słodka, ostra po 1 łyżeczce Sól pieprz do smaku Przyprawa do gyrosa 3 łyżeczki Ząbek czosnku Na samym początku wstawiamy osoloną wodę na gaz w celu zagotowania wody na makaron. Następnie myjemy pierś z kurczaka ,osuszamy i przystępujemy do krojenia na centymetrowe kawałki. Przyprawiamy kurczaka i odstawiamy na doslownie 5 minut do lodówki ,w tym czasie obieramy oraz kroimy(...)rozgrzany olej badź oliwe z masłem, w między czasie kroimy pieczarki oraz czosnek na plasterki i dodajemy do cebulki ,wrzucamy kurczaka i smażymy do zrumienienia się piersi . To jest odpowiedni moment by zacząć gotować makaron al dente. Odcedzamy makaron następnie wrzucamy go ponownie do garnka i dodajemy smietane okolo 5 łyżek , mieszamy i łączymy z kurczakiem na patelni . Podsmażamy przez
Wspólne smakirumiano, z obu stron. Na patelni podgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy czosnek i cebulę. Smażymy minutę. Posypujemy papryką, chili i szczyptą soli, smażymy dalszą minutę. Wrzucamy pomidory i przecier. Mieszamy i dusimy ok 5 minut. Łączymy z makaronem. W naczyniu do zapiekania układamy kolejno: plastry cukinii, połowę farszu makaronowego, 5 plasterków sera, pozostała cukinię, makaron z sosem i na wierzchu układamy
Dzieje kuchennej Wiewiórypatelni rozgrzewamy oliwę, smażymy łososia z obu stron na złoto. Zmniejszamy ogień do najmniejszego, dodajemy na patelnię kremówkę, rukolę i smażymy, aż sos zgęstnieje a łosoś będzie gotowy - około 5-7 minut. Gotowym sosem polewamy makaron, układamy kawałki łososia
Gotowanie i blogowaniesuszone pomidory i starta mozzarella. Lekko, ale bardzo smacznie. Ja szparagi gotuję troszkę dłużej, bo moje dziecko woli miękkie. Miłego dzionka :-) Składniki: makaron 1 pęczek szparagów kilka suszonych pomidorów starta mozzarella sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1/3 szklanki śmietanki 12% 1. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. W dużym garnku zagotować wodę, którą solimy, wrzucamy szparagi i gotujemy około
kruche babeczkisera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej , 400 ml kremówki, 2 łyżeczki suszonych pomidorów, 1 łyżeczka bazylii, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę i różyczki brokuła (obgotowane w osolonej wodzie ok. 2-3 minutki). Po ok. 10 minutach zalewamy całość
Aga w kuchniczosnku, drobno posiekany 2 żółtka, roztrzepane sól, pieprz parmezan do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni podsmażamy boczek. Gdy się zarumieni, dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia. Wlewamy śmietanę, gotujemy, mieszając, przez około 5 minut. Dodajemy roztrzepane żółtka, doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy jeszcze ciepły
My Culinary ArtDziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet) masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby pomidory suszone w zalewie sól, pieprz makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe) Sos: 1/5 szklanki
upichcicduże pomidory 1 ząbek czosnku starty żółty ser przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz, cynamon olej WYKONANIE Makaron lekko podgotowujemy w osolonej wodzie, a czosnek siekamy i podsmażamy na oleju. Do czosnku dodajemy mięso mielone i dalej smażymy doprawiając solą, szczyptą cynamonu i innymi ulubionymi przyprawami. Pomidory kroimy w plastry. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, wykładamy pierwszą warstwę makaronu
Zofianałyżki papryka konserwowa 2 połówki ogórek konserwowy 3 szt. kapusta pekinka 1 szt. kukurydza 1 puszka olej do smażenia majonez 5 łyżek ketchup łagodny 3 łyżki czosnek 2 małe ząbki METODA: Do miski pokruszyć drobno makaron. Poszatkować kapustę pekinkę. Ogórki i paprykę dobrze odsączyć z soków,pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę przecedzić. Filety pokroić w drobną
Kuchnia Paulettesrozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekana cebulę. Dodajemy starty czosnek i imbir i smażymy razem 2 minuty. Dodajemy curry, papryczki i smażymy kolejną minutę. Dorzucamy kapustę, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron. Powinien być półtwardy. Makaron odcedzamy zachowują odrobinę wody z gotowania. Do rondla z kapustą wkładamy makaron i podgrzewamy. Jeśli potrawa jest
Dzieje kuchennej Wiewiórypisze na opakowaniu, solimy. W między czasie na patelnię wrzucamy szpinak, sałatę i przeciśnięty czosnek, dodajemy odrobinę soli i pieprz. Smażymy aż warzywa się "skurczą". Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt i blendujemy, ewentualnie doprawiamy. Na makaron układamy sos i posypujemy słonecznikiem. Zielony makaron ze szpinakiem i... sałatą
Czarnawisienkafilet z kurczaka -1 szt przyprawa curry cebula czerwona - 0,5 szt sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka pokroić w grubszą kostkę, przełożyć na patelnię, dobrze obsypać przyprawą curry, usmażyć na tłuszczu. Makaron ugotować al-dente, odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć na durszlaku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Szczypiorek
Kuchnia Danusiplasterki wędzony boczek, który następnie podsmażamy na dużej patelni, wytapiamy powoli, aby wytopił się tłuszcz z boczku, pod koniec smażenia dodajemy do boczku świeże listki szałwii, możemy zastąpić szałwię bazylią, pietruszką, czy też inną zieleniną.Ugotowany, odcedzony makaron przekładamy na patelnię z boczkiem i szałwią, mieszamy aż tłuszcz wytopiony z boczku przyklei się do makaronu. Makaron z boczkiem i szałwią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępatelni podsmażyć pokrojony drobno boczek, aby wytopić z niego tłuszcz. Następnie dodać masło, posiekaną drobno szalotkę i czosnek, oraz pokrojone grzyby. Smażymy do momentu, aż pieczarki zmiękną. Wlewamy śmietankę i mieszając czekamy, aż sos zgęstnieje, wtedy dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem i parmezanem
Kuchnia w opałacholiwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz starty żółty ser (parmezan, grana padano lub inny, jaki lubicie) Przygotowanie: Wstawić wodę na makaron (duży garnek, dużo wody). Rozgrzać patelnię, dodać masło. Gdy się rozpuści wrzucić osuszony szpinak. Smażyć krótko – około minuty, może ciut dłużej. Do momentu, gdy szpinak straci swoją objętość. Posolić, popieprzyć. Przełożyć na sitko, aby pozbyć się(...)oliwy. Po chwili wrzucić pokrojone w ćwiartki pomidorki, przyprawić solą i pieprzem. Również smażyć krótko, tak około 30-60 sekund. Chodzi tylko o to, aby nie były surowe, ale nie rozpadły się i utrzymały swój kształt. Przełożyć na sitko ze szpinakiem. Do gotującej, osolonej wody włożyć makaron i gotować wg instrukcji na opakowaniu – al dente (mój gotował się
Moja Delicja