Zostało mi trochę ugotowanego makaronu ..no i zrobiłam sobie taką oto jajecznicę. ugotowany makaron jajka masło sól, pieprz szczypiorek Na patelni rozpuścić masło , dodać makaron. Podsmażyć , dodać roztrzepane jajka doprawione solą i pieprzem.Wymieszać i smażyć, aż jajko się zetnie. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...