makaron smażony - 5576 przepisów (strona:72/372)

Makaron orzo z botwiną i chorizo 170

oliwek. Dodaj kiełbasę chorizo, smaż aż zrobi się chrupiąca i złota. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę. Dodaj botwinę, dopraw sola i pieprzem, smaż do momentu aż zmięknie, ‚zwiędnie’. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp drobno startym serem grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku
Makaron z tuńczykiem i czerwonym pesto 209

oliwek 2 garści rukoli 50 g parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz Pesto z tego przepisu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnie Można użyć oczywiście gotowego.   Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Szynkę kroimy w paseczki, smażymy na patelni, aż będzie chrupiąca. Pomidory koktajlowe i oliwki przekrajmy na połowę. Dodajemy do szynki pomidorki koktajlowe i oliwki. Podsmażamy przez około 2 -3 minuty. Dodajemy

Mania Gotowania
Makaron w sosie dyniowym z kozim serem i jarmużem/ Kale goat cheese and pumpkin pasta 190

ogniu i włóż pory. Gdy zaczną mięknąć dodaj czosnek i smaż mieszając przez 30 sekund. Następnie wlej śmietanę i wmieszaj puree z dyni. Po chwili wmieszaj jarmuż, ser kozi, parmezan, posiekaną szałwię i dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj aż jarmuż zacznie „więdnąć”. Wmieszaj ugotowany makaron i połowę chrupiącego boczku. W międzyczasie rozgrzej(...)małej patelni 2 łyżki masła i podgrzewaj na średnim ogniu, aż pojawią się brązowe drobinki. W tym momencie dodaj listki szałwii i smaż aż staną się chrupiące. Powinno zająć tylko około 30 sekund do minuty. Podawaj makaron posypany pozostałym boczkiem, parmezanem i polany palonym masłem z chrupiącą szałwią. Smacznego! English version Kale goat cheese and pumpkin pasta (6 servings) Ingredients

karmelowy
Spaghetti Napoli 139

pomidorów z puszki lub świeżych 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól do smaku olej do smażenia starty parmezan do posypania liście świeżej bazylii makaron spaghetti Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je najpierw sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju

Bullio
Klasyczna carbonara - sposób nr 2 110

żółtka i 1 białko - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu, bazylii i oregano - dodatkowo parmezan do posypania na wierzch 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienia (ok. 10 min). 3. W tym czasie w dużej misce roztrzepujemy żółtka i jedno białko. Dodajemy parmezan oraz

Bez Cebuli
Makaronowa patelnia z kurczakiem 126

ugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej oregano majeranek tłuszcz do smażenia pół kulki mozzarelli świeże zioła Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną(...)kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również pokrojone na mniejsze kawałeczki fasolki. Przyprawić do smaku i smażyć aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany makaron, podgrzać potrawę mieszając , na koniec ułożyć plasterki mozzarelli i całość przykryć pokrywką. Na ogniu trzymać aż mozzarella zacznie się rozpuszczać. Całe danie zsunąć ostrożnie

Gotowanie jest łatwe
PAPPARDELLE Z CEBULĄ, BOCZKIEM I SEREM 290

przepisu na opakowaniu, zwracając uwagę, aby go nie rozgotować. Na rozgrzanej oliwie  podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do której dodajemy po chwili pokrojony boczek. Smażymy całość na małym ogniu ok 10 minut. Ugotowany makaron przekładamy do boczku z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Gorący posypujemy startym parmezanem

Walijskie Pichcenie
Domowe Sajgonki + film 155

krokieciki  z mięsno-warzywnym nadzieniem smażone na głębokim tłuszczu to chrupiąca przekąska, którą można zajadać zarówno na ciepło jak i na zimno. Sajgonki możemy dowolnie modyfikować a najlepiej smakują podane z ulubionym sosem. składniki na 30 sztuk 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 30 arkuszy papieru ryżowego 3 liście kapusty pekińskiej 100 g makaronu ryżowego(...)łyżek sosu sojowego 25 g suszonych grzybów mun 2 małe cebule 1 marchewka 1 jajko szczypta ostrej  papryki czarny pieprz olej do smażenia przepis Grzyby mun namaczamy w misce z gorącą wodą około 20 minut. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i również namaczamy około 5 minut. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę a liście kapusty pekińskiej drobno siekamy. Do miski

Smakowite Dania
Fit makaron w sosie pomidorowym z kurczakiem 549

oczyszczamy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy. Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu zostawiając szklankę wody z makaronu. Oliwę rozgrzewamy w garnku i na średnim ogniu smażymy drobno posiekaną czerwoną cebulę, aż się zeszkli i zmięknie. Posiekany czosnek dodajemy do cebuli i smażymy około minuty. Zalewamy winem i gotujemy jeszcze przez około(...)gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Podczas ostatnich 5 minut gotowania sosu pomidorowego zaczynamy smażyć na rozgrzanej patelni pokrojone mięso z piersi kurczaka. Kiedy będzie gotowe wlewamy sos i gotujemy jeszcze przez 3 minuty ( jeśli sos jest za gęsty, dolej wodę z makaronu ). Na koniec dodajemy makaron, mieszamy, gotujemy jeszcze przez minutę i gotowe. Podajemy ze startym parmezanem

ale Pysznie
Makaron z kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi 161

łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy świeża bazylia parmezan do podania sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić na większe podłużne kawałki. Doprawić solą i pieprzem, Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać kurczaka i smażyć przez 5 minut, obrócić na drugą stronę i smażyć około 3 minut. Skropić(...)sokiem z cytryny, odparować. Dodać 2 łyżki masła i ząbek czosnku (pokrojony na plasterki). Smażyć 1 minutę. Dodać kolejną łyżkę masła oraz pomidorki koktajlowe i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać bazylię, wymieszać. Podawać z makaronem i tartym parmezanem

Moja Galeria Smaku
Filet z indyka w sosie śmietanowym z pomidorkami koktajlowymi i makaronem 134

około 600 g odcięłam 3 porcje, które później lekko rozbiłam, doprawiłam solą i pieprzem. Owinęłam je plastrami boczku. Na patelni rozgrzałam oliwę i masło. Nastawiłam makaron do gotowania. Indyka przełożyłam na patelnie i smażyłam z obu stron na złoty kolor. Kilkakrotnie je przewracamy na obie strony, aby równomiernie się nam obsmażyły. Wlewamy śmietankę,dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone

kruche babeczki
Pasta z krewetkami w sosie pomidorowym! 147

makaron - rozgrzej patelnię, wlej oliwę z oliwek, dodaj masło, zioła i czosnek, pomidorki koktajlowe i suszone, dodajemy krewetki - smażymy około 3 minuty - mieszamy i smażymy około 3 minuty - dodajemy śmietanę - dusimy około 4 minuty - dodaj makaron, mieszamy dokładnie - posypujemy świeżymi ziołami SMACZNEGO! ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI!  CMOOOK

SMYKWKUCHNI
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie serowym 161

bryłki szpinaku w liściach, u mnie mrożony 150ml śmietany 30% 100g serek topiony śmietankowy 1 średni pomidor lub kilka koktajlowych 2 łyżki masła klarowanego do smażenia pieprz, sól do smaku Dodatkowo : ulubiony makaron Przygotowanie: Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebule, dodać pokrojony w kostkę filet. Chwilę razem podsmażyć, dodać szpinak. Następnie serek topiony. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę

W garach u Gosi
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 226

kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree z pora i kalafiora oraz sosem z białego wina Tradycyjny sernik podany na sosie z przetartych malin z sałatką mango i marakui Kulinarne pasje szefa(...)robi ale również posiada umiejętność dzielenia się tajnikami sztuki kulinarnej. W dalszej kolejności mieliśmy przygotować kaczkę na sosie z liczi, zupę galangalową z kokosem, makaron nudle z owocami morza i lody smażone w kokosie podane na ciepłej konfiturze. Ku zadowoleniu uczestników program warsztatów dość szybko powiększył się o dodatkowe elementy, łącznie z wycieczką po kuchni na zakończenie :). Po raz pierwszy

SzczyptaSmaQ
Spaghetti z małżami i szpinakiem 189

ząbkami czosnku i posiekaną drobno ostrą papryczką. Dorzucacie małże, skórkę otartą z jednej limonki, wciskacie sok, wlewacie wino, dodajecie szczyptę soli oraz pieprzu i smażycie, aż małże się otworzą a alkohol wyparuje. Makaron odcedzacie i przerzucacie na patelnię, podlewając odrobiną wody, w której się gotował. Kiedy wchłonie wodę z sosem, zdejmujecie z ognia. Na drugiej patelni rozgrzewacie dwie łyżki masła

GRUBY WAŁEK

Proponowane wyszukiwania