pokroić w cienkie plasterki. 4. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, kapary i oliwki. Smażyć ok 2 min. 5. Następnie dodać pomidory i smażyć jeszcze ok 4 min. Dodać ocet balsamiczny i ewent. chili. 6. Makaron odcedzić. Ciepły makaron wymieszać z sosem. 7. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Instrukcja wykonania - film
Atlas Smakówproszku, curry i dokładnie mieszamy. 3. Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paski smażymy na małej ilości oleju. 4. Dodajemy schab/kurczaka, mieszamy i smażymy przez kilka minut. Pod koniec dodajemy imbir, pieprz, ocet ryżowy. 5. Makaron mieszamy razem ze schabem, cebulką i papryką. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUminut, do tej samej wody na ostatnie 3 minuty gotowania wrzucamy makaron sojowy i odstawiamy, następnie odcedzamy całość. W woku rozgrzewamy olej z orzeszków ziemnych i dodajemy drobno posiekane: imbir, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie pierś kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do woku, niech się smaży kilka minut. W tym czasie kroimy koper włoski w paski i również wrzucamy(...)mieszamy. W miseczce mieszamy miód, sos sojowy oraz sok z limonki- wlewamy do woka, jeśli kurczak jest już całkowicie usmażony i dokładnie mieszamy. Smażymy całość kilka minut na dość dużym ogniu, dodajemy kukurydzę, brokuł oraz makaron. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku ewentualnie miodem bądź sosem sojowym. Przed podaniem posypujemy danie posiekaną dymką. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaminut, do tej samej wody na ostatnie 3 minuty gotowania wrzucamy makaron sojowy i odstawiamy, następnie odcedzamy całość. W woku rozgrzewamy olej z orzeszków ziemnych i dodajemy drobno posiekane: imbir, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie pierś kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do woku, niech się smaży kilka minut. W tym czasie kroimy koper włoski w paski i również wrzucamy(...)mieszamy. W miseczce mieszamy miód, sos sojowy oraz sok z limonki- wlewamy do woka, jeśli kurczak jest już całkowicie usmażony i dokładnie mieszamy. Smażymy całość kilka minut na dość dużym ogniu, dodajemy kukurydzę, brokuł oraz makaron. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku ewentualnie miodem bądź sosem sojowym. Przed podaniem posypujemy danie posiekaną dymką. Szybko i smacznie. Gotowe
Mango Papajaintensywny ale ja przyrządzając danie dałam więcej składników więc danie wyszło bardzo dobre oczywiście jak na moje kubki smakowe. składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 400 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych olej do smażenia 1 opakowanie przyprawy do spaghetti bolognese Kamis ser żółty do posypania Na patelni podsmażyć mięso mielone, gdy mięso zmieni kolor dodać krojone pomidory
Monia miesza i gotujemieszamy. Na koniec tylko szynkę dodajemy, tajskimi przyprawami posypujemy, bazylią tajską ozdabiamy i już na gorąco sałatkę makaronową mamy. Składniki: 1 garść makaronu fusilli, 10 pomidorków koktajlowych, ½ papryki czerwonej, ½ papryki żółtej, ½ papryki zielonej, olej rzepakowy do smażenia, 5 plastrów szynki wędzonej, długodojrzewającej, 1 łyżka płatków czosnku, 2 łyżeczki ziół tajskich, świeże listki bazylii tajskiej, pieprz do smaku, sól
Moniki Smakołykipieprz 1. Cebulę i pomidory kroimy w kostkę. Pomidorów nie musimy ich odsączać, nie trzeba będzie dolewać już oleju na patelnię. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. 3. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pomidory i cebulę. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy zamrożony szpinak. Trzymamy na ogniu do momentu aż lód stopnieje, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty
Szefowa kuchnidodajemy parmezan oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. 6. Do usmażonego boczku oraz cukinii dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makaronu. 7. Następnie dodajemy również odcedzony makaron i mieszamy, aby wchłonął on jak najwięcej aromatu smażonego boczku. 8. Całość przekładamy do miski z jajecznym sosem, mieszamy i podajemy gorące z odrobiną startego parmezanu na wierzch. SMACZNEGO
Bez Cebulitypu baby dressing: 1/2 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka maku (opcjonalnie) sól i pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filet grillujemy lub smażymy,studzimy i kroimy w kostkę. Melona (ja użyłam Galia , ale najlepiej kupić z pomarańczowym miąższem,dla kontrastu kolorystycznego) kroimy w kostkę. To samo robimy
Bon appetit mon amiejajko. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą ze sobą. Foremki półkule smarujemy olejem. Wkładamy makaron i formujemy gniazda. Zapiekamy w temp 150 stopni do zrumienienia makaronu ok 25 minut. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smażymy razem na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, a potem szpinak, kukurydzę i chwilę podsmażamy. Mięso podsmażamy na patelni przyprawiamy chili
Podróż w kulinariasłone. Pod koniec smażenia wsypałam pokrojoną dymkę. Usmażyłam pierś z kurczaka, a na jej wierzch położyłam przygotowany farsz z fenkułu. Podawałam z pieczonymi ziemniakami. Zarówno smażony, jak i surowy fenkuł może być dodatkiem do makaronu. makaron z fenkułem
potrawyregionalnegrubo nacieramy mięso . Odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie postępujemy jak z kotletem schabowym , obtaczamy każdy kawałek w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron . Podajemy z makaronem , frytkami lub jak nam tylko przyjdzie fantazja Smacznego ! Post Ogniste, chrupiące ,kotlety z karkówki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPulpety rybne w sosie chrzanowym są doskonałą alternatywą dla smażonych ryb. To lekkie dietetyczne danie, smakuje doskonale z makaronem. Pulpety można przyrządzić w zasadzie z każdej ryby, ale ja preferuję tutaj ryby słodkowodne, które mają z reguły więcej takich drobnych ości. Zmielone w malakserze nie są już problemem i dodatkowo stanowią źródło wapnia. Najlepiej gdyby była to świeża ryba
Wiem co jemwodzie. Odcedzamy i układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na gorącym oleju. Lekko przyrumienioną cebulkę rozkładamy równomiernie na makaronie. Piersi kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, robiąc kolejną warstwę. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażone przekładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem meksykańskim
Aga w kuchniparmeńskiej pół puszki groszku pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku szalotka garść orzechów włoskich 6 suszonych pomidorów oliwa z oliwek sól pieprz Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al dente. Na oliwie z oliwek smażymy czosnek i szalotkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską a następnie suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3/4 pęczka posiekanej lub porwanej natki
Mango Papajaoleju sezamowego i dajemy marchew i grzyby. Smażymy około 5 min. Dodajemy paprykę, bambus, sałatę i kurczaka- smażymy na dużym ogniu 2 min. Zalewamy bulionem. Smażymy od zagotowania 2 min. Gotowe :) Podajemy z chińskim makaronem- noodlami. Smacznego
Smaki Edytyludzie milkną i zamiast plotkami, zajmują się jedzenie. Bezbłędnym, doskonałym jedzeniem. Składniki (na naczynie żaroodporne o wymiarach 25 cm x 15 cm, około 4 porcje): 10-12 plastrów makaronu lasagne (tak by powstały 4 warstwy w naczyniu) 200 gram mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 50 gram sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany(...)całej ilości mleka. Sos powinien być gęsty i bez grudek. Na koniec doprawiam go szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. Makaron lasagne gotuję 3 minuty we wrzątku, odcedzam i przelewam zimną wodą. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej czosnek, cebulkę oraz szpinak. Doprawiam solą, pieprzem, bazylią i gałką muszkatołową. Dodaję rozkruszoną fetę, posiekaną natkę i śmietanę
Mango Papajaminut. Następnie dodaj przyprawy i passatę, wymieszaj. Na wierzch połóż szpinak, przykryj pokrywką i duś ok. 10 minut. Całość wymieszaj i smaż już na dużym ogniu przez kilka minut. Podawaj z ugotowanym makaronem
Zdrowie na języku :Pmakaronu 4 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy sol, pieprz sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, nacieramy nią pierś kurczaka i zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek, smażymy go przez minutę(...)wystarczą dwie) często mieszając. Pierś kurczaka kroimy na paski. Po przesmażeniu szpinaku zdejmujemy go z patelni. Na patelnię dodajemy pozostałą oliwę, masło i krótko smażymy pierś kurczaka na dużym ogniu. W tym samym czasie gotujemy makaron Kiedy mięso się zrumieni, na patelnię dodajemy szpinak i wlewamy słodką śmietanę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż zawartość patelni ponownie zacznie
Miód i pieprz