wody Sposób: Roztapiamy masło i podsmażamy Pancettę. Dodajemy kurki i szczypiorek. Pieprz , i tylko odrobinę soli ponieważ boczek jest dość słony. Smażymy około 5 minut mieszając cały czas. Dodajemy wino i redukujemy dodając surowy makaron i wodę Cały czas mieszamy energicznie . Gdy wino i woda odparuje a makaron zmięknie danie jest gotowe. W razie konieczności dodajemy odrobinę
Viola cooks with passionRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - szpinak świeży lub mrożony (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania(...)dusimy kilka minut. 4. Szpinak zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 5. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 7 min z każdej strony. 6. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 7. Łososia nakładamy na makaron wymieszanym z sosem szpinakowym. Tagliatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze szpinaku), które odpowiada
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpatelni usmaż mięso dodaj posiekaną drobno cebulę, i upieczone warzywa, pastę, i bazylię. Wszystko smaż na małym ogniu dodaj wodę i dobrze wymieszaj, smaż tak długo aż powstanie idealny sos i dopraw do smaku. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i połącz z sosem. Na talerzu posyp parmezanem i gotowe. Smacznego
Niezły MłynekSkładniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - ½ pęczka botwiny, bez buraczków (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu. 2. Wyciskamy ząbek czosnku przez(...)dusimy kilka minut. 3. Botwinkę zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 4. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 5. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 6. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem botwinkowym. Tagiatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze botwinki), które odpowiada
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkolor na jasny dodaj pokrojone w kostkę pomidory, przypraw dobrze. Duś chwilę. Następnie dodaj serek mascarpone oraz tarty żółty ser, mieszaj i smaż na średnim ogniu. W razie czego przypraw ponownie wedle uznania do smaku. Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu z dodatkiem łyżeczki curry. Po ugotowaniu makaron połącz z sosem z patelni, nakładaj i posypuj świeżą natką
Zasmakuj Kuchniprzelewam go dodatkowo wodą i odciskam. Na patelni rozgrzej trochę oleju kokosowego, podsmaż czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki.Wrzuć szpinak, smaż z odrobiną soli i pieprzu. Dosmacz oliwą z oliwek.Jeśli chcesz dodaj ser pleśniowy. Wrzuć makaron, wymieszaj, przypraw według uznania. I danie gotowe . Przed podaniem, jak zwykle u mnie, masa Parmezanu lub Grana Padano. Prościej się chyba
Z Kuchni Do Kuchnispaghetti Malma 1 cukinia 2 ząbki czosnku 100g wędzonego boczku 200g śmietany (u mnie 18%) ½ łyżeczki suszonego oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię, smażyć do momentu aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dodać posiekany czosnek- zeszklić. Potem wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię. Smażyć
Fabryka pomysłówkostkę lub przeciskamy przez praskę. Następnie podsmażamy do delikatnego zrumienienia na łyżce oliwy z suszonych pomidorów. Dodajemy pomidorki i szpinak. Całość smażymy 2-3 minuty a następnie dodajemy serek philadelphia i 3 łyżki wody np. z gotowania makaronu. Gotowy sos doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Jeżeli sos jest za gęsty to można dodać więcej wody. Doprawiamy solą, pieprzem
Mohiellakroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy plastry cukinii, które solimy i delikatnie oprószamy chili. Smażymy na złoto. Zdejmujemy cukinię z patelni. Kiedy już usmażymy wszystkie plastry, kładziemy na pozostały tłuszcz makaron i dokładamy cukinię. Mieszamy razem i podsmażamy przez 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy obficie serem. Pyszne tagliatelle
Moje Kuchenne Rewelacjekolejne 2 minuty. Pokrojona kapusta pekińska zmięknie szybko – wrzucamy ją i całość smażymy jeszcze minutę. Pora na sos. Do bazowego sosu stir fry z TEGO przepisu dodajemy 4-5 łyżek wody, energicznie mieszamy. Wlewamy całość do warzyw i mięsa, szybko i dokładnie mieszamy. Do całości dodajemy odcedzony makaron, posypujemy szczypiorem i cebulką i ponownie dokładnie mieszamy. Szykujemy talerze i wcinamy(...)być w temperaturze pokojowej. Kroimy je odpowiednio drobno tak, by w czasie krótkiego smażenia zdążyły zmięknąć ale zachowały swoją formę. Wszystkie składniki które mogłyby się spalić, np. cebula, orzeszki ziemne, należy podsmażyć wcześniej i zdjąć z woka. Dodaje się je dopiero na koniec gotowania. Jeśli używacie makaronu suchego, z przeznaczeniem bezpośrednio do woka, należy zmienić proporcje wody i sosu
Karo in the Kitchenlubicie zbyt dużo przypraw lub różnorodnego połączenia przypraw, skróćcie jej listę wedle uznania. Składniki (na 4 porcje): 400 g makaronu świderki - może być kolorowy lub klasyczny (makaron świderki możesz zastąpić penne lub muszelkami) 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 średnie cebule 1 duży pomidor 4 większe pieczarki 1 łyżeczka vegety natur + 1,5 szklanki wrzątku 2 szklanki(...)cienkimi plasterkami pieczarek i cebulą pokrojoną w kostkę lub piórka. Gdy się podsmażą dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i kukurydzę, dobrze przypraw. Smaż jeszcze chwilę do połączenia się składników, mieszaj. W osolonej wodzie ugotuj makaron krócej o kilka minut niż wskazane na opakowaniu. W 1,5 szklance wrzątku rozpuść 1,5 łyżeczki vegety natur. W szklance ciepłego mleka rozpuść
Zasmakuj Kuchnidałam robione swoje w sosie własnym ) - 1 papryka - 1 ząbek czosnku - przyprawa do kurczaka złocista - kilka płatków suszonej papryczki chili - olej + 1 łyżka masła klarowanego - pieprz sól - 25 dag makaronu Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w kostkę na głębokiej patelni dać olej i masło dodać cebulę chwilę zeszklić dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i żołądki - wszystko razem podsmażyć(...)podsmażone dodać pokrojoną w pióra drugą cebulę w kostkę paprykę i pieczarki pokrojone w ćwiartki zalać to wszystko pomidorami w puszce smażyć do odparowania wody i wszystko razem doprawić solą i pieprzem 3. - Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu Podawać z gulaszem można posypać posiekaną pietruszką do ozdoby
W królestwie smaków BeatyObecność papryczki chilli przyśpiesza nasz metabolizm. Danie bardzo łatwe do przygotowania, niestety wymaga kilku orientalnych składników, ale warto próbować nowych smaków :) Składniki: (2 porcje) oliwa lub olej do smażenia 1 mała cebula, obrana i drobno pokrojona 2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane 1 papryczka chilli bez ziaren, drobno pokrojona 3 cm świeżego imbiru, obranego i startego na drobnej tarce(...)coconut cream (użyłam gęstego mleczka kokosowego) sos rybny do smaku (użyłam sosu sojowego) sól morska, świeżo mielony pieprz 150g makaronu ryżowego vermicelli liście kolendry do ozdoby (dałam natkę pietruszki) Przygotowanie: Rozgrzać rondel na średnim ogniu. Wlać trochę oliwy. Smażyć cebulę przez 3-4 minuty, aż będzie miękka ale nie przyrumieniona. Następnie dodaj czosnek, chilli i imbir i smaż kolejne
Moja Delicjapokrój: czosnek i imbir w drobną kosteczkę, dymki w krążki, a żółtą paprykę w słupki. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu i po odcedzeniu zahartuj go zimną wodą. Tofu pokrój w 0,5 cm plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju kokosowego i smaż plastry tofu do momentu, aż mocno się zarumienią i staną się chrupiące. Zdejmij(...)wrzuć czosnek, imbir, przekrojoną trawę cytrynową oraz anyż gwiazdkowaty. Podsmażaj chwilę, aż uwolnią aromat, następnie dodaj pokrojoną cebulkę i paprykę. Smaż całość 2-3 minuty, wlej mleko kokosowe i podgotuj kolejne 2 minuty. Na patelnię przełóż gotowy makaron, podgrzej go z sosem i wymieszaj, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Makaron z warzywami przełóż na talerze, ułóż na nim zarumienione
Roślinna - blog wegańskidodajemy łyżkę sosu sojowego, solimy i smażymy. Kiedy kurczak jest już miękki doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą gyros. Mieszankę warzywną smażymy na niewielkiej ilości oliwy a kiedy warzywa są już miękkie dodajemy kawałki kurczaka. Na talerz nakładamy makaron ryżowy a na niego mieszankę warzyw z kurczakiem. Smacznego
paapilotkaa