makaron smażony - 5576 przepisów (strona:84/372)

Rigati Tricolore Fructti Di Mare 112

Zalewamy sosem i delikatnie mieszamy . Roztapiamy masło , dodajemy czosnek ,wino i redukujemy . Gdy wino zacznie wyparowywać dodajemy owoce morza i pietruszkę . Często mieszamy smażymy chwilkę gdy krewetki zmienią swój kolor dodajemy  wszystko do naszego makaronu ,i delikatnie łączymy nasz jakże prosty wytrawny obiad . Posypujemy owocem granatu, szczypiorkiem , oliwkami i serem Można ????? Pewno że można !!! Buziaki i Smacznego

Viola cooks with passion
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 152

Cebulę kroimy, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do podsmażonej cebuli, doprawiamy. Następnie kroimy kurczaka w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem i smażymy. Brokuły gotujemy na pół twardo. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy makaron, na to pieczarki z cebulą, różyczki brokuła i kawałki kurczaka. Śmietanę dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawami, polewamy składniki zapiekanki. Na wierz układamy pokrojoną

KasiekGotuje
Lazania z serkiem wiejskim 228

serkiem wiejskim: 500 g serka wiejskiego; 1 jajo; 1/4 szklanki startego parmezanu; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1/2 łyżeczki soli.   Dodatkowo: 12 płatów makaronu do lazanii; 300 g startej mozzarelli; Olej do smażenia; 1/4 szklanki startego parmezanu do posypania lazanii po wierzchu; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki do posypania po wierzchu. Prostokątne naczynie żaroodporne do zapiekania(...)przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmażać na średnim ogniu, aż mięso stanie się złociste. Z patelni z podsmażonym mięsem mielonym odlać większość tłuszczu, który wytopił się z mięsa podczas smażenia. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną natkę pietruszki, suszoną bazylię oraz sól (około 1/2 łyżeczki). Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu przez około

Gospodyni Miejska
Sajgonki 133

makaronu ryżowego - łyżeczka czosnku granulowanego - szczypta imbiru i chilli - dwie łyżki sosu sojowego - sól, pieprz biały do smaku - jajko - olej do smażenia Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 15 minut, następnie odcedzamy, kroimy w paski. Makaron ryżowy także zalewamy gorącą wodą, odczekujemy 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, także kroimy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, kapustę drobno(...)desce, na gotowym arkuszu układamy porcję farszu i zawijamy brzegi, tak jakbyśmy zwijali krokieta. Na większości opakowań papierów ryżowych znajdziemy obrazki pokazujące jak prawidłowo należy to wykonać. Sajgonki smażymy na mocno rozgrzanym gorącym oleju. Podajemy z frytkami i ulubionym sosem chilli. Smacznego

Cook&Love
Spaghetti pangrattato 241

Spaghetti pangrattato to makaron z chrupiącymi okruszkami chleba lub bułką tartą. Danie jest przykładem tego, że wystarczy kilka prostych składników, aby uzyskać zaskakujący efekt. Polecam Składniki: 300 g spaghetti 1 szklanka okruszków chleba (czerstwy chleb rozdrobniony malakserem lub bardzo drobno pokrojony) 1/2 łyżeczki suszonej papryczki chilli 3 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki skórka z 1 cytryny(...)oliwek (około 4 łyżek) starty parmezan sól, pieprz Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i wrzucamy okruszki chleba, czosnek i chilli. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Dodajemy ugotowany al dente makaron, startą skórkę i sok z cytryny, drobno posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki oliwy. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na talerz i posypujemy

Oryginalny smak
Makaron z cukinią, miętą i parmezanem 96

dymkę i smażymy ok. 2-3 minuty (na małym ogniu) cały czas mieszając. Dodajemy cukinię i 3 łyżeczki mięty. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Warzywa smażymy jeszcze przez 5 minut na większym ogniu (mieszając). Ugotowany makaron odcedzamy (zostawiając ok. 1/4 szklanki wody z gotowania). Warzywa mieszamy z makaronem, podlewamy wodą i podgrzewamy. Dodajemy 1-2 łyżki oliwy oraz parmezan. Dokładnie mieszamy

MyCookBook.pl
Spaghetti carbonara (wg oryginału) 149

Makaron ugotować (al dente) w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni (we własnym tłuszczu). Dodać posiekaną cebulę i smażyć do zarumienienia. W miseczce dokładnie rozmieszać jajka, żółtka, ser i pieprz. Odcedzony makaron połączyć z zawartością patelni. Całość zalać mieszanką jajeczną, wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki. Po nałożeniu można dodatkowo posypać startym serem

Di gotuje
Spaghetti Carbonara. 161

gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej trochę makaron nie dogotować, aby był taki niby al dente. Po ugotowaniu makaron odsączamy i odstawiamy na 5 min.  Boczek kroimy w małe kawałeczki i smażymy na rozgrzanej patelni, przez ok. 10 min.  W osobnej miseczce jajko rozmącamy z solą i pieprzem, dodajemy ser.  Dodajemy do ugotowanego

Kuchnia Łukasza
Łazanki z kapustą i kiełbasą 166

posiekaną cebulkę i dodajemy kapustę, całość dusimy. 3. Na drugiej patelni rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę. 4. Kiełbasę dodajemy do kapusty, całość jeszcze chwilkę smażymy i doprawiamy solą i większą ilością pieprzu. 5. Ugotowany makaron mieszamy z kapustą i kiełbasą. Podajemy. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makaron z duszonym porem, szpinakiem i migdałami 124

również świetnie smakuje. Składniki na 2 porcje: 1 średni por 2 spore garści szpinaku 2 ząbki czosnku 2 porcje ugotowanego makaronu (u mnie bezglutenowe penne) sól, pieprz, mielona kozieradka, gałka muszkatołowa masło klarowane lub oliwa do smażenia „Śmietana” z migdałów: 2/3 szklanki migdałów 1 łyżeczka soku z cytryny, sól woda Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić na 1-2 minuty, po czym(...)konsystencji gęstej śmietany. Ewentualnie doprawić solą i odrobiną cytryny do smaku. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Por pokroić na cienkie plasterki, czosnek drobno poszatkować. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki masła klarowanego, dodać czosnek i przesmażyć chwilkę. Dodać następnie por, posolić i doprawić mieloną kozieradką, smażyć na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż por zmięknie (około 5-8 minut). Umyte

Even Better Food
Szwajcarska zapiekanka serowa 276

łyżka mąki 100ml bulionu 100ml białego wina 150g boczku 3 cebule, pokrojone w krążki sól, pieprz biały   Przygotowanie: W osolonej wodzie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy do niego cebulę i smażymy na złoty kolor. Na drugiej patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Spaghetti al pomodoro e basilico 110

gotowanie.  Składniki na jedną sporą porcję: 10 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 100 g makaronu spaghetti garść listków bazylii oliwa z oliwek sól Pomidorki kroimy na połowy, bazylię siekamy, a czosnek obieramy i zgniatamy nożem. Rozgrzewamy oliwę, na której krótko smażymy czosnek(...)się nie przypalił. Dorzucamy do niego pokrojone pomidorki, które lekko solimy. Gdy ich skórka będzie już pomarszczona, dodajemy bazylię i chwilę jeszcze smażymy. Spaghetti gotujemy al dente według instrukcji podanej na opakowaniu. Po odcedzeniu makaronu, wsypujemy go do przygotowanego sosu, delikatnie mieszamy wszystko razem i wykładamy na talerz

wyzwania kuchenne
Roladki drobiowe z makaronem 252

walorami wizualnymi naszych potraw...   S kładniki: 2 duże filety drobiowe 100 g makaronu kolorowego rurki 1 ser mozzarella kilka listków bazylii sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ostrej papryki  2 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pęczek kopru Wykonanie: Filety opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy po długości dzieląc(...)makaron kroimy w 1 cm kawałki, dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarell ę oraz bazyli ę, przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany makaron rozkładamy na kotlecie drobiowym, zwijamy roladki, obtaczamy w mące następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor, pod koniec smażenia przykrywamy roladki pokrywką. Usmażone roladki wykładamy na półmisek, posypujemy

kgwjanczewo
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 212

500g boczniaków - 250-300g pieczarek - ok.250g piersi z kurczaka - 250g mascarpone - 1 większa cebula - oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia - sól, świeżo mielony pieprz - rozmaryn (świeży lub suszony) - suszony czosnek (nie trzeba) - dowolny makaron Wszystkie grzyby umyć i pokroić na mniejsze kawałki, w dwie osobne miski. Na patelni/w garnku rozgrzać trochę oliwy lub oleju kokosowego i podsmażyć(...)czosnkiem. Dorzucić do tego pokrojone i umyte wcześniej pieczarki. Wszystko razem smażymy, co jakiś czas mieszając. Po odparowaniu wody (którą puszczą pieczarki) doprawiamy danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej boczniaki, doprawiamy rozmarynem, mieszamy.  Na końcu dodajemy serek mascarpone i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem, np.pappardelle lub innym dowolnym. Najlepiej wymieszać makaron z sosem w garnku

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania