kiedy będzie al dente.Odcedzić,i trzymać w cieple.Rozgrzać oliwę na patelni,wrzucić cebulę i chili ,boczek,,smażyć mieszając ,ok.3 min.Dodać pomidory,doprawić solą i pieprzem,jeszcze pogotować kilka chwil na małym ogniu.Wlać sos do rondla z makaronem i wymieszać.Posypać boczkiem,świeżo zmielonym pieprzem i bazylią świeżą i też można parmezanem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikurkumy sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego makaron spaghetti razowe Lubella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filety myjemy, kroimy w paski.Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na niego kurczaka, podsmażamy, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, słodką paprykę, kurkumę i słonecznik. Smażymy do momentu(...)kurczak będzie usmażony. 2. Dodajemy pokrojone pomidory, umytą rukolę i suszone oregano, mieszamy, dodajemy przekrojone na pół kulki mozzarelli, smażymy dosłownie chwilkę (jak mozzarella zacznie się topić). Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerze, dodajemy makaron. Smacznego
kruche babeczkiszpinaku - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - 150 g gorgonzoli - 100 ml śmietanki 30% - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła Makaron gotuję al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Masło rozgrzewam na patelni, wrzucam posiekaną cebulkę i czosnek, smażę aż cebula się zeszkli. Dodaję szpinak, przykrywam patelnię i czekam aż się rozmrozi. Gdy szpinak będzie już rozmrożony zdejmuję(...)pokrywkę i smażę aż cała woda odparuje. Następnie wlewam śmietankę, zagotowuję i dodaję rozdrobnioną gorgonzolę. Cały czas mieszając czekam aż się rozpuści. Następnie przyprawiam solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron dodaję na patelnię i dokładnie łączę z sosem. Smacznego
Cook&Lovekostkę. Oliwę rozgrzać na patelni. Dodać paprykę i smażyć przez 15 minut. Czosnek pokroić w plasterki. Dodać do papryki. Smażyć 1 minutę. Wlać czerwony ocet winny, dodać puszkę pomidorów i dusić na małym ogniu przez kolejne 15 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos doprawić do smaku. Gdyby był za gęsty można go rozrzedzić odrobiną wody
Moja Galeria Smakuprzyprawami i odstawiamy do lodówki. Brokuły gotujemy do miękkości i kroimy na mniejsze różyczki. Marchew, cebulę, paprykę i cukinię drobno kroimy. Gotujemy makaron al dente. Wyjmujemy kurczaka z lodówki i wrzucamy go na rozgrzaną oliwę z oliwek, smażymy. Gdy już nabierze białej barwy, dorzucamy cebulę i wyciskamy czosnek przez praskę. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Teraz dodajemy pokrojoną
Be Fit Be Strongsmaku oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Makaron wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody, krótko obgotowujemy, mieszamy, po czym wyłączamy gaz i zostawiamy pod przykryciem, aż "dojdzie" (im grubszy makaron tym dłużej możemy obgotować przed wyłączeniem). Świeży szpinak dokładnie myjemy, odsączamy na sicie i grubo siekamy. Czosnek obieramy i drobniutko kroimy lub przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i drobno siekamy(...)chwili cebulę, szklimy, po czym dodajemy szpinak. Po kilku minutach dodajemy sparzony, obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor i razem smażymy około 3-4 minuty. Dorzucamy pokrojony w kosteczkę ser feta i przyprawiamy pieprzem. Makaron odsączamy na sicie, wykładamy na talerze i polewamy sosem (lub mieszamy w garnku wszystko razem). Smacznego
Kolorowy Przepisownikposiekany czosnek. Smażyć, aż cebula się zeszkli. Pokroić w paseczki paprykę i wrzucić do mięsa z cebulą. Po chwili smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Można dodać 2-3 łyżki wody. Wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i podawać posypane natką pietruszki lub koperkiem
Kulinarne Inspiracjełososia wędzonego 200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 150 g śmietany 18%, 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę lub masło, wrzucamy bardzo drobno posiekany czosnek oraz zamrożony szpinak. Smażymy na średnim ogniu do momentu, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Dodajemy śmietanę, pokrojonego łososia i przyprawy. Gotujemy jeszcze przez
e-PrzepisyKulinarneoregano, zioła prowansalskie Sos: 8 łyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko 5 ząbków czosnku Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy i smażymy. W tym samym czasie obieramy pieczarki, kroimy na plasterki, cebulkę w kosteczkę, wyciskamy czosnek i smażymy razem na patelni. Sos: Jajko
Podróż w kulinariasoku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 12% lub 18% 1-2 łyżeczki mąki pszennej 1/4 szklanki wody 100 g makaronu łazanki + parę szczypt soli do gotowania Przygotowanie: Jeśli masz mrożoną rybę, wyciągnij ją minimum godzinę wcześniej, by się rozmroziła. Podobnie szpinak. Marchewkę, cebulę i czosnek obierz. Opłucz pod bieżącą(...)popełniłam ten błąd, na początku nie wiedziałam, ale potem rozgryzłam, czemu mimo krótkiego smażenia czy duszenia ryba jest sucha. Co innego świeża ryba. Osuszoną rybę pokrój w grubą kostkę. Przypraw z każdej strony porządną porcją soli ziołowej, pieprzu mielonego oraz sokiem z cytryny. Wrzuć makaron do garnka z dużą ilością wrzącej wody i porządnie posolonej. Ugotuj na miękko
Anioszek w kuchniprzez 10 min moczymy w osolonym mleku, dokładnie płuczemy. Marchewki, pietruszkę i seler obieramy i razem z cebulą kroimy w kostkę, smażymy na maśle. Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy grzyby, pieprz i gotujemy 2 godziny na małym ogniu. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Po dwóch godzinach wyławiamy grzyby, kroimy w paski i wrzucamy z powrotem do zupy
R'n'G Kitchenjednak w wersji dla mięsożerców - z boczkiem. I chociaż u mnie wersja z boczkiem szynkowym (czyli prawie bez tłuszczu) - oczywiście każdy mniej dietetyczny się nada ;) SKŁADNIKI 300g makaronu spaghetti 200g boczku 3 ząbki czosnku 2 małe cukinie sól, pieprz oliwa z oliwek 50g parmezanu PRZYGOTOWANIE Spaghetti gotujemy al dente - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek kroimy(...)patelni. Siekamy drobno czosnek. Wraz z cukinią pokrojoną w półplasterki podsmażamy na oliwie. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy podsmażony boczek. Smażymy razem kilka minut. Zdejmujemy całość z patelni i przesmażamy na niej chwilę odcedzony makaron (żeby.całość nie była zbyt sucha). Podajemy makaron z boczkiem i cukinią- całość posypujemy startym parmezanem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeząbki czosnku świeżo mielony czarny pieprz Pozostałe składniki zapiekanki: 500 g młodej cukinii (drobnej i wąskiej) 1 łyżka listków świeżego tymianku + spora szczypta 40 g masła 180 g makaronu muszelki morskie sól morska, świeżo mielony pieprz spora szczypta suszonego oregano Parmezanowy sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 125 ml mleka 60 g parmezanu(...)Piekarnik nastawić na 160°C (termoobieg) . Ugotować makaron w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 180 g makaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych oczkach. W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę . Wlać mleko i cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania (sos zgęstnieje) . Zdjąć z ognia. Wsypać parmezan
Moja DelicjaSkładniki: 2 piersi z kurczaka, 2 czerwone papryki, 20 dag makaronu (u mnie świderki), 2 duże cebule, 8 ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, tłuszcz do smażenia; marynata do kurczaka: łyżka przyprawy maggi w płynie, łyżka przyprawy do drobiu, łyżka oleju, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżka słodkiej papryki; sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki ziół prowansalskich(...)sarepskiej. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy składniki marynaty. Mięso marynujemy w marynacie min. 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy al. Dente. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w półplasterki a paprykę w paski. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce. Wszystkie składniki mieszamy z sosem
Pobite gary Barbarykminek mielony sok z cytryny sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej zeszklenia. Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości
R'n'G Kitchen