makaron smażony - 5576 przepisów (strona:140/372)

Krewetki na Ostro z Czarnym Makaronem 178

plasterki, dodajemy skórkę z cytryny i papryczkę chili pokrojoną w cienkie krążki (bez pestek). Po chwili wrzucamy krewetki i smażymy z obu stron, do czasu aż zmienią kolor. Dodajemy kolejną łyżkę oliwy z oliwek i pietruszkę. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron odcedzamy i wkładamy do woka do krewetek i mieszamy wszystko razem. Teraz pozostaje nam wyłożyć makaron

Blondynka Gotuje
Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 197

przesadzić ;-) Ja dałam dużo pomidorów, bo tyleż mi w ogródku dojrzało i nie chciałam żeby się zmarnowały. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu rurki lub muszelki (niecałe opakowanie) 3 duże cebule 5-6 pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 śmietana 18% (duża) około 230 g pieczarek kilka świeżych listków bazylii(...)czas. Mięso mielone: Wlać do brytfanny dwie łyżki oliwy i rozgrzać. Dodać jedną pokrojoną w kostkę cebulę i jakiś czas smażyć. Następnie dodać mięso mielone i całość dusić kilka minut pod pokrywą co jakiś czas mieszając. W międzyczasie makaron ugotować według wskazań na opakowaniu. Końcowy etap: Do mięsa mielonego wlać gotowy sos, dodać odcedzoną przez sitko kukurydzę i fasolę. Wymieszać

Passions hobbies life
SMAŻONY RYŻ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 254

Bardzo lubię takie jednogarnkowe dania z ryżem.  Przy gotowaniu można puścić wodzę fantazji ... i dodać co tylko nam wpadnie do głowy :) i praktycznie zawsze potrawa

Walijskie Pichcenie
Makaron z brukselką w sosie śmietanowym 182

sól do smaku sok i skórka z 1/2 cytryny garść posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Makaron wrzuć do garnka z dużą ilością posolonego wrzątku i gotuj 2 minuty krócej niż wynika z instrukcji na opakowaniu.  Na dużej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojoną brukselkę. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę(...)dorzuć do brukselki. Smaż przez 3 minuty, mieszając. Dolej śmietanę i ser kozi i wymieszaj z warzywami. Dopraw papryką chilli w płatkach i solą do smaku. Na końcu dodaj sok i skórkę z cytryny.  Makaron odcedź, zostawiając pól szklanki wody z gotowania. Przełóż makaron z do sosu i wymieszaj. Jeżeli makaron będzie za suchy, dodaj do niego trochę odlanej

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z serowymi kurkami 185

smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, 10 g masła, świeży szczypiorek.   Przygotowanie: Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min. i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy sos worcestershire, śmietanę i mieszamy aż sos zgęstnieje

Moniki Smakołyki
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 304

czosnku żółty ser do posypania pół szklanki śmietany sól i pieprz Przygotowanie: 1. Na patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. 2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy

Pasja Smaku
Spaghetti z pieczarkami 196

kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody.  2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy jeszcze około 10 minut. 3. Podajemy z makaronem

Szefowa kuchni
Frutti di mare w sosie śmietanowym 280

oliwę (tak, aby przykryła dno patelni) i przesmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dodać mieszankę frutti di mare. Chwilę smażyć. Przyprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na sam koniec wlać kieliszek białego wina i dusić pod przykryciem. W międzyczasie makaron ugotować al dente i zahartować (przelać zimną wodą, aby się nie posklejał).  Gdy owoce morza będą już miękkie

Ugotować
Omlet z makaronem i owocami lata 177

polania Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (koniecznie al dente!) i ostudzić. Jajka roztrzepać z cukrem trzcinowym oraz mąką, dodać ostudzony makaron i wylać mieszankę na rozgrzaną, dużą patelnię z masłem klarowanym, przykryć (koniecznie) przykrywką i smażyć- na bardzo małym ogniu- 8/10 minut (a najlepiej do momentu, aż masa się zetnie). Podawać ze świeżymi owocami, skropić miodem i posypać listkami

Kraina Miodem Płynąca
dyniowe curry 161

moja wersja i najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również wsypujemy przygotowaną wcześniej cebulę, czosenk, coś

chleba naszego
smacznie, szybko, zdrowo... 172

Domowy sos mięsny z warzywami i makaronem !  Każdy ma swój sposób, ale warto zobaczyć jak to się robi u nas :) Mięso smażymy. Dodajemy włoszczyznę. Dalej gotujemy pod przykryciem, mieszając...można podlać trochę bulionu. Został jeszcze przecier, cebula i przyprawy.  Gisia próbuje :) Widać, że smakuje :), to można nakładać dla wszystkich :)) Ponieważ wszystko widać na zdjęciach, to nie będę się

chleba naszego
Prosty makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem 150

Szpinak – 150 g Cebula – 50 g Śmietana 30 % – 100 ml Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu krótko zahartuj go zimną wodą. Umytą pierś z kurczaka pokrój na niewielką kostkę, dopraw świeżym czosnkiem, solą i pieprzem. Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę(...)ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę, pieczarki, szpinak, dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i smaż, aż woda z pieczarek odparuje. Całość zalej śmietaną i duś pod przykryciem około 5 minut. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 069,6 kcal Białko: 71,7 g Tłuszcze: 34,6 g Węglowodany

ale Pysznie
Konfitura z papierówek z dodatkiem daktyli, suszonych śliwek i figi 155

śliwkowe np. Do smażonego musu, który należy mieszać, dodaj porządną dawkę daktyli, fig oraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z owocami morza 182

oliwki i pomidory to kwintesencja smaku kuchni śródziemnomorskiej. SKŁADNIKI: 2-3 ząbki czosnku średnia cebula oliwa z oliwek do smażenia 500ml passaty pomidorowej 400g owoców morza (u mnie krewetki, omułki, kalmary) garść czarnych oliwek sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie 500g makaronu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE: W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Na dużej

Pyry na Gaz
Łazanki z kapustą i suszonymi grzybami 94

miękkości, odsączamy. Na sporej patelni wytapiamy drobno pokrojony w kosteczkę boczek, rumienimy. Dodajemy posiekane grzyby i kapustę, podsmażamy całość przez 10 minut. Makaron (u mnie wstążki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i wrzucamy do pozostałych składników. Smażymy jeszcze przez kilka minut, dodając masło (dla wzmocnienia smaku). Doprawiamy solą i pieprzem, w razie potrzeby gdy danie jest za suche dolewamy

Gotowanie moimi oczami