makaron smażony - 5576 przepisów (strona:98/372)

Tort makaronowy 203

żółtego masło i bułka tarta do tortownicy olej do smażenia mięsa  1. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, podsmażyć, podlać odrobiną wody i dusić ok 20-30 minut, podlewając co jakiś czas wodą żeby się nie przypaliło i za bardzo nie wyschło. 2. Makaron i warzywa ugotować w osolonej wodzie (osobno(...)wysypać bułką tartą. 5. Zrobić beszamel: na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, smażyć chwilę aż mąka straci surowość i całość zacznie "ładnie pachnieć". Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Cały czas mieszając dodać sól i pozostałe przyprawy.  6. Do ugotowanego makaronu wlać gorący sos beszamelowy, dodać garść startego sera i dokładnie wymieszać. 7. Połowę makaronu rozłożyć

Kto ugości moich gości?
,,Zapiekanka z kurczakiem, serem mozzarelą i brokułami” 118

kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana 5 ząbków czosnku   Sposób wykonania: Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy pokrojoną pierś z kurczaka, którą przyprawiamy według uznania. Z brokułu wycinamy różyczki, następnie wrzucamy je do wrzącej, osolonej wody i gotujemy

Podróż w kulinaria
SPAGHETTI ZE ŚWIEŻYM TUŃCZYKIEM I TYMIANKIEM 165

POSTAW DUŻY GARNEK posolonej wody na dużym ogniu. Gotuj we wrzącej wodzie, często mieszając aż makaron będzie al dente. Dla mnie to moment kiedy wyjęta z gara nitka rzucona na ścianę nie spada :) TUŃCZYKA PRZEZ CHWILĘ MARYNUJ W OLIWIE I CZOSNKU , rozgrzej mocno patelnię, smaż(...)tuńczyka z oliwkami i czosnkiem przez około 2 minuty, na koniec dodaj tymianek. GDY TUŃCZYK BĘDZIE ZŁOTY dodaj wino i zielony groszek, smaż jeszcze około dwie minuty, tuńczyk powinien być lekko różowy w środku. W TYM MOMENCIE MAKARON powinien dochodzić do momentu kiedy przykleja się do ściany, odcedź go i dodaj do sosu, chwilkę podsmażaj. Niech spaghetti wchłonie trochę sosu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Makaron w sosie z tuńczyka i pomidorów 126

dobrze smakuje podany na ciepło, jak również na zimno, więc można go zabrać do pudełka i w pracy zjeść w porze lunchu. Składniki: (na 3 - 4 porcje) 250 g makaronu pełnoziarnistego 2 puszki (po 185 g) tuńczyka w sosie własnym 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry lub 3 - 4 świeże pomidory 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka bazylii(...)się rozpadać, pomidory z puszki krócej. Pod koniec dodać tuńczyka wyjętego z zalewy, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać i już długo nie smażyć. Do sosu dodać ugotowany al'dente według przepisu na opakowaniu makaron. Po wyłożeniu na talerze można posypać serem i udekorować świeżą bazylią

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa z mięsem 408

zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać czosnek drobno posiekany i chwilę smażyć. Do podsmażonej cebulki dodać mięso mielone i smażyć aż ściemnieje. Na koniec doprawić solą, pieprzem słodką papryką, ostrą papryką i majerankiem. Gotowe mięso wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z puszką pomidorów, doprawić solą i pieprzem. Polać zapiekankę tak, aby sos przykrył makaron. Piec

O kuchni z uczuciem
Gulasz warzywny z makaronem 168

przyrządzać gdy nam mało czasu. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw po włosku 1 puszka białej  fasoli 150 gram makaronu kukurydzianego świderki  Fabijańscy 300 ml. przecieru pomidorowego słodka i ostra papryka sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa z torebki, smażymy do momentu aż będą miękkie. Wlewamy przecier pomidorowy, odsączoną

Bajeczna Kuchnia
Makaron z bobem i tuńczykiem 159

osolonej wodzie do miękkości, obrać ze skórek. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na oleju. Następnie dodać ugotowany bób i odsączonego tuńczyka. Smażyć kilka minut. Dodać masło. Poczekać aż się roztopi, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.  Wyłożyć na talerze. Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz opcjonalnie posypać startym parmezanem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Domowy makaron do zup owocowych 152

szklanki wody 3 jajka łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Wszystkie składniki miksujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Z ciasta smażymy 6 dużych naleśników. Pozwalamy im trochę przestygnąć, zwijamy w rulony i kroimy na makaron. Najlepiej smakuje w owocowej zupie lub ze słodkim sosem

prawdziwe jedzenie
Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i groszkiem 198

rozgrzać łyżkę oliwy z suszonych pomidorów i podsmażyć kurczaka. Dodać pokrojone w kawałki suszone pomidory. Następnie dorzucić groszek. Wymieszać i chwilę ze sobą smażyć. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić  i dorzucić na patelnię. Wymieszać, tak aby makaron był oblepiony sosem. Podawać od razu

My simple kitchen
Makaronowe gniazdka ze szpinakiem, boczkiem i camembertem 129

Makaron jest świetnym pomysłem na szybki obiad. Można go podać niemalże ze wszystkim. Jednocześnie dostępne są rożne rodzaje makaronu i mamy w czym przebierać na sklepowych półkach.  Dzisiaj zapraszamy na smażone gniazdka makaronowe. Przygotowanie ich jest  błyskawiczne. Były smaczne i szybko zniknęły. Mój mąż, który nie przepada za szpinakiem zajadał się nimi, aż miło ... Makaronowe gniazdka ze szpinakiem(...)gniazdek makaronowych 20 dag boczku wędzonego 2 garście świeżego szpinaku  ser camembert 1 łyżka masła    czosnek granulowany papryka słodka pieprz sól przyprawa do dań z makaronem PRZYGOTOWANIE:  W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją, wkładamy gniazdka makaronowe i gotujemy 7 minut. Na patelni roztapiamy masło, przy pomocy łyżki cedzakowej przekładamy gniazdka na roztopione masło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami. 139

połówek suszonego pomidora z oleju 20 dag kurczaka - resztka kurczaka jaka mi została z sałatki - specjalnie zważyłam ! ;) 1/3 kostki sera typu feta ząbek czosnku sól pieprz tymianek Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Cukinie umyłam i pokroiłam w połówki plastrów.  Pomidory i kurczaka pokroiłam w kostkę. Kurczaka - posoliłam oprószyłam pieprzem i  tymiankiem, Następnie podsmażyłam go na oleju(...)zdjęłam z patelni, a na to miejsce wrzuciłam cukinię i sypnęłam szczyptę soli. Gdy zmiękła, dodałam pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyłam na średnim ogniu. Na końcu wrzuciłam ponownie kurczaka. Na talerz wyłożyłam makaron, potem mieszankę z patelni i na końcu posypałam serem typu feta. Danie właśnie znika z talerza mojego ukochanego, ja mam swoje przygotowane na jutro

Justa próbuje gotować
Pasta peperonata czyli Makaron z sosem paprykowo pomidorowym 174

kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone na plasterki 1 łyżka octu balsamicznego 2 puszki krojonych pomidorów 320 g makaronu świderki lub penne starty parmezan lub inny ser długo dojrzewający Na 2 łyżkach oliwy w rondlu podsmażamy paprykę. Smażymy 15 minut na średnim ogniu mieszając. Po tym czasie dorzucamy czosnek, smażymy minutę i wlewamy pomidory razem z octem. Dolewamy trochę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zielony makaron pici i zapach słońca 189

płatki chili. 2. Cukinię umyj i pokrój w półplasterki- dorzuć do czosnku. 3. Pomidorki przekrój na pół i dorzuć na patelnię z cukinią - smaż 5min. 4. Dodaj bazylię, słonecznik, 3/4 parmezanu i wlej szklankę wody po makaronie - gotuj całość przez ok. 10min. 5. Dopraw całość solą i cukrem, jeśli potrzeba. 6. Do sosu włóż ugotowany makaron i podgrzewaj jeszcze całość

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Makaron ze szparagami, indykiem i ricottą 151

przyprawy do mięsa: czosnek granulowany, kurkuma, curry, oregano, papryka słodka, chili, sól, pieprz Wykonanie: Indyka kroimy w małe kosteczki, obsypujemy przyprawami i smażymy pod przykryciem na odrobinie oleju kokosowego ok. 10 min. W tym czasie gotujemy makaron i podgrzewamy wodę na warzywa. Odcinamy szparagom zdrewniałe końce (grubsze gałązki możemy dodatkowo oskrobać obieraczką) i wrzucamy je do wrzącej wody z dodatkiem

Gawron w rosole
Frittata z makaronem i kukurydzą 109

osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z kukurydzą. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną, dodajemy starty ser i pietruszkę. Łączymy masę jajeczną z makaronem, doprawiamy. Na dużej patelni roztapiamy masło, przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy na ciepło lub na zimno

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania