ogóle:P). Składniki na 3 porcje: 350 g makaronu tagliatelle szpinakowe 20 dag pieczarek Biała część pora Pół piersi z kurczaka (ok. 30 dag) Mały pojemnik śmietany (200g) – u mnie 18%, ale można pomieszać na pół z 30% wtedy sos będzie bardziej kremowy. Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Pieczarki pokroić w półtalarki, a pierś(...)kurczaka w kostkę. Grzyby i mięso posolić i popieprzyć – smażyć na odrobinie oleju, gdy woda zacznie wyparowywać dodać pokrojonego w paski i sparzonego pora. Smażyć do miękkości. Na koniec dodać śmietanę i dusić jeszcze chwilę. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Podawać z sosem – polać na wierzch makaronu lub makaron wymieszać z sosem. Smacznego, Anulla Normal 0 21 false
Fabryka pomysłówzwykłej goudzie Pierwsze, co musisz zrobić, to wstawić wodę na makaron. Posól ją i wlej trochę oliwy, aby makaron się nie skleił. Następnie pokrój kuraka i papryki w paski o długości około 3 cm. Cebulę pokrój w piórka. Powinieneś zacząć od smażenia kurczaka. W rondelku rozgrzej olej i rzuć na niego mięso. Nie sól, żeby nie puściło wody. Jak już(...)nadawało do kibla. Tzn. będzie okej, ale dupy nie urwie. Gotujesz w międzyczasie makaron? Dobrze. Sprawdź, czy jest miękki. Jeśli tak, to go odlej i zhartuj zimną wodą – nie sklei się. Jak skóra papryki zmięknie, a cebula ładnie się zeszkli, czas wrzucić z powrotem kuraka. Smaż chwilę razem. A teraz zagęść ruchy. Dodaj paprykę ostrą w proszku i chilli
manslogblogniej jedną z najsłynniejszych scen z jedzeniem? No właśnie, mi też na samą myśl ślinka cieknie. Odkąd obejrzałam ją w dzieciństwie chciałam jeść tylko pulpety w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti. Teraz mój syn został wielkim fanem tej bajki i męczy mnie dokładnie o to samo. Nie pozostaje minic innego tylko lepić pulpety :) Wam również polecam bo są naprawdę smaczne(...)Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500g mięsa mielonego Pęczek pietruszki Puszka krojonych pomidorów Kromka chleba* ½ szklanki mleka 2 szalotki 1 ząbek czosnku Oliwa do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, szczypta cukru Makaron dla 4 osób ( u nas klasycznie makaron spaghetti) *Osoby na diecie bezglutenowej chleb mogą zastąpić ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy
Kolizje Smakówmakaron który został z poprzedniego dnia . Mogą to być świderki ,rurki, kokardki ,kolanka . Krótko mówiąc każdy grubszy . Skladniki 30 dkg ugotowanego makaronu 2 pory 1 duża marchew 1 cebula oliwa do smażenia sól,pieprz majeranek koperek Wykonanie Umyć warzywa. Marchewke zetrzeć na póltalarki (można na dużych oczkach). Pora pokroić w talarki , cebule(...)Mieszamy , posypujemy szczyptą soli aby szybciej cebula zmiękła. Podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy ok. 5 minut. Doprawiamy pieprzem solą i 1/2 łyzki majeranku . Dokładnie mieszamy . Teraz wsypujemy makaron jeszcze raz dokładnie mieszamy , jesli potrzeba to jeszcze doprawiamy .Posypujemy koperkiem i gotowe . Nawet jeśli makaron musimy ugotować to i tak w 15 minut potrawa jest gotowa . Smacznego
Eli Gotowaniepieczarek 1 cebula 2 papryki 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, szczypta cukru, oliwa do smażenia ser do posypania (ja użyłam trochę mozzareli i startego sera żółtego) Makaron gotuję w osolonej wodzie tylko, żeby zrobił się odrobinę plastyczny- nie może być ugotowany ani nawet al dente bo po upieczeniu będzie zbyt miękki. Przelewam
UgotujmyTo.plZnowu makaron. Pewnie macie już dość, ale nic nie poradzę, że makaron króluje w mojej kuchni i go uwielbiam. Tym razem makaron chiński, a właściwie z zupki chińskiej. Jeszcze nie próbowałam wykorzystywać go do smażenia. Muszę powiedzieć, że to danie zyskuje na smaku dzięki kropli sosu sojowego. Polecam przygotować go w swojej kuchni, mam nadzieję, że i Wam posmakuje
Magiczne Życie Martyspaghetti 5 ząbków czosnku 2 papryczki chili 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki starty żółty ser (do posypania) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekane ząbki czosnku i smażyć na małym ogniu przez minutę. Do czosnku dodać posiekane papryczki chili i podsmażać, aż zmiękną. Na koniec dodać makaron i natkę pietruszki
Pasja Smakugotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie podsmażam boczek - do momentu aż się zarumieni. Następnie wrzucam cukinię z masłem, doprawiam solą i pieprzem. Smażę na dużym ogniu 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Wrzucam odcedzony gorący makaron wraz z 3-4 łyżkami wody, w której się gotował, mieszam. Zmniejszam ogień, dodaję przygotowany sos, mieszam, zdejmuję z ognia. Uważać, żeby żółtka
JejKuchniagotujemy al'dente. Kurki obgotowujemy, następnie podsmażamy na maśle ze szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość
Emskie Smakiparmezanu 1/8 łyżeczki płatków chilli 300 g upieczonego kurczaka, pokrojonego w kostkę 220 g ulubionego makaronu Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż cebulę, marchewkę i czosnek i smaż przez 10 do 15 minut, do zeszklenia cebuli. W międzyczasie przygotuj sos. W małym rondelku rozgrzej na średnim(...)smaż do miękkości, przez około 5 minut. Zmniejsz ogień do małego, dodaj pomidory, kurczaka i szpinak. Dopraw solą, pieprzem i chilli i smaż przez kolejne 5 minut. Wlej sos do patelni, wymieszaj i podawaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! English version Chicken, zucchini and spinach pasta (4 servings) Ingredients: 2 tbsp of vegetable oil 1 medium onion, diced 1 carrot, peeled
karmelowysolimy – słoność powinna być odczuwalna, ale nie bardzo mocna. Gotujemy makaron do stanu al dente. Odlewamy sobie 160ml wody z gotowania makaronu, a makaron odcedzamy. W szerokim płaskim rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy boczek i smażymy, aż stanie się brązowy i chrupki. Wyjmujemy go z tłuszczu, odkładamy go na chwilę na bok (zostawiamy sobie łyżkę boczku do dekoracji). Wrzucamy
Karo in the Kitchenząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli 150 g sera mozzarella 150 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chilli WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem i solą, smażyć około 7 minut mieszając od czasu do czasu(...)pokrojoną w kostkę, mięso mielone i smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). 2 pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie
Passions hobbies lifełyżka masła - 1 łyżka mąki - 200ml bulionu - 150g boczku -2 cebule pokrojone w kosteczkę - sól, pieprz biały Wykonanie: W osolonej wodzie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy do niego cebulę i smażymy na złoty kolor. Na drugiej patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy
dom-agi.plzgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy. Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia. Oscypek kroimy w kostkę. Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy. Podajemy od razu
R'n'G Kitchenfirmy Oleofarm Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmięknie/lub się rozmrozi gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy aż się zbrązowi wrzucamy odcedzonego tuńczyka, chwilę podsmażamy, dodajemy około 1/4 szklanki wody w miseczce dokładnie mieszamy 1/4 szklanki wody, żółtko(...)tuńczykiem odkładamy na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy jogurtową mieszankę wstawiamy z powrotem na mały ogień, ciągle mieszając smażymy, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać dodajemy fasolkę, ser żółty, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku na koniec wrzucamy makaron i jeszcze chwilę podsmażamy, aż sos ładnie oblepi makaronowe wstążki ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość