Składniki : 1 brokuł 1 pojedyńcza pierś z kurczaka makaron ( rurki, świderki, ... ) ser żółty mozzarella Fix Kamisa - zapiekany makaron masło do wysmarowania formy Przygotowanie : Pierś z kurczaka drobno kroję w kosteczkę, po czym smażę na oliwie prawie do pełnej miękkości. W dwóch garnkach zagotowywuję osoloną wodę, do jednego wrzucam makaron a do drugiego różyczki brokuła możliwie najmniejsze
Mechanik w kuchniSos tymiankowo-maślakowy W końcu wysypało grzybami i w naszych lasach . Póki co najobficiej wylazły moje ulubione maślaki . Zebraliśmy trzy wiaderka , więc przerób ruszył pełna para
Ogrodnik w podróżyfasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia oregano, cynamon słodka papryka, chilli kmin rzymski mielony sól, pieprz dodatkowo 250 g makaronu Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Cebulę wrzucamy na patelnię podsmażamy, dodajemy(...)przez praskę, chwile smażymy. Dodajemy nasze mięso mielone, smażymy aż nabierze ładnego brązowego koloru. Dodajemy pomidory z puszki, pół szklanki wody, całość dokładnie mieszamy. Dorzucamy nasze przyprawy i dusimy ok. 20-25 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut. Makaron (u mnie razowy penne) ugotować al dente
magiczna kuchnia Kasiparze kalafior. Lekko, smacznie i dietetycznie. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * filet z kurczaka – 1 szt * suszone pomidory – 4 szt * olej kokosowy do smażenia- 2 łyżki * suszony czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, chili DODATKOWO: * makaron pokrzywowy * kalafior * świeża pietruszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z kurczaka rozbijamy, oprószamy odrobiną soli, pieprzu, chili i czosnku niedźwiedziego ( z 2 stron ). Układamy suszone pomidory
Ostra na Słodkowędzonego boczku 30 dag tatrego parmezanu 2 jajka 200 ml śmietanki 36 % 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka listków bazylii sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie jajka roztrzepujemy w niewielkiej miseczce wraz ze śmietanką i odstawiamy. Boczek kroimy(...)drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy boczek do lekkiego zarumienienia, dodajemy cebulę wraz z czosnkiem. Całość smażymy około 3 minut, po tym czasie dodajemy ugotowany makaron, ponownie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Makron polewamy śmietanką wraz z roztrzepanymi jajkami i jeszcze raz mieszamy. Jajka nie mogą się ściąć
Menmagazinegrzyby - czerwona kapusta - cebula Wykonanie: Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby myjemy, kroimy i podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowanej kapusty. Smażymy chwilę, a następnie dodajemy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kiedy kapusta staje się miękka mieszamy z makaronem
Kryzysowa Książka Kucharskapokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć na rumiano kurczaka. Mięso dodawać na patelnię partiami, żeby nie wystudzi tłuszczu. Mięso pod koniec smażenia posolić. Do usmażonego mięsa dodać pesto - wymieszać. Dodać ugotowany makaron - wymieszać. Ewentualnie dodać trochę tartego parmezanu lub innego twardego sera. Smacznego
kolorowotorcikowoOpis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie. Sajgonki są smażone na głębokim oleju. Za 3 szt. sajgonek w barze zapłacimy ok 9-10 zł. Dlaczego więc nie przygotowywać sobie tego dania za mniejszy koszt w domu? Wiadomo, że pierwsze zakupy będą trochę(...)starta marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i całość mieszamy ze sobą i smażymy. Po usmażeniu, masę przekładamy do większej miski. Do tego wrzucamy gotowe i posiekane grzyby mun oraz posiekany makaron sojowy. Dodajemy sos sojowy i rybny. Gdy masa wystygnie wbijamy jajko i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Papier ryżowy należy zamoczyć
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneUgotować makaron wg informacji na opakowaniu. W woku rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso, pod koniec dodać warzywa pokrojone w słupki (nie smażyć za długo, by zachowały swoją chrupkość) i sezam. Przyprawić do smaku. Dodać makaron, dokładnie wymieszać i zajadać. SMACZNEGO!!! *Można dodać też gotowego sosu teriyaki (ok. 100 g), wtedy można pominąć w przepisie czosnek i miód
Malinowo w kuchniząbki czosnku 150g. kwaśnej śmietany (jogurt naturalny) łyżeczka drobnych suszonych pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz, vegeta makaron (u mnie świderki) WYKONANIE: makaron gotujemy aldente z dodatkiem soli, filet kroimy na wąskie paski, smażymy z dodatkiem przypraw i suszonych pomidorów, dodajemy szpinak, czosnek, smażymy 5-10 min., następnie gorgonzolę kroimy w mniejsze kawałki, łączymy z kurczakiem i szpinakiem
Kuchnia Beatymakaronu, ozdobnym radełkiem z falbanką albo specjalnym nożem z kilkoma ostrzami. Wstawcie w dużym garnku wodę z solą i zagotujcie. Makaron najlepiej gotuje się zaraz po pokrojeniu. Świeży makaron do stanu „al dente” (jędrny, twardy, lekko stawia opór przy gryzieniu) gotujemy tylko około dwóch-trzech minut i od razu wyławiamy. Nie kropimy oliwą i nie przelewamy go zimną wodą(...)smak surowizny i jednocześnie stracił na ostrości. Dodajemy posiekane drobniutko, na pastę, fileciki anchois, wsypujemy pietruszkę i wlewamy łyżkę oliwy, zmniejszamy płomień i jeszcze minutkę smażymy, mieszając całość. Pieprzymy. Do gotowego sosu wrzucamy ugotowany makaron i 2 łyżki wody z gotowania, wszystko razem dokładnie mieszamy tak, żeby drobinki z sosu obkleiły makaron. Rozkładamy porcje na talerze i posypujemy chrupiącą bułką
Karo in the Kitchenoliwy sól, pieprz szczypior sposób przygotowania Filety z łososia kroimy w niewielką kostkę, oprószamy je pieprzem, delikatnie solimy, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce. W garnku gotujemy makaron, tak aby był al dente. Fasolkę szparagową wkładamy do garnka, zalewamy wodą i krótko gotujemy (na pół twardo). Na rozgrzaną dużą patelnię dodajemy dwie łyżki masła, oraz wlewamy(...)czosnku. Następnie na patelnię dokładamy pokrojoną w paski paprykę, smażąc całość na dość dużym ogniu przez trzy minuty. Do przesmażonych warzyw dodajemy kawałki ryby smażymy jeszcze przez minutę i całość przekładamy do ugotowanego makaronu ( wcześniej odcedzonego). Do makaronu dodajemy również szparagową fasolkę, całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem i mieszamy . Żaroodporne naczynie smarujemy ostatnią łyżką masła, a następnie wkładamy
Miód i pieprzśrednia marchewka 2 średnie pieczarki 1 mała cebula 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz cayenne, pieprz, zioła prowansalskie, koperek 50g makaronu penne olej Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy(...)trochę wody i nakrywamy przykrywą, aby wszystko się dusiło. Jeśli woda odparuje dolewamy kolejną, aż do miękkości warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Smażymy jeszcze przez chwilę. Gotowe danie przekładamy na ugotowany makaron. Smacznego
Truskawkowa Fiestapieczarek; 1 duża cebula; 125 g surowego, wędzonego boczku; 250 g kiełbasy śląskiej (u mnie drobiowa); 1 łyżka vegety; Olej do smażenia; Szczypta ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Przelać zimną wodą, aby się nie posklejał. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Przełożyć
Gospodyni Miejskasól pieprz Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek, a następnie dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Łyżeczką napełniać rurki makaronu. Do naczynia żaroodpornego wlać tłuszcz z patelni pozostały ze smażenia mięsa i układać na nim rurki makaronowe wypełnione mięsem. Sos 1 puszka pomidorów 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz papryka słodka papryka ostra bazylia dodatkowo
O kuchni z uczuciem