makaron smażony - 5576 przepisów (strona:87/372)

Zapiekanka makaronowa z kurkami i kurczakiem 276

gotujemy al'dente. Kurki obgotowujemy, następnie podsmażamy na maśle ze szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość

Emskie Smaki
Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta 377

parmezanu 1/8 łyżeczki płatków chilli 300 g upieczonego kurczaka, pokrojonego w kostkę 220 g ulubionego makaronu Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż cebulę, marchewkę i czosnek i smaż przez 10 do 15 minut, do zeszklenia cebuli. W międzyczasie przygotuj sos. W małym rondelku rozgrzej na średnim(...)smaż do miękkości, przez około 5 minut. Zmniejsz ogień do małego, dodaj pomidory, kurczaka i szpinak. Dopraw solą, pieprzem i chilli i smaż przez kolejne 5 minut. Wlej sos do patelni, wymieszaj i podawaj z ugotowanym makaronem. Smacznego! English version Chicken, zucchini and spinach pasta (4 servings) Ingredients: 2 tbsp of vegetable oil 1 medium onion, diced 1 carrot, peeled

karmelowy
Włoska carbonara z surowym żółtkiem – makaronowy ideał 197

solimy – słoność powinna być odczuwalna, ale nie bardzo mocna. Gotujemy makaron do stanu al dente. Odlewamy sobie 160ml wody z gotowania makaronu, a makaron odcedzamy.   W szerokim płaskim rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy boczek i smażymy, aż stanie się brązowy i chrupki. Wyjmujemy go z tłuszczu, odkładamy go na chwilę na bok (zostawiamy sobie łyżkę boczku do dekoracji). Wrzucamy

Karo in the Kitchen
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 650

ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli 150 g sera mozzarella 150 g sera żółtego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chilli WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem i solą, smażyć około 7 minut mieszając od czasu do czasu(...)pokrojoną w kostkę, mięso mielone i smażyć do momentu aż mięso nie będzie surowe. Cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.   Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). 2 pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie

Passions hobbies life
Szwajcarska zapiekanka serowa 169

łyżka masła - 1 łyżka mąki - 200ml bulionu - 150g boczku -2 cebule pokrojone w kosteczkę - sól, pieprz biały Wykonanie: W osolonej wodzie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy do niego cebulę i smażymy na złoty kolor. Na drugiej patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy

dom-agi.pl
Orecchiette con bacon e oscypek 115

zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażymy. Do boczku (pod koniec smażenia) dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu, do zeszklenia. Oscypek kroimy w kostkę. Do boczku dodajemy makaron, chwilę razem podsmażamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Następnie dodajemy ser, ponownie mieszamy. Podajemy od razu

R'n'G Kitchen
Makaron proteinowy z tuńczykiem i zieloną fasolą + recenzja 220

firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmięknie/lub się rozmrozi gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy aż się zbrązowi wrzucamy odcedzonego tuńczyka, chwilę podsmażamy, dodajemy około 1/4 szklanki wody w miseczce dokładnie mieszamy 1/4 szklanki wody, żółtko(...)tuńczykiem odkładamy na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy jogurtową mieszankę wstawiamy z powrotem na mały ogień, ciągle mieszając smażymy, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać dodajemy fasolkę, ser żółty, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku na koniec wrzucamy makaron i jeszcze chwilę podsmażamy, aż sos ładnie oblepi makaronowe wstążki ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron szpinakowy z sosem serowo-pieczarkowym 132

szpinakowy tagliatelle 400 g • 250 g sera mascarpone • 500 g pieczarek • 3 ząbki czosnku • 1 puszka pomidorów krojonych • olej do smażenia • sól, pieprz do smaku • suszona bazylia, oregano • 200 g sera żółtego do posypania Wykonanie: • Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić. • Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, czosnek posiekać drobno. • Na rozgrzany

To co kocham
Krewetki w pomidorkach, z chili i czosnkiem niedźwiedzim 176

przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła klarowanego dodatkowo czarny makaron farbowany atramentem kałamarnicy Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone pomidorki oraz rozgnieciony czosnek. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy umyte i osuszone krewetki. Po krótkiej chwili smażenia dodajemy sos chili, przecier, posiekany czosnek niedźwiedzi, natkę. Dusimy krewetki w sosie

Bon Appetit Małgorzaty
Penne ze szpinakiem w mniej niż 30 minut i Hair 166

Ugotuj makaron al dente. Przełóż do garnka i przykryj pokrywką. Pokrój drobno cebulę i czosnek. Podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez kilka minut. Odstaw z ognia i dodaj śmietanę, sól, pieprz. Dodaj do makaronu i wymieszaj. Przed podaniem posyp dużą ilością startego żółtego sera. Pycha! Porcje: 3-4. Wstyd się przyznać, ale dopiero niedawno obejrzałam Hair

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka gyros-kebab 440

posypać przyprawą gyros-kebab. Wymieszać, przykryć folią do żywności i zostawić na noc w lodówce. Piersi z kurczaka przełożyć na patelnię i smażyć mieszając, aż do momentu, gdy mięso nie będzie surowe. Zostawić do ostudzenia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, po odcedzeniu polać przegotowaną zimną wodą, żeby się nie lepił i zostawić do ostudzenia. Pomidory pokroić w kostkę, fasolę(...)Wszystko wsypać do dużej miski razem z ostudzonym makaronem i mięsem. Do mniejszej miseczki lub garnuszka wlać jogurt naturalny, dodać majonez, przecisnąć przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowanym dipem polać wszystkie składniki i wymieszać. Sałatę lodową dodać do sałatki bezpośrednio przed podaniem. Piersi z kurczaka w trakcie smażenia. Łączenie składników. Składniki sałatki wymieszane z dipem. Sałatka

Passions hobbies life
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 184

myśl. Dzięki innowacyjnej technologii indukcji proces tradycyjnego gotowania, gotowania na parze i smażenia jest bardziej efektywny i szybszy. Dodatkowo funkcja sauté pozwala na lekkie smażenie, dzięki któremu uzyskujemy wspaniały aromat potraw duszonych, sosów, ryżu i makaronów. Natomiast specjalna budowa naczynia głównego sprawia, że dania nie przypalają się, ich konsystencja jest idealna, oraz zachowują swój aromat i smak. Poza tym przy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 193

przepisem na opakowaniu. Fileta kroimy w kostkę, posypujemy paprykami, solą, pieprzem i odstawiamy na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie smażymy na niej kurczaka. Przekładamy go na papierowy ręcznik, a następnie dodajemy do makaronu. Pomidory kroimy w paski (dodajemy do makaronu). Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni prażymy przez chwilę ziarna słonecznika i dynię i gorące wsypujemy

Czary - gary w kuchni
Łazanki z młodej kapusty 281

makaron łazanki bezjajeczny główka młodej kapusty pętko kiełbasy ( śląska, podwawelska ) 2 średnie cebule olej rzepakowy woda liść laurowy i ziele angielskie 2 łyżki mąki sól i pieprz Kapustę myjemy i szatkujemy. Wrzucamy do garnka i podlewamy szklanką wody. Dodajemy łyżeczkę soli, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego(...)Gotujemy do miękkości. Z kiełbasy ściągamy skórkę i kroimy w drobną kostkę. Na oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i smażymy do zarumienienia. Przekładamy do garnka z kapustą, dodajemy ugotowany makaron. Patelnie rozgrzewamy, dodajemy trochę płynu z kapusty, podsypujemy mąką i zasmażamy nie rumieniąc. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i ewent. solimy

Atlas Smaków
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 147

marchewka 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki oregano kilka pomidorków koktajlowych kilka szczypt mieszanki ziół włoskich sól pieprz świeżo mielony Makaron  Lubella Pełne Ziarno Pióra (Penne)  gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i odstawimy. Kroimy wszystkie warzywa - cebulę i paprykę w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, czosnek siekamy lub przeciskamy(...)cebula będzie miękka, dodajemy pomidory. Po kilku minutach dodajemy paprykę i marchewkę. Całość mieszamy i przyprawiamy bazylią i oregano, solą i pieprzem do smaku. Smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Sos dodajemy do makaronu i dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce i mieszamy z makaronem. 1/4 zostawiamy do posypania dania. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera żółtego

My Chcemy Jeść
Pulpeciki wołowo-wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym 183

osób. 250 g miesa mielonego wołowo-wieprzowego 2 łyżki oleju do smażenia 1 cebula kawałek pora zielone łodygi selera 1 marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka ziół prowansalskich kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz do smaku makaron, np. pełnoziarniste penne (200 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Cebulę, marchewkę, pietruszkę, pora, zielone części(...)łyżce oleju obsmażamy pulpeciki. Kiedy zarumienią się ze wszystkich stron dodajemy na patelnię pomidory z puszki pokrojone w drobną kostkę. Chwilę smażymy, aż nadmiar wody odparuje. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Pulpeciki podajemy z makaronem, posypane posiekanymi listkami świeżej bazylii. Smacznego

W kuchni Katie