makaron smażony - 5576 przepisów (strona:83/372)

Makaron z sosem grzybowym i kiełbasą. 131

świderki garść suszonych grzybów parka kiełbasy wędzonej 200 ml. śmietanki słodkiej 18% 2 łyżki masła klarowanego 1 mała cebula sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: makaron ugotować, grzyby namoczyć ( 1 godz. - można to zrobić dzień wcześniej), pokroić drobno, smażyć na rozpuszczonym maśle na małym ogniu, dodać pokrojoną (1/2) w drobną kostkę cebulę i przyprawy - razem smażyć około 1/2 godz. podlewając wodą, następnie(...)zmiksować, kiełbasę pokroić w dowolne kawałki( ja półksiężyce), smażyć z resztą posiekanej cebuli (około 15 min.) , następnie dodać zmiksowane grzyby, dolać śmietankę gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu,  makaron kładziemy na talerzu i polewamy sosem

Kuchnia Beaty
Makaron ” Luciana’s” 164

granulowanego 2 piersi z kurczaka ( pojedyncze ) 1 cebula 1 papryka czerwona , spiczasta 6 pieczarek parmezan do posypania 1 łyżeczka cukru ( pełna , bez obaw, nie będzie słodkie ) sól do smaku Makaron najlepiej ugotować, według wytycznych na opakowaniu .Filety kroimy w małą kostkę , solimy , odstawiamy . Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka , paprykę w paseczki , a pieczarki w plastry ( osobiście nie obieram(...)słodką , cukier , oraz czosnek i smażymy jeszcze minutkę . Dokładamy kurczaka , solimy , mieszamy i podsmażamy około 2 minut , ciągle mieszając . Zalewamy śmietanką kremówką i mieszając smażymy około 5-6 minut . Na koniec wsypujemy ugotowany makaron , mieszamy dokładnie do połączenia składników , podgrzewamy chwilkę , aż makaron zrobi się gorący . Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem . Gotowe . Smacznego " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
A’la Yum Woon Sen 179

patelnię na której smażyliśmy cukinię rozgrzać kolejną łyżkę oleju. Zeszklić posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodać kurczaka razem z marynatą i smażyć do miękkości. Dodać cukinię, pieczarki, szczypiorek, sok z limonki i makaron. Całość wymieszać. Podgrzewać około minuty.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Makaron z botwinką i szparagami 129

kroję na małe kawałki, przekładam do miski dodaję ocet winny, sos balsamico, sól, pieprz, przyprawy miks. Mieszam i odstawiam na 30 minut do lodówki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie.Cukinię kroję w plastry i smażę na patelni, wykładam na talerz. Cebulę kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję kurczaka i smażę chwilę. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni(...)smażę pokrojone gałązki botwiny i buraczki, oraz pokrojone szparagi podlewam odrobiną wody. Na końcu dodaję pokrojone liście botwiny i już tylko chwilę duszę całość. Doprawiam solą, pieprzem. Całość mieszam z makaronem, dodaję chili i natkę pietruszki

wesoła kuchnia
makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami, czy obiad w kwadrans 122

pietruszki sposób przygotowania Pierś kurczaka kroimy w paski i przyprawiamy ją pieprzem, oraz solą. W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy do niej makaron. Rozgrzewamy na patelni oliwę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, oraz drobno siekany czosnek, smażymy całość przez minutę. Do przesmażonej lekko cebuli,  dodajemy pierś kurczaka, zwiększamy ogień i obsmażamy mięso z każdej strony przez pięć minut. Kiedy(...)mięso się delikatnie zrumieni, na patelnię dodajemy pokrojone w kawałki suszone pomidory, oraz paprykę pociętą w paski. Całość smażymy kolejne 4-5 minut, na koniec przyprawiamy solą, oraz szczyptą chili  i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Odcedzamy ugotowany makaron i rozkładamy na talerze. Zdejmujemy z ognia kurczaka, dodajemy do makaronu i podajemy

Miód i pieprz
Makaron z sosem pieczarkowym 582

może być dodatkiem do placków ziemniaczanych, gołąbków czy mięs.  Polecam to danie jest bardzo pyszne . składniki na 2 porcje 250 g makaronu 20 dag pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki mąki 3 łyżki margaryny do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1 i 1/2 szklanki rosołu lub bulionu z kostki natka pietruszki sól i pieprz przepis Makaron gotujemy w osolonej wodzie

Smakowite Dania
Makaron z rukolą i kurczakiem 204

rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie:     Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa mieszamy z kurczakiem i makaronem. Na samy końcu dodajemy

Aga w kuchni
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami 158

przesmażyć na niej pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek, papryczkę chili i fileciki anchovy. Chwilę przesmażyć po czym dodać kapary i poprzekrawane na pół pomidorki. Smażyć przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Dodać makaron i wszystko dokładnie wymieszać, aby składniki się połączyły, w razie potrzeby podlać niewielka ilością wody od gotowania makaronu. Dodać rozdrobnionego tuńczyka i wszystko obficie skropić

Codzienne Gotowanie
Makaron soba z kurczakiem i brokułami w sosie sojowym 220

soba z kurczakiem i brokułami w sosie sojowym (Dwie porcje) Składniki: 80g makaronu gryczanego soba 100g piersi z kurczaka 100g różyczek brokuła 3 łyżki sosu sojowego łyżka octu ryżowego 100ml wody łyżka cukru kokosowego (lub syropu daktylowego) 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (lub tapioki) olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw pieprzem i jedną łyżką(...)odstaw na bok. W miseczce wymieszaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, 100ml wody i cukier kokosowy. Ugotuj makaron soba zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju kokosowego umieść kurczaka w sojowej marynacie i smaż do zezłocenia. Do usmażonego kurczaka dodaj brokuły oraz 3/4 zawartości miseczki z sosem sojowym. Resztę zawartości miseczki wymieszaj ze skrobią

Moja Micha
Zupa rybna z pstrąga. 256

posypujemy pieprzem i smażymy na odrobinie oliwy na patelni. Kroimy w paski. Ugotowane warzywa tniemy "w plasterki". Ja swoją zupę podałam z makaronem ryżowym, choć na wigilię miałam zamiar podać ją z pierożkami z farszem rybnym ( - zamiast smażonego pstrąga.). Smacznego!!! insertCookd("fb40f6f0d19655da84fdd7cd1714233e

Miksturownik
Naleśnikowe pappardelle w buraczkowo-śmietanowym sosie z prosciutto 112

czosnku pokrojony w plasterki posiekane liście świeżej bazylii 5-10 g masła Dekoracja: tarty drobno żółty ser bądź parmezan świeże liście bazylii Przygotowanie: Makaron: 1. Zmieszać wszystkie składniki mikserem do otrzymania gładkiej jednolitej masy 2. Smażyć cienkie naleśniki- ja użyłam patelni grillowej 3. Poczekać aż naleśniki ostygną 4. Kroić naleśniki na grube pasy- grubość pappardelle i układać na talerzu(...)solą, tymiankiem oraz pieprzem cytrynowym 2. Dodać szynkę, czosnek, prosciutto i posiekaną bazylię oraz pieprz cayenne smażyć jeszcze przez chwilę. 3. Odstawić z ognia i dodać śmietanę. 4. Postawić na małym ogniu dusić przez 3-4 minuty. 5. Gotowym sosem polać makaron naleśnikowy. Podawać na ciepło posypane serem i świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego

KreatywnePiny
Zapiekane klopsy z makaronem w sosie serowym 190

osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w plastry a marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wszystko razem połączyć, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na łyżce masła do zeszklenia się cebuli i marchewki.  Wykonanie zapiekanki: Makaron wymieszać z sosem oraz z cebulą i marchewką. Przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Pomiędzy makaron wkładać przygotowane klopsiki. Całość zapiekać przez około

Krakowskie smaki Ani
Makaron z cukinią 228

cebula 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 1 papryczka chilli natka pietruszki 2 łyżki oliwy tarty parmezan kilka pomidorów koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojone warzywa: cebulę, czosnek, chilli, pieczarki i cukinię (około 8 minut). Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dolewamy około 100ml wody z gotującego się makaronu

Smakowity Blog Kulinarny
Kiełkujący makaron z łososiem 191

groszku cukrowego, 2 -3 łyżki oleju rzepakowego, kilka listków rukoli, sól himalajska do smaku,   pieprz czarny świeżo mielony do smaku.   Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Kiełki smażymy na 3 łyżkach oleju, często mieszając, a polędwice z łososie kroimy na cienkie plasterki.  Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy

Moniki Smakołyki
Penne razowe z boczkiem i czarnymi oliwkami w pomidorowym sosie 128

oliwy. Dodajemy boczek pokrojony w paseczki. Przesmażamy. Dorzucamy pokrojone w plastry czarne oliwki. Wszystko zalewamy zmiksowanymi pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chilli. Sos smażymy na małym ogniu jeszcze przez ok. 8 min. Ugotowany makaron przekładamy do sosu i dodajemy świeżo posiekana bazylię. Mieszamy i przekładamy na talerz. Posypujemy płatkami parmezanu i dekorujemy bazylią. Smacznego

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania