smażymy 3 minuty. Dodajemy po kolei: cebulę posiekaną, czosnek i pieczarki. Całość smażymy ciągle mieszając. Dolewamy 70 ml wody i przykrywamy pokrywką. Całość dusimy 15 minut, dodajemy cieciorkę i 200 ml wody, dusimy kolejne 15 minut. Zagęszczamy śmietanką i mąką. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem. Smacznego! Co sądzicie o takim obiadku? Zapraszam na mój FB Smykwkuchni. Pięknego dnia
SMYKWKUCHNIjest właśnie kremowa zupa pomidorowo-paprykowa. Smakuje doskonale z ryżem, makaronem ale też bez dodatków. Do przygotowania tej zupy potrzebujemy: bulion warzywny (około 2 litry) 2 puszki pomidorów 1 czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz ugotowana marchewka (może być z bulionu) oliwa z oliwek Na oliwie smażymy cebulę(...)czosnek oraz paprykę. Gdy warzywa są usmażone dodajemy pomidory z puszki i smażymy aż zredukuje się płyn z pomidorów. Następnie miksujemy warzywa blenderem razem z ugotowaną marchewką. Powstałą masę dodajemy do wcześniej ugotowanego bulionu, przyprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie papryką chili i cukrem. Podajemy z ryżem, makaronem lub grzankami
Smakowity Blog Kulinarnyoliwek - 150 ml śmietanki 36% - sól, biały pieprz - makaron włoski Przygotowanie składników: - indyka umyj i osusz na ręczniku - cebulę posiekaj w prążki - obierz czosnek i posiekaj - umyj rukolę - umyj boczniaki i pokrój na mniejsze kawałki PRZEPIS NA INDYKA: Rozgrzej patelnię, wlej pięć łyżek oliwy z oliwek. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez 4 minuty. Mięso(...)indyka oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj na patelnię, smaż mięso z każdej strony, dzięki temu zamkniemy w mięsie cały smak i aromat, a mięso będzie soczyste. Przykryj pokrywką i duś przez kwadrans. W tym czasie nastaw wodę na makaron, pamiętaj osolić wodę ;-) Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na drugiej patelni przesmaż na oliwie
SMYKWKUCHNIZielone i lekkie danie na letni obiad. Makaron ryżowy z aromatycznym pesto, grillowanym serem halloumi i chrupiącymi szparagami. opakowanie makaronu ryżowego (200g) halloumi (ok. 220 g) pęczek szparagów łyżka oliwy sól i pieprz do smaku sok z limonki Pesto ze słonecznikiem przygotowuję z większej porcji, na kilka razy i przechowuję w szczelnym słoiczku w lodówce. 70 g parmezanu(...)wydłużyć, aż pesto osiągnie porządaną konsystencję. Ser halloumi przekrawamy na cieńsze plastry. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni grillowej smażymy go z obu stron na rumiano. Szparagi myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy krótko na oliwie, doprawiając solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Każdą porcję podajemy z łyżką pesto, pokrojonym grillowanym serem oraz szparagami. Całość skrapiamy sokiem
Mienta blogWSZYSTKICH makaronów na świecie- Neapoli lubię najbardziej. Prostota wykonania i smak!. Kilka składników sprawią,że odfruniesz-ale właśnie dlatego muszą to być składniki dobrej jakości. SKŁADNIKI:3-4 porcje 1/2 średniej cebuli 2-3 ząbki czosnku (duże) 2 puszki pomidorów pelati-zimą/ latem 1 kg dojrzałych,lub z tego przepisu https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html 1 łyżka ricotty Opcjonalnie ocet balsamiczny(...)oliwek PRZYGOTOWANIE: Na patelnię z grubym dnem wlewamy oliwę, dodajemy cebulę w kostkę, chwilkę później czosnek w plasterkach. Smażymy 2-3 minuty, dodajemy pomidory plus odrobina cukru. Kiedy pomidory się przesmażą, doprawiamy sola, pieprzem, ricottą,bazylią i ew. octem balsamicznym. Makaron spaghetti gotujemy al dente, zostawiamy 1/2 szklanki wody po ugotowanym makaronie.Gorący makaron mieszamy z sosem, dolewamy odrobinę wody
Kopystką po garachsmażymy marchewkę, kukurydzę i paprykę przez około 12-15 minut aż warzywa będą miękkie. Pierś smażymy najlepiej bez oleju ponieważ już się w nim marynował. Podsmażone warzywa mieszamy z ugotowanymi w dużym garnku. Dodajemy sos Chow Mein Blue Dragon, oraz resztę składników czyli makaron i kurczaka. Całość mieszamy. Podajemy na ciepło. Chińszczyzna nadaje się jako lunch na drugi dzień :) Smacznego
Klasyka Gotowaniajeśli pomidory są kwaskowate) oregano sól pieprz pieprz cayenne (jeśli lubicie ostre smaki) Dodatkowo: 300-350 g makaronu tagliatelle ze szpinakiem kilka kulek mini mozarelli (2 lub 1 przekrojona na pół/na porcję) kilka listków świeżej bazylii Wykonanie: Sos: Na patelni smażymy mięso na niewielkiej ilości oliwy (lub jeśli wolicie – oleju). Kiedy zacznie się rumienić dodajemy do niego wyciśnięty czosnek(...)dokładnie mieszamy. Jeśli trafiły się nam dość kwaśne pomidory wówczas możemy dodać trochę cukru do smaku. Sos gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając do momentu aż zacznie gęstnieć. Makaron tagliatelle gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mini mozarelle osączamy z zalewy. Przygotowujemy po 2 sztuki serowych kulek na porcję lub 1 kulkę przekrawamy na pół. Z listków świeżej bazylii
MyCookBook.plpietruszki) Wykonanie: W pierwszej kolejności szafran zalałam ciepłą wodą. Wstawiłam wodę na makaron. Woda oczywiście dobrze osolona. Cebulę pokroiłam w kostkę, posoliłam ją. Cukinię pokroiłam w bardzo cienkie plasterki, lekko posoliłam. I teraz tak, na mocno rozgrzaną patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, wyłożyłam cebulę i smażyłam do czasu aż się zeszkliła. Dodałam cukinię i i smażyłam około(...)minut do czasu aż zmiękła i lekko się zarumieniła. Podczas smażenia na chwilę przykryłam patelnię pokrywką. Od czasu do czasu mieszałam. Po tym czasie wlałam szafran z wodą, pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek, posiekany rozmaryn i zagotowałam wszystko. Następnie włożyłam do patelni ugotowany i odcedzony makaron, wymieszałam, wsypałam starty parmezan i wymieszałam wszystko w między czasie zestawiłam patelnię
Blondynka Gotujewrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić ją. Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki . Dodać mąkę i zrobić delikatną zasmażkę , następnie dodajemy koncentrat i dokładnie łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i papryczką. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, nakładamy na talerze , polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem
Camilla w kuchnipomidorów krojonych - puszka 150 - 200 g świeżego szpinaku 1 szklanka makaronu typu drobne muszelki 1 łyżka octu balsamicznego świeżo starty parmezan do podania przygotowanie W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i czosnek, smażyć na małym ogniu mieszając aż zmiękną około 5 minut. Wymieszać z przyprawami - oregano bazylią tymiankiem, pieprzem a następnie
Stare Garyprzecisnąć przez praskę. Do garnka wlać odrobinę oleju. Przesmażyć czosnek. Następnie dodać szpinak. Całość smażyć, aż do momentu skurczenia liści. Na sam koniec wlać śmietanę i przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż do lekkiej redukcji sosu. W międzyczasie makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Tuńczyk odsączyć z nadmiaru wody
Ugotowaćczarować. Pomyśl jaki jest Twój ulubiony produkt i jak może zainspirować Cię do poszukiwania nowych smaków. :) 9. Jaki byłby ostatni posiłek, który chciał/a-byś zjeść przed śmiercią? MAKARON! Makaron z serem, to byłby mój ostatni posiłek. Dlaczego? Bo gdy tylko przygotuję go na obiad, to nie obejdzie się bez chociaż jednej dokładki. A co Ty zjadłbyś najchętniej przed śmiercią(...)Jakich produktów nigdy nie brakuje w mojej lodówce/kuchni: jajka Używane do wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany produkt, można polać go tylko oliwą z przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony
Cooking Monsterpatelni. Dodać kalmary, krewetki, cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i smażyć około 7 minut. Następnie dodać skórkę startą z cytryny, wlać śmietanę i wsypać odmrożone warzywa z mieszanki włoskiej Hortex. Wymieszać, nałożyć pokrywę naczynia i dusić przez 8 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Do warzyw i owoców morza dodać odcedzony
Passions hobbies lifemałe ząbki czosnku 2-3 łyżki soku z cytryny 2-3 garście makaronu razowego Przygotowanie: Cukinię umyć, odkroić końcówki, pokroić na kawałki (gdy cukinia jest młoda, nie trzeba jej obierać). W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cukinię oraz szczyptę soli morskiej. Wymieszać. Smażyć około 5-8 minut na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Cukinia powinna(...)się lekko przyrumienić. Dodać mrożony groszek. Wymieszać i smażyć całość jeszcze przez niecałą 1 minutę. Odłożyć kilka kawałków cukinii i łyżkę groszku na później, a resztę zalać wrzątkiem. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 5 minut. W między czasie ugotować makaron al-dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Zupę krem z cukinii
Moja Delicjatakiej potrzeby, a sos i tak wyjdzie przepyszny. Czego więc potrzebujemy? makaron małą śmietankę 30 % 8 plastów chudego boczku 2 łyżki startego parmezanu 3 ząbki czosnku pół małej cebuli sól, pieprz, zioła prowansalskie Boczek (6 plastrów) kroimy w paski i bez dodatku tłuszczu smażymy na patelni. Wlewamy śmietankę dodajemy sól, pieprz i zioła. Często mieszamy i czekamy
Mój Smak na Życie