makaron smażony - 5576 przepisów (strona:138/372)

Omlet z makaronem i owocami lata 201

polania Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (koniecznie al dente!) i ostudzić. Jajka roztrzepać z cukrem trzcinowym oraz mąką, dodać ostudzony makaron i wylać mieszankę na rozgrzaną, dużą patelnię z masłem klarowanym, przykryć (koniecznie) przykrywką i smażyć- na bardzo małym ogniu- 8/10 minut (a najlepiej do momentu, aż masa się zetnie). Podawać ze świeżymi owocami, skropić miodem i posypać listkami

Kraina Miodem Płynąca
dyniowe curry 185

moja wersja i najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również wsypujemy przygotowaną wcześniej cebulę, czosenk, coś

chleba naszego
smacznie, szybko, zdrowo... 200

Domowy sos mięsny z warzywami i makaronem !  Każdy ma swój sposób, ale warto zobaczyć jak to się robi u nas :) Mięso smażymy. Dodajemy włoszczyznę. Dalej gotujemy pod przykryciem, mieszając...można podlać trochę bulionu. Został jeszcze przecier, cebula i przyprawy.  Gisia próbuje :) Widać, że smakuje :), to można nakładać dla wszystkich :)) Ponieważ wszystko widać na zdjęciach, to nie będę się

chleba naszego
Prosty makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem 173

Szpinak – 150 g Cebula – 50 g Śmietana 30 % – 100 ml Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu krótko zahartuj go zimną wodą. Umytą pierś z kurczaka pokrój na niewielką kostkę, dopraw świeżym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę(...)ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę, pieczarki, szpinak, dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i smaż, aż woda z pieczarek odparuje. Całość zalej śmietaną i duś pod przykryciem około 5 minut. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 069,6 kcal Białko: 71,7 g Tłuszcze: 34,6 g Węglowodany

ale Pysznie
Konfitura z papierówek z dodatkiem daktyli, suszonych śliwek i figi 183

śliwkowe np. Do smażonego musu, który należy mieszać, dodaj porządną dawkę daktyli, fig oraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z owocami morza 206

oliwki i pomidory to kwintesencja smaku kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku średnia cebula oliwa z oliwek do smażenia 500ml passaty pomidorowej 400g owoców morza (u mnie krewetki, omułki, kalmary) garść czarnych oliwek sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie 500g makaronu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE: W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Na dużej

Pyry na Gaz
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami 123

miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę, podsmażamy całość przez 10 minut. Makaron (u mnie wstążki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i wrzucamy do pozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło (dla wzmocnienia smaku). Doprawiamy solą i pieprzem, w razie potrzeby gdy danie jest za suche dolewamy

Gotowanie moimi oczami
Sos grzybowy z kawałkami kurczaka 149

oleju. Grzyby i cebulka powinny ładnie zmięknąć.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy. Całość  zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje. Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym  makaronem penne.   SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Smażony łosoś z makaronem i szpinakiem 208

cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru wody.  Doprawić gałką i solą. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dodać do szpinaku i wymieszać. W między czasie łososia smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu  z odrobiną marynaty.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 265

jajko na twardo, w plasterkach (opcjonalnie) prażona cebula (produkt gotowy) 200-300 g cienkiego makaronu sojowego Vermicelli, ugotowanego jak na opakowaniu Zupa: 1. Wywar doprowadzamy do wrzenia, zostawiamy na średnim ogniu. 2. Na małej patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pastę, liście limonkowe i trawę cytrynową, smażymy na dość dużym ogniu przez 1-2 minuty. Dodajemy plasterki zielnej cebulki, smażymy kolejne

Kuchnia Prezydentowej
spaghetti z mięsem mielonym inaczej 337

czosnku 0,5 puszki pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 0,5 szkl. wody sól pieprz 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso i smażyć je ok. 4-5 min (ma być już brązowe), doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć i pokroić w kostkę, następnie dodać

zabawa smakiem
Lasagne. 175

pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek - dokładnie ze sobą mieszamy

Moje-pitraszenie
Chruściki piwne jedyne w swoim rodzaju 163

wtłoczyć w nie jak najwięcej powietrza. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na stolnicy bardzo cienko (jak na makaron), starając się nie posypywać mąką.  Rozwałkowane ciasto kroimy nożem na paski około 2 cm szerokości i 6 cm długości /chrusty powiększają swoją objętość podczas smażenia/. W środku każdego paska robimy nacięcie, przez nie przekładamy jeden koniec, tak aby utworzył się węzeł. Chruściki

Z notatnika
Zupa z karkówki wieprzowej 231

łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy sola i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Makaron z kurczakiem i figami 170

opakowania serka kanapkowego z ziłami garść rukoli 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić w durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oleju. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Do kurczaka i cebuli dodać serek wymieszany

Pasja Smaku