makaron smażony - 5576 przepisów (strona:90/372)

Makaron bezglutenowy z warzywami w sosie pomidorowym :) 176

minut.  Następnie dodaj przyprawy i passatę, wymieszaj. Na wierzch połóż szpinak, przykryj pokrywką i duś ok. 10 minut.  Całość wymieszaj i smaż już na dużym ogniu przez kilka minut.  Podawaj z ugotowanym makaronem

Zdrowie na języku :P
makaron z piersią kurczaka w szpinakowym sosie 182

makaronu  4 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy  sol, pieprz sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, nacieramy nią pierś kurczaka  i zostawiamy  w chłodnym miejscu na minimum  godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek, smażymy go przez minutę(...)wystarczą dwie) często mieszając. Pierś kurczaka kroimy na paski. Po przesmażeniu szpinaku zdejmujemy go z patelni. Na patelnię dodajemy pozostałą oliwę, masło i krótko smażymy pierś kurczaka na dużym ogniu. W tym samym czasie gotujemy makaron Kiedy mięso się zrumieni, na patelnię dodajemy szpinak i wlewamy słodką śmietanę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż zawartość patelni  ponownie zacznie

Miód i pieprz
Sajgonki wegetariańskie 185

kapusty pekińskiej 3 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - jasny lub ciemny . Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na mniejsze kawałki. Marchew kroimy(...)bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek. Podsmażamy go 1 minutę. Dodajemy kiełki oraz kapustę, całość mieszamy i podsmażamy około 7 minut. Po tym czasie na patelnię dodajemy makaron i całość jeszcze chwilę podsmażamy, aby smaki się połączyły. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Farsz studzimy.  Przygotowanie sajgonek: Przygotowujemy duży talerz z ciepłą wodą i suchą

Smak mojego domu
Warzywna frittata z makaronem 268

przed ugotowaniem) - kilka różyczek brokuła - 1/2 czerwonej papryki - 2 pomidory - cebula - 2 łyżki kukurydzy konserwowej słodkiej - 2 łyżki koncentratu/ketchupu - odrobina oleju do smażenia - garść startego żółtego sera - przyprawy : sól, pieprz, papryka ostra - natka pietruszki do podsypania Przygotowanie: Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Różyczki brokuła również ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie bądź na parze. Cebulę

Kuchnia Ellie
Makaron z tuńczykiem 267

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Czosnek drobno siekamy, pora koimy drobno i podsmażamy. Następnie dodajemy tuńczyka i jeszcze chwilę smażymy. Do tuńczyka dodajemy całe czarne oliwki, natkę pietruszki i odcedzoną kukurydzę. Przygotowany sos przekładamy do makaronu, dodajemy koncentrat pomidorowy i całość dokładnie mieszamy. Potrawę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porada: Zamiast pora proponuję użyć cebulę.   Smacznego

paapilotkaa
Makaron ze szpinakiem, szynką włoską, fetą i pomidorami 245

czosnek siekamy bardzo drobno. Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szynkę do momentu, aż będzie chrupiąca. Makaron gotujemy al dente. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy papryczkę i czosnek. Dodajemy szpinak i smażymy go przez kilka minut, by woda odparowała. Liście mają zwiędnąć. Następnie dodajemy pomidorki koktajlowe, pomidory suszone. Smażymy jeszcze jakieś 2 minuty. Dodajemy fetę

Mania Gotowania
SPAGHETTI W SOSIE ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW I MIĘSA MIELONEGO – 3,50 zł 517

mięso się smaży, parzymy pomidory – nacinamy krzyż na ich dolnej części i zalewamy wrzątkiem. Po 20 sekundach wylewamy wrzątek i przelewamy zimną wodą. Obieramy skórkę zaczynając od nacięcia, powinna bardzo łatwo schodzić. Obrane pomidory kroimy w kawałki (nieważne jakie i tak się rozpadną podczas gotowania), pamiętając aby pozbyć się stwardniałej wewnętrznej części szypułek. 5. MAKARON (8 min): woda powinna już(...)wyciągnie smak mięsa i pomidorów, ale nie będzie dominować, nawet jeśli nie lubicie tej przyprawy, tym razem spróbujcie, naprawdę robi różnicę). Smażymy jeszcze chwilkę aby przyprawy nieco się podsmażyły i nabrały aromatu. 7. POMIDORY, KONCENTRAT I WODA Z MAKARONU (5 min): do mięsa dorzucamy pomidory, pastę pomidorową oraz UWAGA dolewamy pół szklanki wody z gotowania makaronu! Dlaczego? Ponieważ woda

Nerds Kitchen
Łazanki z kapustą i boczkiem 166

Czas przygotowania: 50-60 minut Składniki: 800g świeżej kapusty 250g wędzonego boczku 1 mała kiełbasa np.zwyczajna 1 duża cebula 1 opakowanie makaronu łazankowego (najlepiej Lubella) pieprz ziołowy, sól,pieprz czarny, szczypta kminku łyżka oleju do smażenia(opcjonalnie) natka pietruszki Wykonanie:       Kapustę drobno pokroić, poddusić na maśle, a następnie zagotować. Gotować do miękkości (ok.30 minut). Boczek(...)kiełbasę pokroić w drobną kostkę i smażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą. Do smażenia można dodać trochę oleju. Gdy boczek kiełbasa osiągną złocisty kolor, dodać do całości odciśniętą z wody kapustę, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę(ok.5 minut). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i ugotowany wymieszać z uduszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Całość posypać natką pietruszki. Smacznego

Gorący kąsek
Wigilijna wieczerza. 131

kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie pomidorowej i w zalewie octowej. Przygotuje i ugotuje już makaron na łazanki i makiełki, usmażę grzybki do łazanek i farszu do krokietów i pasztecików. Myślę, że farsz zrobię już na gotowo. A wieczorem nastawie

Kuchnia Beaty
Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami BEZ KALORII 195

polewamy łyżką oliwy z oliwek z pomidorków suszonych. Przyprawiamy kurkumą, solą i papryką słodką (o połączeniu kurkumy z papryką słodką pisałam tu . Smażymy ok. 3-4 minuty. Do miski wrzucamy umytą i wysuszoną roszponkę. Dorzucamy makaron i kiełki lucerny. Pomidorki kroimy w kosteczkę i również mieszamy. Sałatkę możemy jeść również z chlebem, gdyż sama w sobie

Czarnawisienka
Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym 183

oliwek 150 g mielonej karkówki 2 łyżki jasnego sosu sojowego pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - przepis na blogu TUTAJ Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na nitki o długości 5 cm. Grzyby(...)całość podsmażamy kolejne 10 minut. W międzyczasie do farszu dolewamy sos sojowy i doprawiamy go dość mocno pieprzem i do smaku solą. Po tym czasie na patelnię dodajemy makaron i całość jeszcze chwilę podsmażamy, aby smaki się połączyły. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Farsz studzimy.  Przygotowanie sajgonek: Na blacie kuchennym kładziemy płaski talerz z ciepłą

Smak mojego domu
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 130

drobno pokrój, wrzuć na rozgrzaną z niewielką ilością oleju patelnię i smaż ciągle mieszając, aż cebula się zeszkli. Dorzuć na patelnię pokrojony w kostkę ser wymieszany z jogurtem, czosnkiem i przyprawami, zmniejsz ogień i redukuj sos aż uzyskasz odpowiednią konsystencję, taką aby sos z łatwością połączył się z makaronem. W międzyczasie wstaw wodę na makaron(...)ugotuj go al dente wg instrukcj na opakowaniu. Odcedź, nie płucz zimną wodą tylko wrzuć od razu na patelnię i mieszaj aż makaron połączy się z sosem. Na rozgrzaną patelnię, najlepiej grillową, wrzuć mięso i smaż (w zależności od grubości) 1-1,5 minuty z każdej strony, żeby mięso było średnio wysmażone. Zdejmij z patelni i odstaw, żeby odpoczęło

Martyna Cooks
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami 204

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros i smażymy. Następnie przekładamy   do naczynia żaroodpornego.   Brokuł gotujemy, przelewamy zimną wodą żeby nie stracił koloru. Układamy pomiędzy makaronem a kurczakiem. Serek topiony kroimy w kostkę. Dodajemy do niego wodę i śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu, do momentu

Passion of Cooking
Makaron ryżowy z warzywami i tofu 180

zaledwie 20 minut. Świetnie sprawdzi się jako danie do pracy lub szybki obiad. Składniki: olej kokosowy do smażenia 2-3 ząbki czosnku papryczka chilli 2 szalotki 300g tofu marchewka sos sojowy 20-30g suszonych grzybów mun ½ słoiczka pędów bambusa opakowanie makaronu ryżowego do podania sos słodko kwaśny Sposób wykonania: Grzyby mun zalewamy wrzątkiem lub bulionem i zostawiamy na około(...)plasterki czosnek. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli oraz plasterki szalotki i smażymy do zeszklenia a następnie dodajemy pokrojony w kostkę tofu oraz posiekaną w małe słupki marchewkę. Po około 3 minutach dodajemy sos sojowy, grzyby mun, pędy bambusa, zmniejszamy ogień i przesmażamy razem do połączenia smaków. Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego, skropione sosem słodko-kwaśym i posypane obficie posiekaną natką pietruszki

Pyry na Gaz
Makaron z podgrzybkami i śmietaną 288

osolonej wodzie. Odcedzić na durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby. Smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku i połączyć ze śmietaną. Na koniec dodać makaron i tymianek - wymieszać i podawać od razu

Pasja Smaku
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 216

patelnie z odrobiną oleju. Rybę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na patelni. Szpinak myjemy, odrywamy ogonek liściowy i siekamy. Dodajemy do ryby. Smażymy aż zwiędnie. Następnie dodajemy serek i nieco wody zostawionej po gotowaniu makaronu. Chwilkę podsmażamy. Makaron przerzucamy do garnka w którym był gotowany, dodajemy sos i nieco pieprzu. Całość mieszamy. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy jeszcze

Kolizje Smaków