makaron smażony - 5576 przepisów (strona:121/372)

Makaron z kurczakiem i warzywami w sosie serowym 660

włoskiej Kamis 1/3 kostki rosołowej 100g serka topionego – kostka Sól Pieprz Olej – 2 łyżki Kilka łyżek wody Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa i smażyć do miękkości. Można dodać kilka łyżek wody. Doprawić przyprawą włoską i kostką rosołową. Na koniec dodać ser topiony

Fabryka pomysłów
Kurczak w sosie serowo - paprykowym z makaronem 178

dania, które można zrobić w każdej chwili z podstawowych produktów, które znajdują się w mojej lodówce.  Składniki na 3-4 porcje: podwójny filet z kurczaka ok. 300 g makaronu rurki śmietanka do sosów 12% 2 serki topione - śmietankowy i paprykowy 20 dag sera mozarella 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do kurczaka papryka słodka(...)mniejsze kawałki (ok. 5 cm). Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oliwę rozgrzać na patelni i wrzucić kurczaka - smażyć ok. 2-3 min z każdej strony. Usmażone kawałki mięska przełożyć do pojemnika. Teraz gotujemy makaron...zajmuje to ok. 12 min., więc w tym czasie robimy sos serowo-paprykowy. Do małego garnka wlewamy ok. 200 ml śmietanki, dodajemy

Alutka-Gotuje
Zapiekanka makaronowa z brokułami i szpinakiem 110

odrobiną soli, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy 5 minut. Wyciągamy obgotowane brokuły i pozostawiamy do osączenia. Do tej samej wody wrzucamy makaron i gotujemy także 5 minut, odsączamy wodę.  Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy szpinak, smażymy minutę aż zmięknie. Przekładamy na sitko do osączenia. Masło topimy w średnim garnku z grubym dnem, dodajemy mąkę, chwilę smażymy. Dolewamy mleko(...)się rozpuści. Orzechy wrzucamy do blendera wraz z chlebem. Miksujemy, aż do momentu kiedy z chleba będą drobne okruszki. Dodajemy czosnek, sól i starty bardzo drobno żółty ser, mieszamy. Makaron mieszamy z brokułem, szpinakiem i sosem serowym. Przekładamy do żaroodpornego naczynia lub formy silikonowej. Na wierzch wykładamy posypkę chlebową. Zapiekamy około 25-30 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Polędwiczki ze śliwkami (Porc aux pruneaux) 132

czarnym pieprzem. Sos jest bardzo łagodny, aksamitny, świetnie współgra z delikatnym mięsem i słodkimi śliwkami kalifornijskimi. Razem z podpieczonymi ziemniakami czy makaronem stanowi smakowite danie obiadowe. Przygotowanie jest proste, ale niebanalne - podpalanie alkoholu i polewanie płonącym smażące się mięso stanowiło dla mnie prawdziwą frajdę(...)płaską łyżeczką pieprzu ziołowego).  Rozgrzać masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu (na patelnię wrzuciłam od siebie jeszcze 2 listki laurowe i gałązkę laurową) i smażyć fileciki (koniecznie partiami, żeby nie chłodzić patelni) po 2-3 minuty z każdej strony. 3. Patelnię zdjąć z ognia (nie gasić palnika), wrzucić wszystkie fileciki. Podgrzać lekko pozostały alkohol w metalowej

Kuchnia Prezydentowej
SoczySTY Stek z tuńczyka z PEŁNOziarnistym spaghetti i prażonymi migdałami 259

ugotowaniu odcedzamy pomidorki zdejmujemy z patelni i układamy na niej steki, polewamy je po wierzchu odrobiną oliwy, oprószamy oregano, smażymy około 2 minut z każdej strony, nie dłużej, bo przesuszymy mięso do steków dorzucamy pomidorki podajemy razem z makaronem. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Tajski makaron z ziołowym pesto i krewetkami - inspiracje Apetyt 149

zwłaszcza wszystkim zabieganym, cierpiącym na notoryczny brak czasu ;) Czas przygotowania:  10 minut Porcje: 4 Składniki: 400 g azjatyckiego makaronu jajecznego,   500 g obranych krewetek,   100 ml wytrawnego białego wina,   4 ząbki czosnku,   oliwa do smażenia,   sól i pieprz do smaku. Pesto:   1/2 pęczka tajskiej bazylii,   1/2 pęczka zwykłej bazylii, 1 doniczka kolendry(...)skórka z  limonki ,   1 łyżka oliwy.   Do podania:   limonka pokrojona w ósemki, można podać z prostym domowym sosem tajskim (przepis) . Przygotowanie:   Makaron ugot ować (lub namoczyć) zgodnie z instrukcją na opakowaniu.   Składniki pesto zmiksować na gładką masę.   Na oliwie zeszklić c zosnek pokrojony w plasterki , dodać krewetki i wino dusić 2-3 minuty

SzczyptaSmaQ
PENNE ALLA BOLOGNESE 129

łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE:  Makaron gpyuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu. Patelnię rozgrzewam, a następnie dodaję mięso mielone. Dodaję przyprawy i smażę na rumiano.  Dodaję przecier pomidorowy, mieszam i duszę aż sos zgęstnieje.  Dodaję bazylią oraz czosnek niedźwiedzi. Ser żółty

Gotowanie Patki
Pomarańczowy kurczak stir fry 363

Jeśli chcę zrobić obiad na szybko, zawsze wybieram makaron lub chińszczyznę. Tym razem padło na to drugie i na talerzu zagościł pomarańczowy kurczak stir fry (stir fry czyli danie smażone na patelni/woku). Pomarańczowy aromat bardzo pasuje do drobiu i chrupiących warzyw. Prosto, szybko, smacznie. Zrobione w 20 minut. Składniki na sos: 2 łyżki konfitury pomarańczowej 3 łyżki jasnego sosu sojowego(...)nieprzywierającej dużej patelni na 2-3 łyżkach bardzo gorącego oleju. Wlewamy połowę sosu. Smażymy jeszcze chwilę co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy paprykę. Po minucie dorzucamy fasolkę i brokuły. Dolewamy resztę sosu. Mieszamy, aby wszystkie warzywa dokładnie wchłonęły sos. Podajemy z ryżem lub chińskim makaronem. Danie posypujemy skórką startą z pomarańczy. Post Pomarańczowy kurczak stir fry pochodzi z bloga

Poezja smaku
Żołądki drobiowe po tajsku 140

ogniu, podsmażamy czosnek i szalotkę, tak by puściły aromat. Następnie wrzucamy paprykę i pieczarki, zwiększając płomień. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy, cały czas mieszając, 5-6 min dodając cukier, sól i pieprz do smaku. Do całości dodajemy makaron,sos ostrygowy i posiekany na większe kawałki szczypiorek. Dokładnie mieszamy i podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Smażony makaron z kurczakiem, sokiem pomarańczowym i trawą cytrynową 197

osób. Składniki: 200g makaronu 1 filet z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchew 1 gałązka trawy cytrynowej 1/2 cukinii 150ml soku pomarańczowego 1/4 łyżeczki cynamonu ok. 1/2 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki mielonej kolendry szczypta ostrej papryki sól pieprz czosnek cukier olej kokosowy (lub inny tłuszcz do smażenia) Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy(...)chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pozostałe warzywa – paprykę żółtą i czerwoną oraz cukinię. Smażymy przez chwilę, aby papryka nadal była chrupią. Do kurczaka i warzyw dodajemy ugotowany, przecięty na pół makaron spaghetti. Dolewamy sok pomarańczowy z przyprawami, doprawiamy solą i podsmażamy, aż sok lekko odparuje. Gotowe danie przekładamy na talerz i posypujemy

Jacob Tastes
Makaron w sosie tuńczykowym 186

puszka krojonych pomidorów z puszki 2 garście czarnych oliwek 2 łyżki sosu swet chilli (opcjonalnie) sól, pieprz bazylia, oregano, paryka Ugotować makaron. Na głębiokiej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek (jeżeli używamy tuńczyka w oleju, do smażenia najlepiej wykorzystać właśnie ten olej). Dodać tuńczyka, chwilę smażyć, wlać pomidory i smażyć aż sos się zagotuje, dodać oliwki, zioła

Codzienne Gotowanie
Spaghetti bolognese po mojemu 226

ząbki czosnku szczypta chilli sól, pieprz zioła prowansalskie, świeża bazylia żółty ser/parmezan do posypania ewentualnie 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Mięso przez kilka minut podsmażać na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć jeszcze przez jakiś czas. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki, koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy

Pasja Smaku
Penne z fasolką i mięsem 112

łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki cukier sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu. Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy

R'n'G Kitchen
Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli / Pappardelle with meat, mushrooms and chilli 354

łyżka uprażonego na suchej patelni sezamu Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i podsmaż do lekkiego zarumienienia. Dodaj marchewkę, cebulę biała, pora, i białe części dymki, po czym podsmaż do zeszklenia cebuli i zarumienienia reszty warzyw. Dodaj czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. Następnie wlej 1/4 szklanki(...)Wlej mleko, zwiększ ogień i gotuj aż połowa odparuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, pastę chilli, sos sojowy, cukier, i resztę bulionu. Smaż aż sos zacznie gęstnieć, przez 5-7 minut. Dopraw jeżeli to konieczne. Zdejmij danie z ognie, wmieszaj makaron i podawaj posypane sezamem i zieloną częścią dymki. Smacznego! English version Pappardelle with meat, mushrooms and chilli (4 – 5 servings

karmelowy
PENNE ZE SZPINAKIEM, BOCZKIEM I NUTĄ CZOSNKU 119

ząbki czosnku 150g chudego boczku  2-3 łyżki startego żółtego sera olej sól pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na  suchej patelni rozgrzać olej, wrzycić pokrojony w drobną kostkę boczek. Całość  chwilę  smażyć. Następnie dodać wcześniej rozmrożony szpinak, oraz posiekany czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu mieszając

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania