makaron smażony - 5576 przepisów (strona:66/372)

Trofiette z szarym sosem i mięsem mielonym 101

szklimy cebulę pokrojoną w piórka i ząbki czosnku. Zalewamy bulionem ,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy 15 min ,studzimy.  W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu ,odcedzamy.  Mięso smażymy na rozgrzanej (suchej ) patelni (rozbijając widelcem ,by nie było grudek) ,oprószamy solą i pieprzem. Sos miksujemy ,dodajemy mąkę rozprowadzoną w wodzie ,zagotowujemy. Mięso i makaron

R'n'G Kitchen
Chiński makaron z krewetkami 159

Makaron przygotowujemy według przepisu ,płuczemy i odsączamy. Szalotkę kroimy w plasterki ,podsmażamy na rozgrzanym maśle ,dodajemy krewetki ,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zmielone nasiona kopru. Smażymy aż krewetki będą rumiane. Do krewetek wrzucamy makaron oraz sos i podgrzewamy ciągle mieszając. Do smaku doprawiamy solą i zmielonym pieprzem. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką

R'n'G Kitchen
Wyniki 152

makaron al dente -szparagi kroimy na długość kilku cm -fasolkę z czosnkiem i szparagami podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy groszek, orzeszki piniowe i dalej smażymy. -szatkujemy dropno nać pietruszki -na patelnię wrzucamy makaron, dodajemy pietruszkę i wszystko razem mieszamy -trzemy parmezan na średnich oczkach i posypujemy danie Gotowe! Marta GRATULUJEMY serdecznie i prosimy o nadesłanie adresów do wysyłki

Z Kuchni Do Kuchni
Obiad w 15 minut . 276

dwóch osób Makaron szpinakowy ,cztery gniazdka Kawałek schabu ,pokroić w kawałki ,doprawić kawałek papryki czerwonej ,pokroić kawałek białej kapusty ,pokroić drobno mała cebulka ,pokroić Makaron gotujemy al dente . W tym samym czasie smażymy mięso z cebulką . Dodajemy paprykę i kapustę i dusimy jeszcze chwilkę , w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody . Doprawiamy ,sól ,pieprz ,zioła prowansalskie. Podajemy z makaronem

Ladylaura.
Stir-fry z polędwiczką, szparagami i dymką 107

szparagi i dymkę ze szczypiorkiem (zostaw około 1 – 2 łyżek szczypiorku na koniec). Smaż około 3 minut, następnie dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i miód. Smaż kolejne 2 minuty często mieszając. Dodaj makaron, wymieszaj jeszcze raz i wyłóż danie na talerze. Posyp pozostałym szczypiorkiem

Moja pasja smaku
Makaron z kurkami w sosie śmietanowym 218

sosie śmietanowym Składniki: 250-300 g makaronu tagiatelle 150-200 g kurek 70 g sera koziego ½ papryczki chili 200 g boczku w plastrach 1 mała czerwona cebula około 5 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 2 garści rukoli 250 ml śmietany 2 jajka sól, pieprz bazylia, oregano olej do smażenia lub masło Przygotowanie: Na początku musimy dobrze(...)suszone pomidorki oraz chili. Smażymy około 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Na końcu dorzucamy pokrojony w małe kawałeczki ser kozi oraz wcześniej podsmażony boczek. Smażymy chwile aby ser się lekko rozpuścił. Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem, jak na jajecznicę. Dodajemy śmietanę i parmezan,   mieszamy wszystko dokładnie. Doprawiamy solą

Mania Gotowania
WOŁOWINA Z WARZYWAMI I MAKARONEM CHOW MEIN 156

Danie z woka przyrządza się bardzo szybko.  Trzeba tylko wcześniej przygotować sobie składniki. Samo smażenie zajmie chwilkę. Można wykorzystać przeróżne,ulubione warzywa i chiński makaron jajeczny. Składniki:  200-300g chudego wołowego mięsa  200g chińskiego makaronu jajecznego Chow Mein  1 szt.marchewki  1 szt.małej pietruszki  3 plasterki selera / patyk selera naciowego  2 garście(...)smażyłam wołowinę przez około 4-5 minuty.   Dodałam pokrojoną cebulę, starty czosnek, imbir i papryczkę chilli. Dodałam marchewkę,selera i pietruszkę. Wsypałam plasterki pieczarek. Następnie plasterki pora. Do warzyw dołączyła zielona fasolka, grzybki mun. Warzywa polałam sosem sojowym, posypałam białym i czarnym sezamem, cukrem i podlałam bulionem. Na koniec dodałam brokuły. Pozostało już tylko włożyć ugotowany wcześniej makaron, polać

potrawyregionalne
Białe i zielone kalafiory posypane czerwonym :) Wege 191

minut.  Dodać posiekany drobno imbir.  Podlać delikatnie zieloną herbatą.  Dodać zielony groszek.  Warzywa powinny być chrupiące więc nie należy ich zbyt długo smażyć. Doprawić sosem sojowym i cytryną. Dodać makaron ryżowy. Połączyć z warzywami. Przełożyć na talerz i dodać posiekane drobno chilli i kolendrę w ilości takiej jaką się lubi.  Ja dodałam dużo jednego

Jemy Pijemy
Słodko - kwaśny kurczak z makaronem i papryką 178

czosnek, kapary, rodzynki, musztardę, skórkę i sok z cytryny, miód, kolendrę, sól i pieprz. Dodać pierś z kurczaka i pozostawić do marynowania. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Na patelni przesmażyć cebulę i paprykę, smażyć aż zmięknie, w trakcie smażenia można dolewać wody, aby warzywa się nie przypalały. Pod koniec smażenia papryki, na drugiej patelni, usmażyć kurczaka. Nie odlewać wydzielającego

Codzienne Gotowanie
Tuńczyk z makaronem penne 142

dente. Cebulę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy do niej pomidory. Dusimy. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz koncentrat i smażymy ok 2 minut. Przyprawiamy. Tuńczyka wykładamy na makaron, dodając przekrojone oliwki i ser wędzony. Jemy na gorąco, jak i na zimno. Smacznego

ChilliJemy
Drobiowe pulpeciki na makaronie podane 236

mięso wrzucić do blendera - zmiksować. Do mięsa dodać jajko, kaszę, doprawić do smaku - wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Makaron Mamma Mia kolanka ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z pulpecikami drobiowymi. Dla urozmaicenia dania, można polać sosem serowo-musztardowym. Sos serowo-musztardowy 1/2 serka

kolorowotorcikowo
SZASZŁYKI DROBIOWO- PIECZARKOWE Z SOSEM I MAKARONOWYMI ,,FRYTKAMI" 208

pyszny sos, którego ostrość sami sobie dozujemy wg upodobań.   Składniki: 40 dag piersi z kurczaka pół opakowania makaronu duże świdry Makarony Polskie 30 dag pieczarek sól,pieprz, słodka papryka w proszku patyczki do szaszłyków olej do smażenia sos: 1 mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 2 łyżki(...)nadziewamy faliście na patyczki szaszłykowe. Gotowe szaszłyki możemy ugrilować albo usmażyć ( tak jak to zrobiłam ja ) na oleju na rumiano. 2. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, delikatnie wyjmujemy z garnka, smażymy na mocno rozgrzanym głębokim oleju.Osączamy z nadmiaru tłuszczu. 3. Sos: Cebulę, czosnek oraz chili drobno siekamy, przesmażamy na rozgrzanej oliwie.Następnie

Z Majeczką w kuchni
Makaron z rukolą i boczniakami 212

miał byc kolorowy makaron, ale akurat miałam taki. Nie jest to danie cięzkie mimo ,że  można się najeść...ot taki typowo letni makaron.   Składniki: pomidorki koktailowe (paczka 250-300g) rukola pół paczki smażone boczniaki pieprz sól ser Wykonanie:   Pokrojone boczniaki smażymy jak w tym przypisie tylko pokrojone w paski.  Na patelnię wrzucamy pomidorki koktailowe, makaron

Lubczyk i Wanilia
Spaghetti napoli 208

klasyczny z włoskich sosów, a na jego podstawie dokonywać można różnych wariacji, jak na przykład ta albo ta . Składniki: - 400 g dowolnego makaronu - 1 duża cebula - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 większy ząbek czosnku - tłuszcz do smażenia - starty ser do posypania - bazylia, oregano, zioła prowansalskie, rozmaryn, sól, pieprz, czerwona papryka Przygotowania rozpoczynamy od pokrojenia cebuli w drobną kostkę i wrzucenia(...)może być to margaryna, masło, olej lub oliwa, to bez znaczenia ;) Gdy cebula się nieco podsmaży, dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż wszystko będzie ładnie zeszklone. W międzyczasie wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Teraz nadchodzi czas na pomidory - oczywiście w sezonie używamy świeżych pokrojonych w niewielkie cząstki. Mieszamy wszystko

Kulinarne zapędy Kokosa
Makaron orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym 177

smaż jeszcze około 1 minutę. Dodaj kremówkę, smaż 2 – 3 minuty, następnie dodaj grana padano. Gdy ser się rozpuści – dodaj liście szpinaku i smaż do momentu, aż liście ‚ zwiędną’. Dodaj makaron, wymieszaj i patelnię zdejmij z ognia. Wyłóż na talerze i posyp natką pietruszki i pozostałym serem grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku