pieczeniu buraki kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w misie blendera wraz z łyżką oleju kokosowego. Miksujemy na p urée. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na dwóch łyżkach oleju kokosowego do zeszklenia. Dodajemy zmiksowane buraki, paprykę i oregano. Chwilę dusimy pod przykryciem i dodajemy ugotowany, odcedzony makaron
Be Fit Be Strongczerwona cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli oliwa z oliwek sól, pieprz oregano, bazylia świeże zioła do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i smażmy na niej posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, również wrzucamy na patelnię(...)smażymy aż znacznie stracą na objętości. Dodajemy fasolkę, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dokładnie mieszamy. Dusimy kilka minut. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z zawartością patelni, podajemy ze świeżymi ziołami i odrobiną oliwy z oliwek
Mango Papajaosób): 3 łyżki ziaren słonecznika 1 pojedyncza pierś z kurczaka średniej wielkości cebula 3-4 ząbki czosnku papryka brokuł makaron Pełne Ziarno Pióra od Lubelli sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie czubryca czerwona) olej do smażenia Rozgrzewamy patelnię i podprażamy na niej słonecznik. Słonecznika przesypujemy do naczynia, a na gorącą patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy drobno posiekaną cebulę(...)pierś z kurczaka. Do podsmażonej piersi wrzucamy paprykę, doprawiamy wg uznania i mieszając od czasu do czasu smażymy. W międzyczasie gotujemy podzielonego na różyczki brokuła (ja zawsze dodaję do wody odrobinę soli i pół łyżeczki cukru, by nie tracił koloru) oraz makaron. Gdy pierś będzie już miekka na patelnię wrzucamy brokuła, ugotowany makaron i ziarna słonecznika, podgrzewamy chwilę i pyszny
Cynamonowe szczęściecukru sól, świeżo mielony pieprz do smaku szczypta ostrej papryki 1 łyżka orzeszków pini 200-300 g makaronu (u mnie tagliatelle) CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Na dużej patelni podgrzewamy masło z oliwą z oliwek. Wrzucamy ząbki czosnku, smażymy 3 minuty, po czym czosnek wyrzucamy - chcieliśmy, aby jedynie oddał aromat do tłuszczu. Wrzucamy liście szpinaku i przesmażamy(...)minut). Dodajemy śmietanę, parmezan (trochę zostawiamy do posypania już na talerzach), ocet balsamiczny, cukier, ostrą paprykę, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy jeszcze 3 minuty, często mieszając. Dodajemy orzeszki pini i dokładnie mieszamy. W między czasie przygotowujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu. Na talerze wykładamy makaron, następnie szpinak, posypujemy odłożonym parmezanem. Smacznego
My Culinary Artprzepisu. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek. Przygotować papryczki i je również drobniutko pokroić, wrzucić na patelnię. Całość chwilkę smażyć – uwaga, by nie przypalić czosnku, będzie gorzki! Dodać natkę pietruszki. Doprawić solą, połączyć z ugotowanym makaronem. Na talerzach makaron posypać parmezanem. PORCJE
zabawa smakiembazylię i oliwę miksujemy w blenderze. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w bazyliowym pesto. Smażymy mięso i dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po kilku minutach zdejmujemy z patelni. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy z pozostałym sosem. Przystrajamy świeżymi listkami bazylii
Moje Kuchenne Rewelacjepieczarki będą już gotowe, na na patelnię dołożyć dokładnie oczyszczone mięso z indyka. Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem oraz papryką słodką. Smażyć do momentu aż mięso straci surowość. Do tego czasu kapusta oraz makaron powinny być już gotowe. Kapustę odcedzić, wyrzucić liście laurowe oraz ziele angielskie. Makaron również odcedzić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Polecam robić to w garnku
Zgrabne GotowaniePotrzebujesz: 2 piersi kurczaka 4 cebule 5 ząbków czosnku 3cm świeżego imbiru 3/4 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego pieprz, sól 400g gryczanego makarony Soba 200g fasolki szparagowej sezam i płatki chilli olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem i usmaż. 2. Usmażonego kurczaka zdejmij z patelni, dolej na patelnię trochę oleju(...)dokładnie wymieszaj- i pozostaw na niewielkim ogniu do zredukowania płynu przez ok. 5-7min. 4. Do skarmelizowanej cebuli dodaj kurczaka i przemieszaj ze sobą. 5. Podawaj z ugotowanymi makaronem i fasolką szparagową. 6. Całość posyp sezamem i odrobiną płatków chilli. Smacznego
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem około 4 minuty. Przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmij brokuł na sito. Wodę zostaw, dolej świeżej, zagotuj, wrzuć makaron. Gotuj al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelnię, na której smażył się kurczak wlej śmietanę, dodaj gałkę i 1 garść natki pietruszki. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj z 3 minuty. Dodaj kurczaka, różyczki brokułu
Moja Delicjaszpinaku. Szpinak przełożyć na patelnię z małą ilością tłuszczu i podsmażać na małym ogniu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Pod koniec smażenia dodać jajko energicznie mieszając ok. 2 minut, następnie zdjąć z ognia. Makaron ugotować według przepisu, po odsączeniu wody dodać gorący szpinak. Smacznego
Na słodko lub wytrawniesię zeszkli. Dodajemy pozostałe warzywa, krótko podsmażamy ( 3-4 minuty). Dodajemy pokrojony filet rybny i skórkę z mandarynki. Solimy do smaku. Całość smażymy około 5 minut delikatnie mieszając. Z garnka, w którym gotuje się makaron, odlewamy ok 1/3 szklanki wody, przyda się do sosu, gdyby okazał się za suchy. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z ragu. Delikatnie mieszamy, aby składniki
Mia Cucina Sofietapatelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulkę i czosnek. Smażymy ok.3 min. Dodajemy szparagi, kapary, mleczko kokosowe, tymianek, pieprz, ocet, chili i smażymy ok 5-7min. aż szparagi będą miękkie, ale chrupiące. Na koniec dodajemy odcedzony makaron, solimy do smaku i wbijamy żółtko mieszając całość. Podajemy posypane świeżym oregano i pieprzem. UWAGI: *Dolna część szparaga może być zdrewniała
Apetyt na Zieloneszklanka cukru trochę śmietany 7 jaj (4 żółtka i 3 całe jaja) 1 kieliszek spirytusu 1 łyżka proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia cukier puder Przygotowanie: Ciasto zagniatamy ze wszystkich składników aby miało ścisłość ciasta na makaron. Bardzo długo wyrabiamy albo bijemy je wałkiem :) Następnie odcinamy po kawałku ciasta i rozwałkowywujemy je na cienkie płaty. Wycinamy z nich prostokąty, następnie
Słodkie ciachoduś ok. 5-7 minut. Kolejno dodaj mięso mielone i na pełnej mocy podsmażaj przez 5 minut. Dodaj pozostałe składniki i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Na talerz wyłóż makaron, a na wierzchu ułóż przygotowany
Zdrowie na języku :P