Czerwona kapusta pekińska ze skwarkami tofu

Czerwona kapusta pekińska ze skwarkami tofu

Czerwona kapusta pekińska ze skwarkami tofu

Przepis na : kolacja

Składniki: pół główki czerwone kapusty pekińskiej 1 opakowanie tofu marchewka papryczka chili posiekane orzeszki arachidowe Dressing: 1 łyżka ocet ryżowy 2-3 łyżki olej 4 cm imbiru 1ząbek czosnku kilka łyżek sosu sojowego Marynata do tofu: 1 łyżka oleju 2 cm startego imbiru ząbek czosnku sos sojowy pieprz cayenne Tofu kroimy w kosteczkę i marynuje ok 20 minut. Marchew kroimy na zapałki. Kapustę siekamy. Zamarynowane tofu smażymy w woku lub na dużej patelni. po wysmażeniu zdejmujemy , dodajemy odrobinę ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.