makaron smażony - 5576 przepisów (strona:164/372)

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 168

Łatwe Tanie Przepis na zapiekankę makaronową z pieczarkami, kiełbasą i żółtym serem. Składniki 0,5 kg makaronu 4 laski ulubionej kiełbasy (u mnie śląskiej) 0,5 kg pieczarek ulubiony żółty ser 1 cebulka tłuszcz do smażenia (u mnie oliwa do kiełbasy i masło do pieczarek) 1 łyżka gęstej śmietany i 1 łyżka majonezu, oregano, […] Artykuł Zapiekanka makaronowa z kiełbasą

PysiaGotuje.pl
Spaghetti z marchewki z miodem, koperkiem i płatkami lnianymi 146

oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu.  Kolorowe i bardzo długie paski przypominają swoim kształtem spaghetti.  Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. 150g spaghetti z marchewki (1/2 opakowania Fit&Easy ) 2 łyżeczki masła 1 łyżka oleju

Di gotuje
Tagliatelle z pieczarkami, oliwkami i suszonymi pomidorami 165

szybki i łatwy  w przygotowaniu. Zapraszam 😊 Składniki: makaron tagliatelle 350 g, cebula 1 szt, pieczarki 300 g, oliwki czarne pół małego słoika, pomidory suszone pół małego słoika, śmietanka 30% 1/4 szklanki, czosnek 2 ząbki, parmezan starty 6 łyżek, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule posiekać i podsmażyć

kulinarne odsłony pati
Indyk w warzywach 183

cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć krótko Prawie miękkie warzywa dodać do usmażonego mięsa i pogotować chwilę razem.              Do takiego dania pasuje ryż lub makaron, u mnie było to danie samodzielne

Proste Potrawy
Dyniowo - marchewkowe fusilli z indykiem 160

słodkiej marchewki, przez aromatyczne curry, ostry imbir, aż do pikantnego garam masala z nutą cynamonu ;) Idealnie komponuje się z makaronem fusilli - pełnoziarnystym, al-dente, który po ugotowaniu mieszamy z sosem dyniowo - marchewkowym. Voila!  Smacznego!! ;) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 201

upieczoną, w occie, ugotowaną na słodko, natomiast to co możemy z niej uzyskać to niekończące się pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta,  dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko

Pause Gotowanie!
Burgery z kaczki 201

najmniej na godzinę do lodówki. Na patelni położyć kaczą skórę i na niewielkim ogniu wytopić z niej tłuszcz. Schłodzone burgery smażyć na wytopionym tłuszczu po ok 4 minut z każdej strony. Podawać jak wolimy - klasycznie w bułce, lub z makaronem. Smacznego

Stare Gary
Makaron z pieczarkami 137

gorgonzoli  sól oliwa Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić na drobne kawałeczki i podsmażyć z cebulką na odrobinie oliwy. Dodać makaron i podsmażać ok. 2 -3 minut. Następnie doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą, wlewamy rozkłócone jajko, mieszamy i smażymy aż się zetnie.. Na samym końcu dodajemy pokrojoną w kosteczkę gorgonzolę i natkę pietruszki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Wegetariańska porcja makaronu 151

ziołowy, czosnek granulowany, szczypta gałki muszkatołowej oraz gotowa mieszanka przypraw CZUBRYCA, którą jest uniwersalną przyprawą i wspaniale smakuje!) Wykonanie: Gotujemy makaron al dente. Ścieramy na tarce marchewki i dusimy je na oliwie. Dodajemy pomidory i przyprawy. Dodajemy groszek i smażymy do momentu, aż marchew lekko zmięknie. GUTEN APPETIT

Zofiana
KURCZAK Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU! PRZEPYSZNY! 467

ogniu. Mięso musi być miękkie i swobodnie odchodzić od kości, a warzywa jędrne ale uduszone. Ostatnie 7- 10 minut smaż bez przykrycia, tak aby sos zgęstniał. Ja kurczaka podałam z kaszą kuskus, ale swobodnie możecie go podać z makaronem chińskim, kaszą jęczmienną czy z ryżem. SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Danie jednogarnkowe z makaronem 395

pokroić w małe kawałki.Cebulę zeszklić,dodać pokrojone mięso i smażyć kilkanaście minut,następnie dodać czosnek i pokrojone pieczarki.Lekko je posolić, aby puściły sok. Całość dusić, aż płyn odparuje.Następnie  dodać pomidory z puszki , pokrojone ogórki i paprykę, odrobinę wody i przyprawy.Dusić chwilkę razem, a następnie dodać makaron i dusić, aż makaron nie będzie al dente.W razie potrzeby

Moje domowe kucharzenie
Gotowany kurczak w pikantnym sosie 399

czosnek uważają by się nie przypaliły. Włożyć na patelnię koło cebuli i obsmażyć. Dorzucić paprykę, pomidora , zioła, przyprawy. Smażyć mieszając kilka minut. Wlać bulion, włożyć koncentrat pomidorowy, wsypać cukier   i gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub makaronem posypanego usiekaną natką pietruszki ( lub kolendry). *Podzielić bulion na porcje- do sosu, na galaretkę, wywar na zupę ( Imbirowy rosół z jajkiem

Buniabaje w kuchni
Penne w sosie pieczarkowym z kurczakiem 550

sera topionego śmietankowego – 100g 1,5 łyżki mąki +woda 2-3 ziarna ziela angielskiego Liść laurowy Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki Smażymy je na patelni na odrobinie oleju do czasu odparowania „wody”. Solimy i pieprzymy do smaku. Teraz dodajemy ser topiony, kostkę

Fabryka pomysłów
zupa ze smardzami i wieprzowiną 187

niedzieli i ugotowany drobny makaron, który można zastąpić ziemniakami lub kaszą. Składniki: 3 duże smardze 1 cebula 400 g szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka czerwonej papryki zioła prowansalskie bazylia olej rzepakowy do smażenia AK przygotować pikantną zupę(...)smażymy mięso na złoto, dodajemy pastę paprykową, chwilkę wszystko razem dusimy, wlewamy wodę w której moczyły się smardze i gotujemy aż woda odparuje, a mięso zmięknie. Wlewamy do garnka z mięsem rosół lub bulion, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy podsmażone smardze z cebulą i gotujemy zupę na wolnym ogniu ok. 15 minut. Zupę doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tortilla kukurydziana 182

solą i wlać roztopioną margarynę. Następnie wlać wodę gazowaną i zgnieść ciasto jak na makaron. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i podzielić ciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. W między czasie rozgrzać oliwę, włożyć mięso i zmieloną paprykę, smażyć powoli przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać ketchup, zmiażdżony czosnek, odsączoną kukurydzę

Tradycyjna Kuchnia