makaron smażony - 5576 przepisów (strona:112/372)

Spaghetti z cukinią i boczkiem 150

jednak w wersji dla mięsożerców - z boczkiem.  I chociaż u mnie wersja z boczkiem szynkowym  (czyli prawie bez tłuszczu) - oczywiście każdy mniej dietetyczny się nada ;) SKŁADNIKI 300g makaronu spaghetti 200g boczku 3 ząbki czosnku 2 małe cukinie sól, pieprz oliwa z oliwek 50g parmezanu   PRZYGOTOWANIE Spaghetti gotujemy al dente - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek kroimy(...)patelni. Siekamy drobno czosnek. Wraz z cukinią pokrojoną w półplasterki podsmażamy na oliwie.  Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy podsmażony boczek. Smażymy razem kilka minut.  Zdejmujemy całość z patelni i przesmażamy na niej chwilę odcedzony makaron (żeby.całość nie była zbyt sucha).   Podajemy makaron z boczkiem i cukinią- całość posypujemy startym parmezanem.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka z pieczonymi pomidorami, cukinią i makaronem 463

ząbki czosnku świeżo mielony czarny pieprz   Pozostałe składniki zapiekanki: 500 g młodej cukinii (drobnej i wąskiej) 1 łyżka listków świeżego tymianku + spora szczypta 40 g masła 180 g makaronu muszelki morskie sól morska, świeżo mielony pieprz spora szczypta suszonego oregano   Parmezanowy sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 125 ml mleka 60 g parmezanu(...)Piekarnik nastawić na 160°C (termoobieg) . Ugotować makaron w osolonej wodzie wg. instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. 180 g makaronu muszle Przygotować parmezanowy sos beszamelowy : Zetrzeć parmezan na grubych oczkach. W rondelku rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać 1 łyżkę mąki i smażyć przez 1 minutę . Wlać mleko i cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania (sos zgęstnieje) . Zdjąć z ognia. Wsypać parmezan

Moja Delicja
Makaronowa sałatka z kurczakiem 363

Składniki: 2 piersi z kurczaka, 2 czerwone papryki, 20 dag makaronu (u mnie świderki), 2 duże cebule, 8 ogórków konserwowych, puszka kukurydzy,  tłuszcz do smażenia; marynata do kurczaka: łyżka przyprawy maggi w płynie, łyżka przyprawy do drobiu, łyżka oleju, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżka słodkiej papryki; sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 3  łyżki ziół prowansalskich(...)sarepskiej. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy składniki marynaty. Mięso marynujemy w marynacie min. 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy al. Dente. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w półplasterki a paprykę w paski. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce. Wszystkie składniki mieszamy z sosem

Pobite gary Barbary
Łazanki tradycyjne (nasze) 88

kminek mielony sok z cytryny sól, pieprz natka pietruszki   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej zeszklenia. Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości

R'n'G Kitchen
Kalmary z warzywami i makaronem 124

makaronu kolanka 1 szklanka wody 2 garście rukoli sól, pieprz WYKONANIE Kalmary i warzywa wcześniej odmrozić. Kalmary umieścić w misce, wycisnąć połowę cytryny, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką i wymieszać. Na głębokiej patelni podgrzać oliwę, dodać kalmary (tylko kalmary, zaś powstałą zalewę zostawić) i smażyć około 10 minut obracając je w połowie(...)miseczki. Do miski gdzie została zalewa po kalmarach wsypać warzywa, doprawić ponownie solą i pieprzem, wymieszać i wsypać do patelni, gdzie wcześniej smażyliśmy kalmary. Do warzyw wlać śmietanę, wodę i dusić chwilę pod przykryciem. Następnie dodać również makaron, wymieszać i dusić całość do miękkości. Na koniec dodać kalmary i w razie potrzeby doprawić. Rukolę umyć i podawać w osobnej miseczce

Passions hobbies life
Maccheroni z pimpinelą 88

obraną i pokrojoną w kostkę pimpinelą ( ok. 10 min, cały czas mieszając). Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy passatę, fileciki, kapary i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) około 30 min. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Makaron z parówkami w sosie pomidorowym 128

Danie jest bardzo smaczne i sycące, często przyrządzam je gdy mam mało czasu. Składniki: 300 gram dowolnego makaronu  6 parówek z szynki 1 duża cebula 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, pieprz Cukier Olej do smażenia Sposób przygotowania: Parówki kroimy w cienkie plasterki,cebule kroimy w paski .Na patelni rozgrzewamy olej,dodajemy pokrojone parówki i cebulę.Smażymy do momentu

Bajeczna Kuchnia
Szybki makaron z kabanosem i czerwoną papryką w sosie śmietanowym 149

pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pociętego na cienkie plasterki kabanosa. Doprawiamy wszystko bazylią, szczyptą soli i pieprzu. Wszystko razem smażymy na małym ogniu, mieszając. Pod koniec dodajemy powoli śmietanę, mieszając podgrzewamy krótką chwilę. Na patelnię wkładamy ugotowany makaron. Mieszamy całość aby makaron był pokryty sosem. Na koniec posypujemy wierzch drobno posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. Tak przyrządzony makaron

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 165

kurczaka Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy wzdłuż na plastry. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni (najlepiej grillowej) i smażymy kurczaka okolo 10 minut do zrumienienia z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka. Makaron gorujemy al dente (około 6 minut). Odlewamy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę w słupki. Jeśli ktoś

Gotuj z Rumcajsem
Makaron z kurczakiem w sosie serowym 579

makaronu penne 50g masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 250g startego sera żółtego posiekana natka pietruszki sól, pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy.  W średniej wielkości garnku/rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Smażymy cały czas mieszając ok. 1 min na małym ogniu. Następnie wlewamy mleko

Kolejny blog o gotowaniu
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym 141

pomidorków koktajlowych mała czerwona papryka papryczka chili garść listków bazylii 2 łyżki śmietany cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz opakowanie makaronu radiatori Wykonanie: Pierś z kurczak pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulę, smażyć przez chwilę, dodać pomidory pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę. Przekroić chili, usunąć nasionka i wrzucić na patelnię. Do sosu dodać

Pasja Smaku
Castellane w pomidorach z kiełbasą 96

passaty pomidorowej 1 łyżka zielonej czubrycy sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy. Kiełbasę obieramy z osłonki, kroimy w kostkę, Na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, dodajemy cebulę, razem chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy passatą wymieszaną z czubrycą. Całość dusimy 15 min, lekko odparowujemy. Doprawiamy do smaku

R'n'G Kitchen
Spaghetti bolognese 188

Składniki: 500 g makaronu spaghetti (tagliatelle) 500 g mięsa mielonego puszka pomidorów 2 cebule 2 marchewki 1 seler 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce(...)dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa chwilę podsmażyć, dodajemy czosnek oraz mięso, doprawiamy do smaku i smażymy aż odparuje płyn i mięso nabierze brązowego koloru. Dodajemy pokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle)  ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.  Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można

magiczna kuchnia Kasi
Mac and cheese z sadzonymi jajkami 148

cheddar, ekstra do posypania 125 g mozzarella 4 jajka natka pietruszki lub szczypiorek do posypania Zrumień plastry boczku. Ostudzone pokrusz. Ugotuj makaron al dente. Odcedź ale zachowaj szklankę wody. Na rozgrzanej patelni zrumień mąkę. Następnie dodaj masło. Smaż aż masło z mąką ładnie się połączą i utworzą piankę. Dodaj gorące mleko energicznie mieszając trzepaczką do sosów. Dodaj utartą mozzarella

codojedzenia
Zapiekanka z brokułami 307

dente. W drugim garnku gotujemy brokuł. Piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem i słodką papryką. Smażymy na patelni. Zalewamy kremówkę i dodajemy sery- brie i fetę, mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Dodajemy różyczki brokuła. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Zalewamy sosem śmietanowo- serowym. Całość posypujemy startą goudą. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni