makaron smażony - 5576 przepisów (strona:168/372)

Burgery z kaczki 163

najmniej na godzinę do lodówki. Na patelni położyć kaczą skórę i na niewielkim ogniu wytopić z niej tłuszcz. Schłodzone burgery smażyć na wytopionym tłuszczu po ok 4 minut z każdej strony. Podawać jak wolimy - klasycznie w bułce, lub z makaronem. Smacznego

Stare Gary
Makaron z pieczarkami 107

gorgonzoli  sól oliwa Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić na drobne kawałeczki i podsmażyć z cebulką na odrobinie oliwy. Dodać makaron i podsmażać ok. 2 -3 minut. Następnie doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i solą, wlewamy rozkłócone jajko, mieszamy i smażymy aż się zetnie.. Na samym końcu dodajemy pokrojoną w kosteczkę gorgonzolę i natkę pietruszki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Wegetariańska porcja makaronu 125

ziołowy, czosnek granulowany, szczypta gałki muszkatołowej oraz gotowa mieszanka przypraw CZUBRYCA, którą jest uniwersalną przyprawą i wspaniale smakuje!) Wykonanie: Gotujemy makaron al dente. Ścieramy na tarce marchewki i dusimy je na oliwie. Dodajemy pomidory i przyprawy. Dodajemy groszek i smażymy do momentu, aż marchew lekko zmięknie. GUTEN APPETIT

Zofiana
KURCZAK Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU! PRZEPYSZNY! 439

ogniu. Mięso musi być miękkie i swobodnie odchodzić od kości, a warzywa jędrne ale uduszone. Ostatnie 7- 10 minut smaż bez przykrycia, tak aby sos zgęstniał. Ja kurczaka podałam z kaszą kuskus, ale swobodnie możecie go podać z makaronem chińskim, kaszą jęczmienną czy z ryżem. SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Danie jednogarnkowe z makaronem 366

pokroić w małe kawałki.Cebulę zeszklić,dodać pokrojone mięso i smażyć kilkanaście minut,następnie dodać czosnek i pokrojone pieczarki.Lekko je posolić, aby puściły sok. Całość dusić, aż płyn odparuje.Następnie  dodać pomidory z puszki , pokrojone ogórki i paprykę, odrobinę wody i przyprawy.Dusić chwilkę razem, a następnie dodać makaron i dusić, aż makaron nie będzie al dente.W razie potrzeby

Moje domowe kucharzenie
Gotowany kurczak w pikantnym sosie 369

czosnek uważają by się nie przypaliły. Włożyć na patelnię koło cebuli i obsmażyć. Dorzucić paprykę, pomidora , zioła, przyprawy. Smażyć mieszając kilka minut. Wlać bulion, włożyć koncentrat pomidorowy, wsypać cukier   i gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub makaronem posypanego usiekaną natką pietruszki ( lub kolendry). *Podzielić bulion na porcje- do sosu, na galaretkę, wywar na zupę ( Imbirowy rosół z jajkiem

Buniabaje w kuchni
Penne w sosie pieczarkowym z kurczakiem 518

sera topionego śmietankowego – 100g 1,5 łyżki mąki +woda 2-3 ziarna ziela angielskiego Liść laurowy Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki Smażymy je na patelni na odrobinie oleju do czasu odparowania „wody”. Solimy i pieprzymy do smaku. Teraz dodajemy ser topiony, kostkę

Fabryka pomysłów
zupa ze smardzami i wieprzowiną 146

niedzieli i ugotowany drobny makaron, który można zastąpić ziemniakami lub kaszą. Składniki: 3 duże smardze 1 cebula 400 g szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka czerwonej papryki zioła prowansalskie bazylia olej rzepakowy do smażenia AK przygotować pikantną zupę(...)smażymy mięso na złoto, dodajemy pastę paprykową, chwilkę wszystko razem dusimy, wlewamy wodę w której moczyły się smardze i gotujemy aż woda odparuje, a mięso zmięknie. Wlewamy do garnka z mięsem rosół lub bulion, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy podsmażone smardze z cebulą i gotujemy zupę na wolnym ogniu ok. 15 minut. Zupę doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tortilla kukurydziana 157

solą i wlać roztopioną margarynę. Następnie wlać wodę gazowaną i zgnieść ciasto jak na makaron. Ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i podzielić ciasto na kule wielkości jaja kurzego i odstawić na pół godziny. W między czasie rozgrzać oliwę, włożyć mięso i zmieloną paprykę, smażyć powoli przez 15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać ketchup, zmiażdżony czosnek, odsączoną kukurydzę

Tradycyjna Kuchnia
sałatka makaronowa z sosem curry 326

cebuli 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego wykonanie: Makaron gotujemy w 2 l osolonej wody al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do całkowitego odcieknięcia. Boczek kroimy na bardzo cienkie paseczki, wkładamy na patelnię, dodajemy olej i smażymy ok. 7 min. Paprykę myjemy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy, kroimy(...)chwilkę razem smażymy. składniki na sos: 150 g śmietany 18 % 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 łyżeczka przyprawy curry sól, pieprz ponadto: 2 łyżki posiekanego szczypiorku wykonanie: Śmietanę łączymy ze startym imbirem, przyprawą curry doprawiamy solą i pieprzem. Sos wlewamy na patelnię do podsmażonych składników, zagotowujemy i odstawiamy. Do lekko ciepłego sosu wsypujemy ugotowany makaron oraz drugą pokrojoną paprykę, wszystkie

Domowy Smak Jedzenia
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami 174

filecików anchois. Skubnięta z kuchennego parapetu bazylia. Wczorajsza czerstwa bułka, twardy dojrzewający ser i nieśmiertelny włoski klasyk – makaron w pomidorowym sosie – ląduje na stole. Wciągający! Z puszki tuńczyka odlewamy na patelnię 3-4 łyżki czystego oleju/oliwy. Bułkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju spod ryby rumiane grzanki. W końcowej fazie smażenia posypujemy grzanki granulowanym czosnkiem, solimy, czekamy(...)przypalić. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, smażymy cebulę do zeszklenia. Gdy cebula stanie się półprzeźroczysta dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę razem smażymy aż czosnek straci surowy zapach i wlewamy pomidory z puszki. Jeśli używacie tych w całości, warto je zgnieść w dłoni, widelcem lub łyżką.   Sos gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia

Karo in the Kitchen
Klopsiki z makaronem porem i pomidorami 256

bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 300 g makaronu muszelki 1 por 2 ząbki czosnku 6 pomidorów suszonych w oleju 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka sól,pieprz do smaku olej do smażenie Przygotowanie: Mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę(...)pokrojony por i czosnek, dodać pokrojone pomidory i po chwili dodać klopsiki. Całość chwilę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku, wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować mieszając do momentu aż sos zgęstnieje

Ala piecze i gotuje
Śmietanowy sos do makaronu z wędzonym łososiem i brokułami 199

gotowania na parze brokuły można naszykować w nim. W tym samym czasie co brokuły gotujemy makaron w osolonej wodzie i zajmujemy się resztą. Łososia wędzonego kroimy w poprzek w cienkie paski. Cebulę obieramy i drobno siekamy. W sporym szerokim rondlu rozpuszczamy masło, następnie smażymy cebulę do czasu aż się zeszkli i delikatnie zarumieni. Dorzucamy kapary i smażymy razem z cebulą(...)pieprzymy, sprawdzamy czy sosu nie trzeba dosolić – łosoś wędzony już sam w sobie jest słony, ale z dodatkiem śmietany może tej soli jeszcze potrzebować. Do rondla przekładamy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy z sosem . Rozkładamy porcje na talerze, z wierzchu rozkładamy ugotowane brokuły i jemy od razu, bo szybko stygnie. Dobrze popić białym winem lub jabłkowym cydrem.   Do zdjęć makaron

Karo in the Kitchen
SZYBKI NUMEREK: MAKARON Z ŁOSOSIEM 218

zdrowy obiad, który umili Wam dzień pełen wyzwań i emocji. składniki: kawałek łososia 1/2 cytryny 1/2 cebuli 1 ząbek czosnek 2-3 łyżki śmietany 4 łyżki kaparów koperek makaron sól i pieprz do smaku wykonanie: Na wolnym ogniu rozgrzewacie na patelni oliwę z jednym ząbkiem czosnku, aż ten zarumieni się z każdej strony, po czym go wyjmujecie. Oczywiście przekręcacie(...)zeszklenia. Zdejmujecie skórę z łososia, kroicie w kawałki i wrzucacie na patelnię i smażycie, aż się zarumieni. Dodajecie śmietanę, sok z połówki cytryny, posiekany koperek i kapary. Mieszacie, przyprawiacie i gotowe. Jeżeli nie macie posiekanego i zamrożonego latem koperku, kupcie „świeży”. Makaron gotujecie w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Oczywiście znowu #glutenfull. Tak smaczne, że można jeść

GRUBY WAŁEK
Tagliatelle zapiekane w sosie pomidorowym z warzywami i pulpecikami 203

proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku Sól Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać fasolkę szparagową i pokrojone w talarki pieczarki. Smażyć do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażyć. Wlać przecier pomidorowy. Doprawić

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania