pieprz). Odstawić na noc do lodówki. Na patelni WOK rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem. Makaron gotować wedle zaleceń producenta. Na koniec danie posypać cebulą dymką
ClauditteMissCookingpieprz, zioła prowansalskie garść posiekanej pietruszki/koperku -opcjonalnie 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, aż będzie al dente. 2. W trakcie jak makaron się gotuje, kroimy w małą kostkę boczek, podsmażamy go na patelni aż się przyrumieni. Pod koniec smażenia dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmniejszamy ogień uważając, żeby czosnek się nie przypalił. Dodajemy opłukaną, osuszoną i pokrojoną(...)mniejsze kawałki cukinię. Smażymy aż cukinia zmięknie (około 5-7 minut). 3. Dodajemy rozmrożony groszek, skórkę otartą z 1 cytryny, posiekane zioła i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dolewamy od razu śmietanę i mieszamy podkręcając gaz, żeby śmietana zaczęła się gotować i jak wystarczająco zgęstnieje odstawiamy z palnika i podajemy z makaronem, posypując parmezanem. Smacznego Post Makaron z boczkiem
UgotujmyTo.plczosnek i cebulę. Gdy się lekko zarumienią, dodajemy umytą i pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy pieprz i sól. Smażymy, aż będzie chrupka. Kroimy szynkę w kostkę, dodajemy do warzyw. Gdy szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może być ta z makaronu), ser ricotta, pomidory i mieszamy. Przyprawiamy dodatkowo solą i pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą ostrej papryki. Ugotowany
Kitchens Alphabetwody ok. 40 g żółtego sera przyprawy: czosnek w proszku, lubczyk, tymianek, zioła dalmatyńskie, natka pietruszki, sól, pieprz Makaron z Kiełbasą i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić, dodać posiekany czosnek, zrumienić, wrzucić kiełbasę, a po chwili pieczarki - dalej smażyć. W ok. 300 ml wrzącej wody rozprowadzić bulion warzywny, dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszać. Całość
Słodka Stronawłoskiej Kamis 1/3 kostki rosołowej 100g serka topionego – kostka Sól Pieprz Olej – 2 łyżki Kilka łyżek wody Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Można dodać kilka łyżek wody. Doprawić przyprawą włoską i kostką rosołową. Na koniec dodać ser topiony
Fabryka pomysłówdania, które można zrobić w każdej chwili z podstawowych produktów, które znajdują się w mojej lodówce. Składniki na 3-4 porcje: podwójny filet z kurczaka ok. 300 g makaronu rurki śmietanka do sosów 12% 2 serki topione - śmietankowy i paprykowy 20 dag sera mozarella 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka(...)mniejsze kawałki (ok. 5 cm). Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oliwę rozgrzać na patelni i wrzucić kurczaka - smażyć ok. 2-3 min z każdej strony. Usmażone kawałki mięska przełożyć do pojemnika. Teraz gotujemy makaron...zajmuje to ok. 12 min., więc w tym czasie robimy sos serowo-paprykowy. Do małego garnka wlewamy ok. 200 ml śmietanki, dodajemy
Alutka-Gotujeodrobiną soli, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy 5 minut. Wyciągamy obgotowane brokuły i pozostawiamy do osączenia. Do tej samej wody wrzucamy makaron i gotujemy także 5 minut, odsączamy wodę. Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy szpinak, smażymy minutę aż zmięknie. Przekładamy na sitko do osączenia. Masło topimy w średnim garnku z grubym dnem, dodajemy mąkę, chwilę smażymy. Dolewamy mleko(...)się rozpuści. Orzechy wrzucamy do blendera wraz z chlebem. Miksujemy, aż do momentu kiedy z chleba będą drobne okruszki. Dodajemy czosnek, sól i starty bardzo drobno żółty ser, mieszamy. Makaron mieszamy z brokułem, szpinakiem i sosem serowym. Przekładamy do żaroodpornego naczynia lub formy silikonowej. Na wierzch wykładamy posypkę chlebową. Zapiekamy około 25-30 minut w temperaturze 180st
Gotowanie moimi oczamiczarnym pieprzem. Sos jest bardzo łagodny, aksamitny, świetnie współgra z delikatnym mięsem i słodkimi śliwkami kalifornijskimi. Razem z podpieczonymi ziemniakami czy makaronem stanowi smakowite danie obiadowe. Przygotowanie jest proste, ale niebanalne - podpalanie alkoholu i polewanie płonącym smażące się mięso stanowiło dla mnie prawdziwą frajdę(...)płaską łyżeczką pieprzu ziołowego). Rozgrzać masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu (na patelnię wrzuciłam od siebie jeszcze 2 listki laurowe i gałązkę laurową) i smażyć fileciki (koniecznie partiami, żeby nie chłodzić patelni) po 2-3 minuty z każdej strony. 3. Patelnię zdjąć z ognia (nie gasić palnika), wrzucić wszystkie fileciki. Podgrzać lekko pozostały alkohol w metalowej
Kuchnia Prezydentowejugotowaniu odcedzamy pomidorki zdejmujemy z patelni i układamy na niej steki, polewamy je po wierzchu odrobiną oliwy, oprószamy oregano, smażymy około 2 minut z każdej strony, nie dłużej, bo przesuszymy mięso do steków dorzucamy pomidorki podajemy razem z makaronem. SMACZNEGO
Luźna Kuchniazwłaszcza wszystkim zabieganym, cierpiącym na notoryczny brak czasu ;) Czas przygotowania: 10 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g azjatyckiego makaronu jajecznego, 500 g obranych krewetek, 100 ml wytrawnego białego wina, 4 ząbki czosnku, oliwa do smażenia, sól i pieprz do smaku. Pesto: 1/2 pęczka tajskiej bazylii, 1/2 pęczka zwykłej bazylii, 1 doniczka kolendry(...)skórka z limonki , 1 łyżka oliwy. Do podania: limonka pokrojona w ósemki, można podać z prostym domowym sosem tajskim (przepis) . Przygotowanie: Makaron ugot ować (lub namoczyć) zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składniki pesto zmiksować na gładką masę. Na oliwie zeszklić c zosnek pokrojony w plasterki , dodać krewetki i wino dusić 2-3 minuty
SzczyptaSmaQłyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE: Makaron gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone. Dodaję przyprawy i smażę na rumiano. Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje. Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi. Ser żółty
Gotowanie PatkiJeśli chcę zrobić obiad na szybko, zawsze wybieram makaron lub chińszczyznę. Tym razem padło na to drugie i na talerzu zagościł pomarańczowy kurczak stir fry (stir fry czyli danie smażone na patelni/woku). Pomarańczowy aromat bardzo pasuje do drobiu i chrupiących warzyw. Prosto, szybko, smacznie. Zrobione w 20 minut. Składniki na sos: 2 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki jasnego sosu sojowego(...)nieprzywierającej dużej patelni na 2-3 łyżkach bardzo gorącego oleju. Wlewamy połowę sosu. Smażymy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy paprykę. Po minucie dorzucamy fasolkę i brokuły. Dolewamy resztę sosu. Mieszamy, aby wszystkie warzywa dokładnie wchłonęły sos. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. Danie posypujemy skórką startą z pomarańczy. Post Pomarańczowy kurczak stir fry pochodzi z bloga
Poezja smakuogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenosób. Składniki: 200g makaronu 1 filet z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchew 1 gałązka trawy cytrynowej 1/2 cukinii 150ml soku pomarańczowego 1/4 łyżeczki cynamonu ok. 1/2 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki mielonej kolendry szczypta ostrej papryki sól pieprz czosnek cukier olej kokosowy (lub inny tłuszcz do smażenia) Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy(...)chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pozostałe warzywa – paprykę żółtą i czerwoną oraz cukinię. Smażymy przez chwilę, aby papryka nadal była chrupią. Do kurczaka i warzyw dodajemy ugotowany, przecięty na pół makaron spaghetti. Dolewamy sok pomarańczowy z przyprawami, doprawiamy solą i podsmażamy, aż sok lekko odparuje. Gotowe danie przekładamy na talerz i posypujemy
Jacob Tastespuszka krojonych pomidorów z puszki 2 garście czarnych oliwek 2 łyżki sosu swet chilli (opcjonalnie) sól, pieprz bazylia, oregano, paryka Ugotować makaron. Na głębiokiej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek (jeżeli używamy tuńczyka w oleju, do smażenia najlepiej wykorzystać właśnie ten olej). Dodać tuńczyka, chwilę smażyć, wlać pomidory i smażyć aż sos się zagotuje, dodać oliwki, zioła
Codzienne Gotowanie