makaron smażony - 5576 przepisów (strona:94/372)

Tagliatelle w sosie czosnkowo-kalafiorowym 202

same thing about life? Waking Life Składniki: 1 kalafior 1-2 ząbki czosnku 1.5 szklanki mleka sojowego lub innego roślinnego Makaron tagliatelle (u mnie pełnoziarnisty) Oliwa z oliwek lub olej do smażenia przyprawy: pietruszka czosnek pieprz sól opcjonalnie: pieczarki lub inne warzywa Przygotowanie:      Główki kalafiora gotujemy do względnej miękkości. Po ugotowaniu odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)zmięknie. Do blendera wrzucamy kalafior, wlewamy mleko, wsypujemy przyprawy: czosnek, pieprz i sól oraz dodajemy mniej więcej połowę podsmażonego czosnku. Całość miksujemy, aż uzyskamy gęsty, płynny sos. Przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do garnka wlewamy pożądaną przez nas ilość przyrządzonego sosu, delikatnie go podgrzewamy. Gdy zacznie się gotować, wrzucamy do niego odcedzony makaron oraz pozostały czosnek

Weganizm infantylny
Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino 195

Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Składniki: (porcja dla 1 osoby)  4 gniazdka makaronu tagliatelle  150 g mielonej wieprzowiny  4-5 różyczek brokuła, wcześniej ugotowanych  2 ząbki czosnku  oliwa z oliwek  1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta cząbru  2 szczypty suszonej ostrej papryczki w płatkach  2 łyżki sosu(...)oliwek obsmażamy posiekane ząbki czosnku, dodajemy mięso mielone i brokuły, suszoną bazylię, cząber i płatki suszonej ostrej papryczki oraz sos Pecorino; całość smażymy na najmniejszym ogniu, aż brokuły zmiękną.  W tym czasie gotujemy makaron.  Odcedzony przekładamy do mięsa z czosnkiem i brokułami w sosie Pecorino, doprawiamy do smaku, mieszamy, po 2 minutach makaron przekładamy na talerze do podania

Moja smaczna kuchnia
Jak gotować bób? Przepis na gotowany bób. 278

Kolacja: sałatki (np. z jajkami, serem pleśniowym), pesto , pasty do kanapek lub grzanek czosnkowych Z czym łączyć : Z fasolą, szparagami, szpinakiem, czosnkiem, smażonym boczkiem, szynką parmeńską, serem pleśniowym, cebulą, pietruszką, tahini, kminem rzymskim ( kuminem ), tymiankiem, ryżem, ziemniakami, makaronem, z kaszą pęczak. Oczywiście są to moje propozycje, myślę jednak, że w tworzeniu nowych potraw ograniczyć nas może jedynie wyobraźnia

Ale Proste
Spaghetti z chorizo 143

makaron, solimy i gotujemy do miękkości. 2. W tym czasie obieramy cebulkę, szklimy na patelni . Dodajemy plasterki chorizo i zmniejszamy ogień. Smażymy chwilkę razem . 3. Pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, rzucamy na patelnię, chwilę całość dusimy, dorzucamy odcedzony makaron, chwi lę razem grzejemy i rozkładamy na talerze. Danie posypujemy tartym żółtym serem. *Niczym nie doprawia łam spaghetti ponieważ chorizo jest

Kuchnia domowa Ani
Smażony kurczak z pak choi 124

Smażony kurczak z pak choi i sezamem to propozycja na szybki obiad lub lunch. Możemy go podać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut(...)zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Smażony kurczak z pak choi 142

Smażony kurczak z pak choi i sezamem to propozycja na szybki obiad lub lunch. Możemy go podać z makaronem sojowym lub ryżowym, taka wersja najbardziej nam smakuje w domu.  Dodatkowo obok kapusty pak choi w daniu pojawiają się inne warzywa: marchewka, cebula i fasolka szparagowa, czyli lekko i zdrowo. Kurczak z pak choi i sezamem Czas przygotowania: 45 minut(...)zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Chow mein ze smażonym dorszem 128

większą kostkę, marynujemy w sosie sojowym ( 4 łyżki ) wymieszanym w cukrze palmowym, około 20 min. Następnie oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju sezamowym. W tym samym czasie warzywa podsmażamy na oleju, na dość wysokiej temperaturze. Do warzyw dodajemy makaron, grzyby , posiekany czosnek oraz imbir, sos ostrygowy ( 2 łyżki ) i sojowy, szybko podsmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy

R'n'G Kitchen
Kotlety makaronowe z porem 191

dodatkiem kasz – często goszczą w mojej kuchni! Tym razem mam dla Was przepis na makaronowe. Dodatek smażonego pora i cebulki sprawia , że nie tylko obłędnie pachną , ale i smakują rewelacyjnie! Świetny pomysł na szybki obiad! SKŁADNIKI: - makaron wstążki – 200 g – por – 2 szt – sól – do smaku – pieprz – do smaku – tymianek(...)bardzo drobniutko kroimy. Podsmażamy razem z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju. Mieszamy z makaronem. Do masy wbijamy jajka. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i 3/4 bułki tartej. Doprawiamy solą , pieprzem i tymiankiem, m ieszamy. Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki. Obtaczamy w reszcie bułki. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju uważając , by się nie przypaliły! Zajadamy np. z sosem czosnkowym

Ostra na Słodko
Makaron penne z boczkiem, brukselką i cukinią 219

instrukcją na opakowaniu. Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek. Podsmażać go, aż wytopi się tłuszcz następnie dodać wszystkie warzywa oprócz brukselki. Smażyć przez około 6 minut. Dodać śmietankę, natkę i przyprawy. Wymieszać, a następnie dodać brukselkę, ugotowany makaron i parmezan. Wymieszać. Wyłożyć na talerz i posypać parmezanem. Smacznego

Jaglusia
Tagliatelle z owocami morza 140

wędzonego boczku - oliwa z oliwek - natka pietruszki - sól - płatki chilli - 2 ząbki czosnku - łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki. Smażymy chwilkę i dodajemy mieszankę owoców morza bez rozmrażania, smażymy około(...)dodajemy obranego ze skóry i pokrojonego pomidora. Drobno posiekaną natkę pietruszki (ok. 2 łyżek) mieszamy ze wszystkim i smażymy 5 minut. Przyprawiamy do smaku solą, płatkami chilli i sokiem z cytryny. Do przygotowanej mieszanki dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy i podajemy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 493

pieczarek 1 duża cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 brokuł sól, pieprz, słodka lub ostra papryka przyprawa do mielonego olej do smażenia 3 jajka 150 g startego żółtego sera 150 ml śmietanki 12% gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron ugotuj al`dente zgodnie z przepisem na opakowaniu - odcedź i przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając

Alutka-Gotuje
Sos pomidorowy 129

zagotować. Następnie przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Gotowe! A teraz wróćmy do przepisu na sos: Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy przecier chwilę smażymy.  W tym czasie w rondelku szklimy cebule, dodajemy do sosu, przyprawiamy. Makaron oblać sosem i gotowe! Smacznego! Kasia

Cukier&Puder
Penne z brokułami, serem feta i kurczakiem 361

zanim się wymiesza. Wczoraj zrobiłam baaardzo dużą porcję, starczyło na obiad dla 4 osób i zostało jeszcze sporo na lunch do pracy. Składniki (ile kto chce, ile kto lubi) Makaron penne (malutkie) Brokuły - najlepiej świeże suszone pomidory w oliwie pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku ser feta (tym razem użyłam sera typu feta, który jest bardziej kremowy) sól, pieprz Przygotowanie(...)różyczki się nie rozgotowały). Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popierzyć i podsmażyć na oliwie (ja użyłam oliwy, którą zalene były pomidory). Pod koniec smażenia dodać pokrojone suszone pomidorki i starty lub przeciśnięty czosnek. Ugotować makaron al dente. Wszystko połączyć, posypać pokruszonym serem feta. A teraz przeróbka:) Zamiast sera feta można dodać pół szklanki startego sera (np. ementalera). Wszystko dobrze

Kulinarne Inspiracje
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo - pomidorowym 255

szybkie i pyszne danie. Makaronu jak zwykle możemy użyc dowolnego, ja wybrałam grube wstążki. Składniki: - 200 g makaronu - pół paczki (ok. 6 brykietów) mrożonego szpinaku - 2-3 ząbki czosnku - 2 pomidory - kulka mozarelli - 1 pierś z kurczaka - olej do smażenia - żółty ser do posypania - chilli, słodka papryka, bazylia, oregano, sól, pieprz, łyżka oleju (do marynaty) Pierwszym krokiem będzie zamarynowanie pokrojonego(...)pomidora obieramy i kroimy w kostkę, szpinakowi pozwalamy nieco się rozmrozic, gotujemy makaron, a czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie na lekko podsmażony (pilnujcie, by się nie przypalił!) czosnek wrzucamy szpinak i czekamy, aż brykiety się rozpadną. Tymczasem na drugiej patelni smażymy naszego kurczaka. Gdy szpinak jest już ładnie podsmażony, dodajemy do niego pomidory

Kulinarne zapędy Kokosa
Dischi volanti w kurkach z wędzonym węgorzem z szynką parmeńska i parmezanem 109

kostkę 2 łyżki tartego parmezanu Pieprz i sól do smaku Szczypiorek drobny ,owoc granatu i kiełki czosnku   do dekoracji Sposób: Makaron gotujemy według przepisu. Al dente Kurki myjemy,oczyszczamy i większe kawałki kroimy. Następnie smażymy je na maśle dodając koperek , pieprz ,sól  i pietruszkę. Smażymy do czasu aż puszcza sok Węgorza gotujemy 5 minut we wrzątku. Dzięki

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania