majeranek, tymianek, rozmaryn sól, pieprz (można również użyć gotowej mieszanki przypraw do mięsa mielonego) Zapiekanka Makaronowa z Mięsem Mielonym w Sosie Pomidorowym: Makaron gotujemy al dente. Cebulę szklimy na oleju, dodajemy czosnek, paprykę i chwilę smażymy. Następnie wrzucamy mięso mielone i za pomocą widelca rozdrabniamy je na patelni. Gdy mięso zbrązowieje wrzucamy pomidory i dusimy przez ok. 10 minut
Słodka Stronaczosnku, majonezu przygotowujemy sos czosnkowy, pierś kroimy na cienkie paski i smażymy na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw, pod koniec smażenia dodajemy cebulę pokrojoną w piórka-szklimy, nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni, sałatkę układamy warstwami: - kurczak + makaron - różyczki brokuła - 1/2 fety - ogórek zielony posypany szczypiorkiem + pomidory przekrojone na pół - pozostała 1/2 fety całość polewamy sosem czosnkowym i tuż
Kuchnia Beatygotowaniu makaronu pieprz i sól do smaku 100g śmietany 18% / jogurtu greckiego 1 jajko 1/2 opakowania spaghetti Sposób przyrządzenia: 1. Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. W moździerzu utrzyj na pastę czosnek z solą. 4. Dodaj listki bazylii i ponownie utrzyj całość na pastę. 5. Do pasty dodaj sok z cytryny(...)cieniutkie paseczki i usmaż na rumiano na patelni. 8. Zdejmij rumiany boczek z patelni - odstaw na bok. 9. Na tłuszcz pozostały ze smażenia boczku, bądź 1 łyżkę oleju wyłóż 3/4 groszkowej pasty, dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. 10. Całość zalej wodą odlaną z makaronu i podgrzewaj przez 5min. 11. W miseczce połącz dokładnie jajko ze śmietaną/ jogurtem. 12. Patelnię
Kuchnia w Słońcu Skąpanasól, pieprz Dodatkowo: jogurt naturalny, miks sałat, zielony ogórek, pomidorki koktajlowe, szczypior z dymką, olej do smażenia Ziemniaki obieramy i płuczemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru soków i przekładamy do miski, następnie dodajemy posiekany z grubsza makaron Fit&Easy marchewka. Dodajemy roztrzepane jajka, posiekaną w drobną kostkę cebule i czosnek, następnie dodajemy
Plate of JoyKrok 1 Cebulę i czosnek szatkujemy i podsmażamy na oliwie. Makrelę pozbawiamy ości i kroimy w kawałki, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę smażymy. Następnie wrzucamy groszek i selera, a na końcu pomidory. Doprawiamy. Podajemy z makaronem spaghetti pełnoziarnistym. Można posypać serem żółtym
CoolinarniePLłyżeczka cukru 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryka słodka mielona szczypta papryki chili 300 g makaronu pełnoziarnistego typu penne Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy do zeszklenia. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Wrzucamy do zeszklonej cebuli i podsmażamy. Przyprawiamy(...)słodką i papryką chili. Do podsmażonego kurczaka dodajemy żurawinę świeżą lub mrożoną. Smażymy razem chwilę aż żurawina lekko zmięknie. Następnie zalewamy wszystko śmietaną 30% i dusimy ok. 5-7 min. Dodajemy miód oraz cukier. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze ok. 3-5 min. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Gotowy makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem
Kuchnia MagdaLenyDlatego bardzo często pojawiają się w moim jadłospisie. Czy to spaghetti z tofu, świderki z sosem pieczeniowym lub rurki z smażonymi warzywami. Jednym z moich ulubionych dań makaronowych (zaraz po lasagne) jest mac&cheese, czyli makaron z sosem serowym. Moja wersja oczywiście bazuje na makaronie typu kolanka z sosem z kremowego kalafiora z dodatkiem płatków drożdżowych
wegujemyposzatkować. Szalotkę podsmażyć maśle, dodać zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Lekko podsmażyć następnie dodać krewetki i poszatkowanego łososia. Przyprawić. Smażyć 3 minuty następnie dodać mąkę rozmieszaną w 3/4 szklanki wody, zagotować i na samym końcu dodać śmietanę. Podawać z makaronem
Jadło i czytadłokurczaka, plus dowolne kombinacje. Dziś dodatkiem będzie przede wszystkim kukurydza, ale nie zabraknie także pieczarek. Składniki: 1 opakowanie makaronu penne 1 podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 15 dag pieczarek 30 dag żółtego sera pieprz koperek olej do smażenia Sos: pół szklanki śmietany 18% bulion z 1 kostki rosołowej na pół szklanki wody łyżka mąki do rozrobienia z wodą Wykonanie
Pasja Smakupokroić w cieniutkie paseczki - ja używam do tego specjalnej "obieraczki-krajaczki". Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Makaron wrzucić do osolonej wody i ugotować al dente. Odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i smażyć do momentu aż nabierze delikatnie złotego koloru , dodać pokrojoną w paseczki cukinię i podsmażać ok. 5 minut, doprawiając do smaku solą
KUCHARNIASkładniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu tagliatelle (ok. 50 g), - ½ papryki (ok. 75 g), - ½ pora (ok. 60 g) - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50 g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu(...)przez praskę czosnek. 5. Warzywa zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 6. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 7. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 8. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem paprykowo-porowym. Tagliatelle jest bogate w: - witaminę C (pochodzącą z papryki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakacholiwek mo ż na…”. Polecam serdecznie! Pasta alla Norma Składniki na 4 osoby: 320 g makaronu ( u mnie Casarecce) 1 duży, okrągły bakłażan 1/2 ząbka czosnku 20 koktajlowych pomidorków listki tymianku, parmezan, sól, pieprz do smaku 1 lt oliwy Naturale Monini do smażenia 2 łyżki Oliwy extra vergine Delicato Bakłażan myjemy, kroimy w kosteczkę, kładziemy na sitku(...)smażymy w głębokim tłuszczu do lekkiego zbrązowienia i osuszamy z nadmiaru tłuszczu. Na suchej, teflonowej patelni prażymy orzeszki pinii. Na osobnej patelni na 2 łyżkach oliwy extra vergine Delicato dusimy(2/3 min) pomidorki przekrojone na pól, dodajemy czosnek, sól i pieprz do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy 2 łyżki wody w której gotuje się makaron
Mia Cucina Sofietapokrojonego w kostkę. Smażymy na dużym ogniu kilka minut. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w paski. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę smażymy. Zmniejszamy ogień i wrzucamy szpinak. Po chwili dodajemy śmietanę, 2 łyżki wody z makaronu oraz doprawiamy solą i pieprzem. Pieprzu można sporo wrzucić, gdyż śmietana nadaje bardzo delikatnego smaku potrawie. Wszystko mieszamy, starając się nie gotować. Makaron
Kolizje Smakówtego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Ja dziś zapraszam
Słodkie okruszkikurczaka 4 duże pomidory cebula 3 ząbki czosnku kostka bulionowa pół papryczki chili 2 łyżki śmietany sól, pieprz natka pietruszki Wykonanie: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Kurczaka umyć, pokroić w dużą kostkę, smażyć na patelni przez kilka minut. 3. Obrać i posiekać cebulę, dodać do mięsa razem z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. 4. Gdy cebula(...)zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać dwie łyżki śmietany oraz połowę posiekanej natki pietruszki i wymieszać. 6. Doprawić solą i pieprzem. 7. Makaron polać sosem i posypać natką
Pasja Smaku