Olej do smażenia Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju, dodać do niego mrożone warzywa na patelnię i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku przyprawą włoską. Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówsuszone owoce, orzechy, chipsy z jabłek czy warzywa, ale chrupkość chipsa jest inna.... Wpadłam więc na pomysł zrobienia czegoś podobnego z makaronu - wyszedł makaronowy chrust. Nie wiem ile to ma kalorii, ale przynajmniej nie jest smażone w tłuszczu więc mam nadzieję, że jednak mniej niż tradycyjne chipsy... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagorącym tłuszczu podsmaż cebulę. Gdy ładnie się zeszkli, dodaj do niej grzyby. Całość oprósz sola i pieprzem i smaż przez chwilę mieszając. Do kapusty dodaj łazanki i jajko. Całość ponownie dopraw do smaku i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się podgrzeje, a jajko zetnie. Łazanki wyszły bardzo smaczne. Są też bardzo syte. I w dodatku są podane z moją ukochaną
blog.moje-pasje.infopieprz Wykonanie: Makaron wrzucać partiami ( po 2-3 płaty ) na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 2 minuty. Podgotowane płaty makaronu rozkładać na tacy. Szpinak rozmrozić na sicie. Odlać wodę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę podsmażyć na oliwie/oleju/maśle. Dodać czosnek, smażyć. Po chwili dołożyć szpinak, smażyć całość kilka 3-4 minuty. Szpinak doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową
kolorowotorcikowoDość oryginalne połączenie smaków, ale jakże nowatorskie i smaczne. Coś innego niż tradycyjny gulasz, z makaronem. Pyszna polędwiczka, swojski makaron z ciasta bez dodatku jajek. Przepis stworzyłam na potrzeby konkursu BlogerChef . Liczę, że tym razem zaskoczę jury swoim pomysłem i kreatywnością. A Wam gorąco polecam i proszę o zagłosowanie na mój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl(...)cienko i kroimy w grubsze wstążki. Wstawiamy wodę, doprowadzamy do wrzenia solimy i wkładamy nasz makaron. Gotujemy chwilkę od wypłynięcia. Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w kostkę i opruszamy delikatnie mąką. Obsmażamy na mocno rozgrzanym patelni. Pod koniec dodajemy pokrojoną szalotkę i chwilę razem smażymy. Chwilę przed końcem wlewamy do mięsa 2 łyżki octu balsamicznego. Całość przekładamy do garnka. Herbatą deglasujemy patelnię
Malinowe Pocałunkialbo tilapii. Składniki: 2 kurki czerwone ok. 150-200g pomidorków koktajlowych 150 ml białego wina oliwa papryczka chili lub peperoncino natka pietruszki sól, pieprz 3 ząbki czosnku 350g makaronu Wykonanie: Kurka czerwonego oczyścić. Czosnek obrać i rozgnieść. Na patelni rozgrzać oliwę i zbrązowić na niej czosnek – wyjąć go. Na oliwę dodać drobno poszatkowaną papryczkę. Podsmażać minutę. Włożyć(...)wyjąć ją z patelni i odłożyć. Umyte pomidorki przekroić na pół lub w ćwiartki i wrzucić na patelnię, na której smażyliśmy rybę. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez kilka minut aż pomidorki zmiękną. W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy kurka i dzielimy na małe kawałki. Rozdrobioną rybę dodać do sosu, dusić razem 3 minuty. Pamiętajcie, żeby makaronu
Pociąg Do Kuchniwołowiny) - 2 puszki całych pomidorów - 6 ząbków czosnku - 1 cebula - szklanka piwa - bazylia - oregano - oliwa z oliwek - makaron - ser 250g (używam goudy ale może być taki jak lubisz) - papryczka piri piri Krok 1: Na oliwie smażymy mięso, dodajemy posiekany czosnek (wyciśnięty), dodajemy pokrojoną w krostę cebulę (obsmażamy ok 5 min). Następnie dodajemy pomidory, piwo, cały pęczek(...)woda z pomidorów i piwo wyparowało, a żeby powstała konsystencja sosu. Po ok 1h doprawiamy solą i pieprzem. Krok 2: Gotujemy makaron i łączymy z sosem i z serem. Smacznego
Niezły Młynekplusach przygotowywania sobie posiłków pisałam już jakiś czas temu. Dzisiaj proponuję makaron razowy z kurczakiem i pieczarkami. Składniki: 2 garści makaronu razowego pół pojedynczej piersi z kurczaka kilka pieczarek szczypior śmietana sól, pieprz, curry Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oleju przyprawiając solą, pieprzem i curry. Dodajemy pokrojone pieczarki. Ja pokroiłam je w plasterki, ale jeśli wolicie, mogę
Taste Of My Daybędzie lekko miękki ( około 6-7 minut), odcedzam makaron- nie przelewam zimną wodą! Kolejny etap to stworzenia naszego sosu do makaronu, na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę, ząbek czosnku i papryczkę chili. Dodaję mięso mielone i chwilę smażę całość. Następnie dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i fasolę czerwoną z puszki. Smażę całość przez około 6 minut. Przyprawiam solą
Mango Papajagarnka z rozgrzanym tłuszczem. Dodajemy posiekany czosnek i podsmażamy, aż cebula będzie szklista. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy kilka minut. Wlewamy wodę, gotujemy przez ok. 10 min. Następnie doprawiamy, miksujemy na krem. Podajemy z listkami bazylii, śmietaną lub ugotowanym makaronem, lub grzankami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniaprzeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek oraz cebulkę, obwicie solimy i delikatnie smażymy do zeszklenia. Następnie do całości dodajemy bób obrany ze skórki i przesmażamy całość około 3 min. W ostatnim etapie dodajemy makaron, pietruszkę i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem trzymamy na wolnym ogniu około 3-4 min aby wszystkie
Sprawdzone przepisy kulinarnetofu 2 cm kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ryżowego 3 łyżki soku z cytryny 3-4 łyżki sosu sojowego posiekana natka pietruszki do podania Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Wszystkie szalotki obierz, i ewentualnie większe sztuki przekrój na połówki. Kurki opłucz, oczyść gąbeczką, osusz i przekrój na mniejsze kawałki. Tofu pokrój(...)ogniu. Za pomocą łopatki wyjmij tofu z patelni i wrzuć na nią szalotki i grzyby, dodając czosnek oraz imbir. Przykryj i smaż całość przez 3 minuty na dużym ogniu. Dodaj sok z cytryny oraz sos sojowy, dorzuć ugotowany makaron, podgrzej jeszcze przez minutę. Przełóż na talerze posyp hojnie posiekaną pietruszką i od razu podawaj. 2 porcje
Roślinna - blog wegańskipapryka 320 g pieczarek 1 cebula 1 marchewka 2 puszki pomidorów 1 duża śmietana 18% (330 g) około 400 g makaronu 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz biały, oregano, bazylia, chilli, zioła prowansalskie oliwa do smażenia opcjonalnie: 1 kulka mozzarelli WYKONANIE Do dużego garnka lub brytfanny wlać nieco oliwy. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę(...)smażyć krótko. Do osobnego garnka wlać śmietanę, pomidory z puszki, przecisnąć przez praskę czosnek i dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią, chilli i ziołami prowansalskimi (najwięcej dać soli, pieprzu i oregano). Zagotować i zostawić na wolnym ogniu na jakiś czas. W dużym garnku zagotować wodę, dodać do niej nieco oleju i osolić. Gotować makaron krócej niż podaje
Passions hobbies lifeparze, ale można też podsmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Na początek należy zacząć gotować makaron, ja wybrałam penne i oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać około 2 łyżek tartego parmezanu i wszystko dobrze wymieszać widelcem. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy na oliwie z oliwek cebulę pokrojoną w piórka i pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy
Delusional Trine