makaron smażony - 5576 przepisów (strona:110/372)

Zielone curry z makaronem ryżowym, marchewką, papryką i zielonym groszkiem 196

patelnię), wlać olej, wrzucić paseczki marchewki, chwilę smażyć. Następnie dodać paprykę i cebulę. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać wstążki marchewki i smażyć 3-5 minut. Gdy warzywa będą miękkie (al dente) dodać curry. Chwilę odparować. Wrzucić ugotowany makaron ryżowy oraz mrożony groszek. Wszystko wymieszać trzymając na ogniu jeszcze z minutę. Wykładać na talerze. źródło: Na podstawie przepisu z programu Szczypta

Moja Delicja
Makaron w warzywnym sosie- z pomidorami, pieczoną papryką i marchewką 152

ząbki * olej ryżowy- 1 łyżka * sól, pieprz, cukier- do smaku * tarty ser mozzarella- 4 czubate łyżki (po 1 na porcję) * orzeszki pinii- 4 łyżeczki (po 1 na porcję) * makaron spaghetti- 400 g Paprykę umyć, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec 35 minut. 10 minut przed końcem położyć ząbki czosnku. Upieczoną(...)rozgrzanym oleju. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i podsmażyć około 5 minut. Do warzyw wlać pomidory, dodać paprykę z czosnkiem i smażyć kolejne 5-7 minut. Sos doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Podawać z makaronem spaghetti, posypać startą mozzarellą i orzeszkami piniowymi. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Szybki makaron z indykiem i szynką dojrzewającą 173

indyka, usmażyć. Szynkę pokroić w paski, dodać do podsmażonego mięsa. Po 2 minutach dołożyć pokrojone w paski pomidory i pokrojone w oliwki. Smażyć razem krótką chwilę. Na koniec wlać śmietankę i tyle samo wody z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Makaron połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i tartym serem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 144

czerwona 1 szt sól prowansalska do smaku  Dodatkowo: udka z kurczaka 5 szt sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz biały mielony szczypta  makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki . Pomidory sparzyć  i pokroić w kostkę. Warzywa przekładamy na patelnie(...)godzinie . Przygotowanie mięska: Udka z kurczaka myjemy i wycinamy kości. Mięsko kroimy drobno, doprawiamy papryką słodką i ostrą . Dodajemy sól i pieprz. Smażymy na oleju pod przykryciem ( mięsko ma być soczyste lecz nie spieczone)  Gotujemy makaron , przekładamy go na 5 talerzy w środku robimy dołek. Przekładamy sos w dołek makaronu ( dosyć sporo) Teraz na wierzch kładziemy mięsko z udek

Różowa kuchnia
Muszle faszerowane serem i szpinakiem 139

jest to konieczne). Wszystko razem smażyć przez około 10 min.. Pod koniec smażenia doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Ser feta pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie połączyć za pomocą widelca ze szpinakiem. Makaron przepłukać zimną wodą i nafaszerować. Muszle ułożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego 1 łyżką oleju. Pokroić mozzarellę

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z sosem grzybowym 199

serek mascarpone 200 g śmietany 30% pomidory z czosnkiem i bazylią papryka wędzona słodka sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy obraną oraz pokrojoną w piórka cebulę, chwilę smażymy aż się zeszkli. Grzyby oraz boczek kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli smażymy ok 15 min. Dokładamy serek mascarpone, mieszamy

kgwjanczewo
tagliatelle szparagowe 135

bazyliowym pesto. Składniki : 1 pęczek zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy extra vergine 1 łyżka masła 3 plasterki szynki suszonej (serrano lub parmeńskiej) kilka liści bazylii makaron tagliatelle parmezan pesto bazyliowe: 1/3 ząbka czosnku, garść liści bazylii, 3 łyżki oliwy extra vergine, 2 łyżki wody , sól, pieprz (wszystko zmiksować w blenderze) Sposób przyrządzenia : szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce(...)chwilę podsmażamy dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podsmażamy przez około 2 min. co chwilę mieszając dodajemy masło, wkładamy szparagi delikatnie mieszając i smażymy przez 5 min., doprawiamy solą i pieprzem wszystkie składniki mieszamy z ugotowanym makaronem dodajemy świeże liście bazylii, pesto i posypujemy startym parmezanem

zobacz ich smak
Makaron z włoską nutą 143

pietruszkę posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać salami, smażyć ok. 2-3 min, dodać paprykę i oliwki, grubo zmielony pieprz i smażyć, aż składniki będą gorące (3-5 min na średnim ogniu). Dolać zostawioną wodę z gotowania makaronu i chwilę dusić tak, aby powstał lekki sos. Makaron przełożyć na patelnię, dodać pietruszkę i parmezan, wymieszać

Mix smaku
MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ I CHORIZO 139

koniec czerwoną fasolę z puszki. Dodałam pokrojoną drobno świeżą ostrą paprykę,starty czosnek, bazylię, oregano,pieprz i sól. Podlałam wszystko wodą i smażyłam około 10 minut. Zamiast czerwonej fasoli można dodać np.ciecierzycy. Sos wymieszałam z makaronem. Danie to jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu, a smak które daje chorizo jest przepyszny. Smacznego

potrawyregionalne
Pennette alla Norcina 141

stylu Norcia. Makaron, ser, wino, kiełbaska - mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Domowa kuchnia włoska" autorstwa Aleksandry Seghi. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu pennette (małe penne) 3 białe kiełbaski (około 250 g) 150 ml białego wytrawnego wina 250 ml śmietanki 18% 3 czubate łyżki tartego parmezanu sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy(...)TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Białą kiełbaskę obieramy ze skórki i kroimy w pół-krążki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy kiełbaskę i smażymy, często mieszając, aż będzie zarumieniona ze wszystkich stron. W tym samym czasie gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu - nie przelewamy zimną wodą! Do zarumienionej kiełbaski wlewamy wino, zwiększamy ogień do maksimum i odparowujemy połowę płynu, wlewamy śmietankę

My Culinary Art
Wieprzowina po chińsku z warzywami 169

każdy przepada za chińskimi smakami, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona wieprzowina z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana z ryżem lub makaronem ryżowym. :-) To danie bardzo rozgrzewa i choć dzięki przewadze warzyw jest lekkie, nie polecam go na szczególnie upalne dni, bo aromatyczne przyprawy robią swoje. 300g łopatki lub szynki wieprzowej 400g mrożonej mieszanki(...)chińskiej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka przyprawa chińska 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz olej 1. Wieprzowinę kroimy w nieduże, bardzo cienkie kawałki. Obsypujemy obficie przyprawą chińską. Smażymy przez około 10 minut na rozgrzanym oleju. 2. Na patelnię dodajemy mieszankę chińską i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy do momentu wyparowania płynów. Dodajemy sos sojowy, sól, pieprz i przyprawę

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami 162

łyżka oleju sezamowego Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz'; document.write(" "); Mięso myjemy i kroimy w niewielkie paski. Na dno patelni wlewamy łyżkę oleju sezamowego, a gdy się rozgrzeje – wrzucamy kurczaka. Podczas smażenia doprawiamy mięso solą i przyprawą do kurczaka i mieszamy. Gdy kurczak straci surowość (zetnie się ze wszystkich stron), dodajemy mrożone warzywa i dusimy kilka minut pod przykryciem. Do kurczaka(...)zgęstnieje i zacznie lepiej się „kleić” do pozostałych składników. Jeśli mamy ugotowany ryż lub makaron – dodajemy go do dania na samym końcu. Całość nakładamy na talerz i… wcinamy! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Smażymy kurczaka, wrzucamy warzywa, zalewamy śmietaną i danie gotowe. Po drugie: jest zdrowy. Mięso kurczaka jest i bogate w białko

Proste-przepisy.pl
157. Danie carry z patelni 102

wielbicieli carry szyba i smaczna potrawa. Ostatnio jest to mój faworyt. makaron 2 piersi z kurczaka 2 cebule 300 g. pieczarek Mieszanka warzywna mrożona włoska lub inna curry, sól, pieprz, olej do smażenia Cebulę kroimy w kostkę i dusimy, dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, przyprawy i pieczarki, po ok. 15 minutach wrzucamy warzywa i suchy makaron, zalewamy

Jadło i czytadło
Zapiekany makaron z szynką i groszkiem 187

kostkę szynkę i całość razem przesmażamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię dodajemy odsączony z zalewy zielony groszek i całość smażymy dosłownie przez chwilę. Następnie dodajemy jogurt naturalny i zdejmujemy z ognia. Na patelnię przekładamy makaron, całość mieszamy, doprawiamy odrobiną ostrej papryki, słodkiej papryki i pieprzu cayenne . Makaron wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybki Obiad: oliwki, czosnek i pietruszka 185

mała biała cebula, pół pęczka natki pietruszki, ok 60 ml śmietanki 12%, łyżeczka oliwy, sól do smaku. Przygotowanie: Wstawić wodę na makaron. Cebulę pokroić w kostkę, oliwki w plastry. Na patelni teflonowej rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę. Smażyć do zeszklenia, następnie zalać wodą (wystarczy tyle, żeby przykryć cebulę) i dusić przez 5 minut. Następnie dodać pokrojone oliwki i odparować wodę

Pełna Lodówka