Wegetariańskie bolognese z soczewicą

Wegetariańskie bolognese z soczewicą

Wegetariańskie bolognese z soczewicą

Przepis na : obiad

Dziś mam dla was wegetariańską wersję popularnego sosu bolognese – gdzie zamiast mięsa jest zielona soczewica. Długo duszony, z dodatkiem przysmażonej cebulki, dużej ilości czosnku, włoskich ziół i chlustu wina zyskuje głębię smaku. Mięsa Wam w nim nie zabraknie. Sos oczywiście można wykorzystać w sposób klasyczny – czyli do makaronu z dodatkiem np. parmezanu albo jako dodatek do innych wegetariańskich dań. Ja znaczną większość bolognese z soczewicą ( bo z podanych składników wychodzi spora jego porcja) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cooking for Emily

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

cookingforemily

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, dynia, makarony, makaron, lasagne, mięso, marchewka, sos pomidorowy, sos do makaronu, bezglutenowe, obiad, zupa pomidorowa, mięso duszone, suszone pomidory, obiad z makaronem, makaron na obiad, dania z makaronem, makaron z patelni, mięsa pieczone

Inne przepisy z Cooking for Emily

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.