makaron smażony - 5576 przepisów (strona:138/372)

Makaron z sosem pieczarkowym i suszonymi pomidorami 145

olejem ze słoika z suszonymi pomidorami, smażymy do zarumienienia.  2. Pieczarki kroimy w plastry, przekładamy na patelnię. Smażymy do odparowania wody, po czym wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dusimy aż sos zgęstnieje. 3. Sos mieszamy z makaronem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Szefowa kuchni
Maccheroni z dynią 194

łyżki serka mascarpone sól pieprz Do podania: prażone pestki dyni tarty parmezan listki świeżej szałwii Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną drobno szalotkę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i pokrojoną dynię. Smażymy przez chwilę na małym ogniu, po czym do warzyw wlewamy bulion i gotujemy, aż dynia zmięknie, około

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron w doborowym towarzystwie 102

rondlu rozgrzewamy olej, lekko szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę filety, pokrojoną kalarepę i smażymy kilka minut. Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w paski cukinię oraz zioła. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i brokuły. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Makaron z sosem dyniowym i cukinią 120

patelni roztopić masło i podsmażyć na nim przeciśnięty czosnek. Następnie dodać paski marchewki i cukinii. Smażyć przez 2-3 minuty, a następnie dodać puree z dyni i parmezan. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką i suszonym rozmarynem. Do sosu dodać makaron, wymieszać. Posypać orzeszkami pini i udekorować plastrami parmezanu

Kuchnia Bon Appetit
Spaghetti z pomidorami 245

pokrojony w plasterki, gałązki rozmarynu, chilli posiekane wraz z pestkami oraz fileciki anchois. Na koniec smażenia dorzucamy połowę posiekanej natki pietruszki. Dodajemy zmiksowane pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Redukujemy sos, aż stanie się gęsty. Gdy woda się zagotuje, solimy ją i wrzucamy makaron. Ugotowany al dente makaron przekładamy bezpośrednio z garnka na patelnię z sosem. Gdy sos pomidorowy będzie

OstryKęs
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 147

naprawdę szybko :)  Jest to makaron z mąki durum, z delikatnym kurczakiem, marchewką,  kalafiorem i brukselką. Śmiało mogę stwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :)  Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5  łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki(...)kurczaka kroimy w średnią  kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą.  Wrzucamy do dużego garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy około 10 minut. Dodajemy skwarki z boczku z cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew.  Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 147

naprawdę szybko :)  Jest to makaron z mąki durum, z delikatnym kurczakiem, marchewką,  kalafiorem i brukselką. Śmiało mogę stwierdzić, że najedzą się co najmniej 4 osoby ! :)  Składniki: makaron penne z mąki durum 3 szkl. ( suchy ) filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5  łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki(...)kurczaka kroimy w średnią  kostkę. Przyprawiamy papryką ( 1 łyżka ) i solą.  Wrzucamy do dużego garnka z rozgrzanym olejem. Smażymy około 10 minut. Dodajemy skwarki z boczku z cebulą oraz obraną i pokrojoną w grube plastry marchew.  Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu ( najlepiej na al dente, nie może być rozgotowany ). Przecedzamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem

Kuchnia Paulettes
Rurki z klopsikami i pieczarkami w sosie śmietankowo-pieczarkowym 199

Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski. Dodać jajko, kaszę mannę oraz przyprawy do smaku(...)samej patelni co smażyliśmy klopsiki. Gdy pieczarki będą już przyrumienione dodać obsmażone klopsiki. Chwilę razem smażyć. Następnie wlać śmietankę oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem dusić aby sos zgęstniał i smaki się wymieszały, do smaku sos doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać i nakładać na talerze

Monia miesza i gotuje
Makaron z sosem pieczarkowo-serowym 130

tarce z drobnymi oczkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem oraz wyciśniętym czosnkiem. Dodać do pieczarek i dokładnie wymieszać. Smażyć przez chwilę na średnio rozgrzanej patelni. Na koniec dodać drobno posiekane szczypiorek i bazylię. Dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Można dodatkowo posypać odrobiną parmezanu

Bullio
Makaron z sosem pieczarkowo-serowym 149

tarce z drobnymi oczkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem oraz wyciśniętym czosnkiem. Dodać do pieczarek i dokładnie wymieszać. Smażyć przez chwilę na średnio rozgrzanej patelni. Na koniec dodać drobno posiekane szczypiorek i bazylię. Dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Można dodatkowo posypać odrobiną parmezanu

Bullio
Wegańskie spaghetti z chilli i suszonymi pomidorami 154

mielonej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego Pieprz ziołowy Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Zagotowujemy wodę, dajemy łyżkę soli i oliwę, a następnie do gotującej się wody wrzucamy makaron spaghetti.  2. Granulat sojowy zalewy wrzącą wodą - doprawiamy solą, pieprzem i jedną łyżeczką czosnku. Zostawiamy pod przykryciem przez 10 minut.  3. Siekamy drobno czosnek, papryczkę chilli, cebulę kroimy(...)papryczkę chilli. Zmniejszamy moc i czekamy, aż cebula się zeszkli.  6. Teraz dodajemy granulat sojowy i smażymy wszystko razem przez kilka minut.  7. Wszystko zalewamy sosem pomidorowym i łączymy smaki oraz składniki na patelni.  8. Odcedzamy makaron i nakładamy na talerz, po czym polewamy go przygotowanym sosem i szykujemy się do piekielnej uczty.  Smacznego pocenia się

Bananowe Pole
Pasta pomarańczowo - imbirowa z kurczakiem i groszkiem 151

śmietany 30% 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ( użyłam Tureckiej) sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomarańczę sparzmy wrzątkiem i ścieramy skórkę oraz wyciśnijmy sok.  Na patelni z masłem smażymy kurczaka pokrojonego w małą kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka.  Do podsmażonego kurczaka dodajemy imbir i sok z pomarańczy

Niezły Młynek
WOK NOODLES Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 190

pikantnego, sos: 1/4 szklanki soku z cytryny, 4 łyżki cukru trzcinowego, 3 łyżki wody. Przygotowanie: Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę i pora siekam w drobne paseczki, paprykę i kiełbasę kroję w kostkę. Na oleju podsmażam kiełbasę do momentu lekkiego przyrumienienia, dodaję warzywa, smażę około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie wlewam sos, zagotowuję, gotuję przez 2 minuty

JejKuchnia
Penne z bakłażanem 101

cebula, ma to być ładna duża kostka. Pokrojone warzywa przełożyć do patelni, dolać oliwę, smażyć ok. 3 minut mieszając. Po upływie czasu, kiedy cebula i bakłażan będą już zarumienione, podlać wodą i dusić pod przykryciem 2 minuty.  W między czasie rodzynki sparzyć wrzątkiem. Makaron przełożyć do garnka, dodać, pomidorki, oliwki, rodzynki i bakłażan z cebulą. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą

pieprzny smaczek
Penne ze szpinakiem i serem ricotta 384

niej dołączam z propozycją Makaronu ze szpinakiem w towarzystwie serka ricotta :) Składniki na 4 porcje: 1 paczka makaronu penne [250g] 1 paczka mrożonego szpinaku siekanego PROSTE HISTORIE [450g] 1 opakowanie serka ricotta [250g] 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego - do smażenia sól, pieprz czarny - do smaku Szpinak wyjąć kilka godzin wcześniej do rozmrożenia - ja zostawiam(...)przecisnąć go przez praskę . Dorzucić do szpinaku i całość jeszcze chwilę smażyć - pilnować, aby czosnek się nie przypalił, bo nabierze wtedy gorzkiego smaku .  Szpinak podsmażony z czosnkiem Dołożyć serek ricotta i dokładnie wymieszać z zawartością patelni. Bardzo krótko jeszcze podsmażyć. Po dodaniu serka ricotta W międzyczasie ugotować makaron na półtwardo wg. instrukcji z opakowania - ja preferuję przy tym daniu

Grunt to przepis!