makaron smażony - 5576 przepisów (strona:137/372)

Arrabiata z kurczakiem. 184

Składniki: 1 pierś z kurczaka 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 papryczka chilli papryka ostra mielona, czosnek granulowany, sól, pieprz cayenne  2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne (może być każdy inny) Pierś kurczaka kroimy w małe kawałki przekładamy do miseczki i polewamy oliwą, doprawiamy papryką ostrą mieloną, czosnkiem granulowanym i solimy - dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki(...)solą, ostrą papryką, dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chilli i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i miksujemy na gładki sos. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni, kiedy już nam się zrobi złoty dodajemy przygotowany sos i podgrzewamy około 15 minut. Ulubiony makaron gotujemy do miękkości odcedzamy i mieszamy z sosem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron chow mein z kaczką po azjatycku 193

dobrałam już pod kątem przypraw, które lubię. Dodatek orzeszków, powoduje, że mamy co chrupać jedząc. Dla mnie rewelacja! Składniki na 3 porcje: 1 podwójny filet z kaczki 250 g makaronu chow mein 450 g mrożonki chińskiej 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kolendry mielonej(...)miód, ocet jabłkowy, sos sojowy i przyprawy (imbir, kolendra, papryka) oraz posiekany ząbek czosnku. Następnie wycisnąć sok z cytryny. Smażyć do miękkości warzyw i mięsa. Na koniec dodać posiekane orzeszki ziemne (gdy używacie solonych, zmniejszcie ilość sosu sojowego).  Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Dodać do mięsa i warzyw. Wymieszać do momentu połączenia się składników. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Makaron z kiełbasą 143

praskę czosnek oraz posiekaną cebulę, przesmażyć, w trakcie dodając pokrojoną w pół plasterki cienką kiełbasę bekonową, całość smażyć pod przykryciem 5-7 minut, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dodać połowę   startego na drobnej tarce sera, oraz wsypać ugotowany makaron, wymieszać, rozłożyć na talerze posypać natką oraz resztą   sera. Podawać od razu gorące. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Kokardki w sosie śmietanowym z kurczakiem i brokułami 131

łyżkę oleju i łyżeczkę przyprawy gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Brokuły gotujemy na półtwardo. Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso oprószamy mąką, podsmażamy na łyżce tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy cebulę i smażymy, aż cebula zmięknie. Wlewamy śmietanę i bulion, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podgrzewamy kilka minut. Jeśli sos jest

Smak mojej kuchni
Makaron z tuńczykiem 118

koperku - szczypta suszonej bazylii - świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i od razu wrzucamy odsączonego tuńczyka z puszki oraz passatę pomidorową. Mieszamy sos, przyprawiamy i łączymy z ugotowanym makaronem. Każdą porcję posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki i koperku. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

dom-agi.pl
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 191

młodych marchewek 2 cebule oliwa do smażenia rozmaryn, tymianek, liść laurowy sól, pieprz, płatki chilli (do smaku) 8 szklanek wody lub wywar warzywny/mięsny 2 kostki rosołowe warzywne ekologiczne  (jeżeli nie używasz bulionu) 1 cukinia 0,5 kg fasolki szparagowej 4 ziemniaki 1 puszka pomidorów 1 puszka fasoli białej 200 g drobnego makaronu – u mnie małe kolanka snabbmakaroner parmezan(...)wrzuć do niego warzywa razem z płatkami chilli, solą, pieprzem i garścią ziół – u mnie był to kawałek świeżego rozmarynu, kilka gałązek świeżego tymianku i suszony liść laurowy.  Smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 5 minut. Do garnka wlej 8 szklanek wody lub bulionu, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień, aby zupa lekko się gotowała

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos boloński z makaronem 256

czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością wody by go rozrzedzić, dodajemy do mięsa Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem, gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa Ja dodałam do całości odrobinę cukru, tak by uzyskać słodko- kwaśny smak sosu. Podajemy z ulubionym makaronem, posypujemy startym serem. Smacznego ! Ten prosty przepis pochodzi

Proste Potrawy
Zapiekanka z makaronem,kurczakiem i warzywami 212

mieszanki warzyw 200 g sera żółtego 250 ml śmietany 2,5 ząbka czosnku sól pieprz Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al’dente. Pierś kroimy w kostkę,przyprawiamy sola, pieprzem i przyprawa do kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolorek, przekładamy na inne naczynia. Kroimy pieczarki w kwadraciki i cebulkę w pióra. Wrzucamy na patelnię

Gotowanie-uk
Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami 134

Cebulkę drobniutko pokroić i przesmażyć z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy cebula się zrumieni dodać drobno pokrojonego łososia i smażyć aż będzie różowy. Wlać crame frache,dodać szpragi i groszek - delikatnie wymieszać. Chwilę gotować na niewielkim ogniu. Dodać odcedzony makaron. Wszystko delikatnie wymieszać, aby cały makaron pokrył się sosem, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Paccheri ze szpinakiem. 201

świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka oliwy do smażenia Szybki sos serowy: 100 ml śmietana kremówka 15 dag ser gorgonzola szczypta gałki muszkatołowej tymianek do smaku Wykonanie: Ugotować makaron  paccheri. Czosnek i cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać szpinak, chwilę poddusić, doprawić. Wymieszać ze śmietaną

Kulinarny karnet Christophera
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 207

czymś sycącym a jednocześnie nieobciążającym, nad szybką kolacją, którą można przygotować, gdy czasu nie ma zbyt wiele. A że po głowie chodził mi pomysł dania, w którym marchewka udaje makaron, to wystarczyło dobrać idealne towarzystwo ;p Tak powstało danie bazujące na prostych składnikach: marchewka, cebula, wędzony łosoś, a do tego trochę bardziej eleganckie płatki migdałów, gorgonzola, parmezan. Efekt? Powalający kubki(...)słona, ale możesz zawsze spróbować i doprawić ;p Marchewkę wyłóż na talerze, polej sosem, w którym stała się makaronem, posyp prażoną cebulą, tartym parmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle.   Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka ♥ Muffiny marchewkowe z orzechami włoskimi i polewą jogurtowo

Eat me! Fit me!
Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami 148

olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia.  2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje. 3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Szefowa kuchni
Maccheroni z dynią 195

łyżki serka mascarpone sól pieprz Do podania: prażone pestki dyni tarty parmezan listki świeżej szałwii Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną drobno szalotkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i pokrojoną dynię. Smażymy przez chwilę na małym ogniu, po czym do warzyw wlewamy bulion i gotujemy, aż dynia zmięknie, około

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron w doborowym towarzystwie 104

rondlu rozgrzewamy olej, lekko szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę filety, pokrojoną kalarepę i smażymy kilka minut. Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w paski cukinię oraz zioła. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i brokuły. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Makaron z sosem dyniowym i cukinią 123

patelni roztopić masło i podsmażyć na nim przeciśnięty czosnek. Następnie dodać paski marchewki i cukinii. Smażyć przez 2-3 minuty, a następnie dodać puree z dyni i parmezan. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i suszonym rozmarynem. Do sosu dodać makaron, wymieszać. Posypać orzeszkami pini i udekorować plastrami parmezanu

Kuchnia Bon Appetit

Proponowane wyszukiwania