ugotowanych(...)twardo sól pieprz (przepis na 5 porcje) Marchewkę i pietruszkę kroimy w cienkie półplasterki, seler w plasterki, cebulę kroimy w drobną kostkę, wszystko smażymy na wolnym ogniu na maśle około 5 minut. Warzywa zalewamy bulionem, gotujemy 3 minuty, po tym czasie dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości warzyw. Szczaw bardzo dokładnie myjemy, szatkujemy i dodajemy do zupy, gotujemy

Kardamonovy
Orzeźwiająca sałatka z makaronem ryżowym na lipcowe upały 40

chrupiących warzyw :) Warzywa możecie swobodnie dobierać według swoich upodobań, bo zdecydowana większość świetnie się tu odnajdzie. Polecam jednak najbardziej te, które współgrają z azjatyckimi smakami. Ja wykorzystałam słodką młodą marchewkę, chrupiące ogórki gruntowe, które kocham najmocniej, dwie ostatnie rzodkiewki z dna lodówki i końcówkę kukurydzy z puszki.  Do tego jeszcze kapusta pekińska, mała cebula, garść natki pietruszki i kilka(...)uruchamiać piekarnik. Zachęcam zatem do spróbowania tej pysznej, prostej i chłodzącej sałatki! :D Orzeźwiająca sałatka z makaronem ryżowym  Potrzebujesz: 100g suchego makaronu ryżowego typu vermicelli 1 średnia marchewka 1 mała cebula 2 ogórki gruntowe 2 duże rzodkiewki 1/4 niewielkiej kapusty pekińskiej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki / kolendry kwiaty jadalne / inne zioła (opcjonalnie) Dressing: 2 łyżki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasztet z jajkiem w środku 374

przykrycia i zagotowujemy. Kiedy na wywarze pojawią się szumowiny ściągamy je łyżką. Ogień zmniejszamy na minimum. Cebulę obieramy i opalamy na ogniu, lub na suchej patelni aż zbrązowieje. Marchew obieramy, z pora odcinamy zielone liście. Te oraz pozostałe składniki takie jak posiekana pietruszka, ziele angielskie oraz liść laurowy przekładamy do gotującego się mięsa. Całość gotujemy przez ok. 2 godziny(...)kosteczkę. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy wątróbkę i całość dusimy przez około 10 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Z wywaru wyjmujemy mięso, marchew i pietruszkę. Mięso oddzielamy od kości i przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę wraz z kajzerką, marchewką, pietruszką i usmażoną wątróbką. Białka z dwóch jajek oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną

Alle Dobre!
Pieczeń rzymska 58

tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej sol, pieprz     Przygotowanie:     Marchew trzemy na tarce do jarzyn. Cebulę i czosnek drobno siekamy i razem z pokrojonymi w kostkę pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju ( około 5 łyżek ). Mięso wyrabiamy z jajkiem, przyprawami, dodajemy(...)marchew i ostudzone pieczarki. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Masę mięsną przekładamy do formy (10x20) wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy 40-45 minut w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Dieta dr Dąbrowskiej – zasady, dozwolone produkty 48

DĄBROWSKIEJ Dieta dr Dąbrowskiej – zasady Jadłospis diety warzywno-owocowej jest bardzo rygorystyczny i z uwagi na niewielką liczbę dozwolonych składników bywa monotonny. Bazę stanowią niskoskrobiowe warzywa: pomidor, marchew, ogórek, cukinia, kalafior, kapusta i w dekoracyjnych ilościach niskocukrowe owoce: jabłka, truskawki, kiwi i jagody. Dieta dr Dąbrowskiej zakłada spożywanie w nieograniczonych ilościach potraw ze świeżych, kiszonych lub poddawanych obróbce termicznej(...)zbożowe, mięso, ryby, jaja, produkty mleczne, tłuszcze, cukier i słodycze. A także kawę, herbatę, napoje słodzone i alkohol. Dieta dr Dąbrowskiej – co można jeść? warzywa korzeniowe (seler, burak, marchew, pietruszka, rzodkiew, rzepa, kalarepa), warzywa psiankowate (pomidory, bakłażan, papryka) warzywa liściaste (sałata, szpinak, rukola, jarmuż, seler naciowy) warzywa dyniowate (kabaczek, cukinia, dynia, ogórki) warzywa kapustne (kalafior

smakowitehistorie.com
SMACZNY BIGOS Z MIĘSEM, GRZBAMI I ŚLIWKAMI 168

łyżki jarzynki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie kilka ziarnek pieprzu 1/2 łyżeczka kminku sól, pieprz do smaku 1,5 l wody 4 łyżeczki przecieru pomodorowego  1 marchew, kawałek selera, kilka pieczarek     PRZYGOTOWANIE :  Kapustę wkładamy do garnka, dodajemy mięso i przykrywamy je kapustą. Dodajemy również jarzynkę, liście, ziele i pieprz. Gotujemy około 40 minut i wyjmujemy(...)wyrzucamy a mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy słodką papryką, solą i podpiekamy na oleju na złoto.  Do kapusty dodajemy śliwki, grzyby, przecier, kminek i przyprawy, startą na tarce marchew, seler i pokrojone pieczarki. Gorujemy na małym ogniu około 1 godziny, co jakiś czas mieszając.  Cebulę, boczek i kiełbasę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Całość dodajemy do bigosu

Kulinarne Fantazje Marioli
Fileciki w pysznym kremowym sosie 58

obiad z jednej patelni. Świetnie pasuje do makaronu, ryżu lub ziemniaczków. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 młoda cukinia lub pół większej 1 cebula 1 marchew 150 ml bulionu warzywnego lub rosołu 150ml śmietanki 30% lub 36% 1/2 szklanki mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 2 łyżki posiekanego koperku Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, liść laurowy(...)mięso, z każdej strony na złoty kolor *** *** Zrumienione mięso przekładamy na talerz, a na tej samej patelni podsmażamy przez około 2-3 minuty pokrojoną w kostkę cebulę oraz marchew i cukinię startą na tarce o dużych oczkach *** *** Całość zalewamy bulionem i zagotowujemy *** *** Dokładamy mięso, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy kurkumą (około 1 łyżeczka) i dusimy pod przykryciem przez

Blog z Apetytem
Zupa grzybowa z makaronem 53

przepisem na: Zupa grzybowa z makaronem Przygotowanie składników: Oczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Pora kroję w cienkie ćwierć plasterki i przekładam do osobnej miseczki. Oczyszczoną marchew, pietruszkę, selera, drobno kroję. Natkę pietruszki siekam. Gotowanie zupy: W garnku na rozgrzanym oleju podsmażam por, przez około 2 minuty. Następnie dodaje masło, grzyby, doprawiam solą, pieprzem i duszę około(...)minut. Następnie dodaję marchew, pietruszkę, seler, wodę i zagotowuję. Gdy zupa się zagotuje, dodaję makaron i gotuję do miękkości makaronu. Następnie do zupy dodaję śmietanę, którą przed dodaniem hartuję zupą, zagotowuję, dodaję natkę pietruszki, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Zupa jest gotowa. Zupa grzybowa z makaronem jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Marchewkowy pudding chia. 84

Marchewkowy pudding chia. Pudding chia o smaku marchewkowym to idealne rozwiązanie na pracowite dni tygodnia. Łatwo go wykonasz poprzedniego wieczora by następnego dnia cieszyć się zdrowym deserem . Sok z marchwi nadaje temu deserowi zastrzyk wartości odżywczych oraz piękny i naturalny kolor. Pudding chia to fantastyczna opcja na deser ale także świetne i łatwe śniadanie . Ten pyszny p udding chia jest(...)zwiększa odporność, nasza skóra staje się bardziej elastyczna. Poprawia koloryt naszej skóry. Zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, kwas foliowy, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, sód, potas,. Posiada cukry – węglowodany odżywcze (sacharozę i glukozę), białko, prowitaminę A i β-karoten. Chia inaczej szałwia hiszpańska. Należy

Zdrowy Styl Joanny
Brazylijskie Ciasto Marchewkowe 47

ciasto wychodzi wilgotne i o pięknym kolorze ;) Składniki na tortownicę 18 cm 2 jajka kl L 65 ml oleju rzepakowego 115 g cukru (razem z pomarańczowym) 170 g marchwi (waga przed obraniem) 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową 1. Olej, jajka, cukier i marchew obraną i pokrojoną w plasterki umieszczamy

Gotowanie...to proste !
Pilaf & falafel bowl 46

odstawiamy do przegryzienia.   Marchewkę obieramy, przekrawamy na pół, po czym ścieramy na tartce o grubych oczakach – aby uzyskać jak ja długie paski marchewki, jak słupki, ścieramy marchew po dłuższym boku, pionowo na tarce.   Przygotowujemy dressing – do miseczki przekładamy pastę tahini – polecam ją najpierw dobrze wymieszać w słoiku, bo na wierzchu lubi się zbierać olej(...)pieprzem.   Gotowy falafel przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składamy danie – na dno miski wykładamy porcję ryżu, a na wierzch, w oddzielnych kubkach reszte składników – kapustę, marchew, pomidory. Na wierzch układamy falafel – ja swoje przekroiłam na pół. Całość polewamy obficie dressingiem i posypujemy świeżymi listkami mięty.   Danie świetnie się nadaje do przygotowania dzień wcześniej, gdyż

Smaczna Strona
Sałatka z pieczoną czarną marchwią i mozzarellą 27

Proste i bardzo smaczne połączenie! Przechadzając się ostatnio obok warzywnego działu w moim lubianym niemieckim dyskoncie (chociaż chyba ciężko nazwać go już dyskontem ... The post Sałatka z pieczoną czarną marchwią i mozzarellą first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Sałatka z pieczoną czarną marchwią i mozzarellą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Wegańskie jogurty kokosowe Vemondo - Lidl 67

jabłka, skrobia modyfikowana, czerwona porzeczka 4,5%, sok z czereśni z zagęszczonego soku z czereśni 4%, czereśnie 1,8%, cytrynian wapnia, białko z bobu, naturalny aromat, koncentrat w marchwi, ryboflawina (wit. B2), wit. D, wit. B12, kultury bakterii jogurtowych. Nektarynka-morela - ekstrakt z miąższu kokosa 78,9% (woda, ekstrakt z miąższu kokosa), ekstrakt z jabłka, nektarynki 6%, skrobia modyfikowana(...)morelowy z zagęszczonego soku morelowego 3,7%, cytrynian wapnia, białko z bobu, naturalny aromat, koncentrat w marchwi i dyni, ryboflawina (wit. B2), wit. D, wit. B12, kultury bakterii jogurtowych. Masa netto: 400g Wartości odżywcze: Porzeczka-czereśnia - 100g/ 79 kcal, tłuszcz – 3,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,8g, węglowodany – 12g w tym cukry – 6,8g, białko – 0,7g, sól

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania