makaron smażony - 5576 przepisów (strona:152/372)

Zapiekanka makaronowa z szynką 125

szczypiorek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, mieszając by się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew

R'n'G Kitchen
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 144

puszki (po 400 g) krojonych pomidorów 150 ml śmietanki 30-36% 500 g makaronu (u mnie tagliatelle) 2 łyżki posiekanej bazylii 100 g startego parmezanu sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki, cukinię i mięso, i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj pomidory

karmelowy
Tagliatelle z cukinią i grzybami leśnymi 139

patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy i przesmażamy cebulę.  Dodajemy grzyby i smażymy około 10 minut na średnim ogniu. Dodajemy cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy kolejne 5 minut. Dodajemy śmietankę i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Podgrzewamy i dodajemy odcedzony makaron. Mieszamy całość na patelni. Podajemy z posiekaną pietruszką lekko oprószając całość pieprzem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
TAGLIATELLE Z CUKINIOWYM SOSEM ŚMIETANOWYM 160

pieprzem, podsmażyć. Gdy pieczarki zaczną "puszczać wodę" wsypać startą na grubych oczkach tarki cukinię. Całość smażyć, aż woda odparuje. Doprawić solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Wlać śmietankę i zagotować, do momentu, aż sos zacznie gęstnieć, nie zapominając o mieszaniu. Dodać ugotowany makaron, który bardzo dokładnie wymieszać, aby pokrył się sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypując startym parmezanem

Kuchnia w opałach
Penne z wędzonym łososiem i cukinią 146

minut poświeconego czasu aby wyczarować pyszne danie. Moja dzisiejsza propozycja to penne w kremowym sosie z wędzonym łososiem i cukinią, prosto a jak smacznie! Składniki: 20 dag  makaronu rurki 10 dag wędzonego łososia 1 cukinia 1 cebula 1 papryka  podłużna ramiro 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki białego  wytrawnego(...)maśle z dodatkiem oliwy, wlać wino, zamieszać odczekać chwilę aż odparuje, dodać pokrojoną w kostkę cukinie oraz paprykę, smażyć 2-3 minuty, po czym wlać śmietankę, dodać pokrojonego wędzonego łososia, wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron  penne  gotować  około 11 minut, odcedzić , wrzucić do sosu, wymieszać i podawać J Pychaaaa

Wanilia i Kardamon
Makaron w śmietanowym sosie z cukinią, koperkiem i natką pietruszki (wegański) 155

natki pietruszki - pół pęczka koperku - sól, pieprz, ulubione przyprawy *opcjonalnie: parmezan, lub wegański parmezan do posypania Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię (obieramy - gdyż moja była z supermarketu, nie z własnego ogródka) kroimy w kosteczkę. Cebule kroimy w piórka i smażymy na łyżce oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy

Be Fit Be Strong
FARFALLE W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM Z BROKUŁAMI 156

skończą i usłyszę od dostawców w PL, że sezon kurkowy zakończony.  Zawsze więc na samym początku smażę  jajecznicę z kurkami  :), zaraz po niej gotuję  zupę kurkową , no a jeśli sezon jeszcze trwa na końcu ląduje na talerzu makaron z sosem kurkowym.  Po takiej kulinarnej uczcie mogę oświadczyć,  że sezon na kurki uważam (ze spokojnym

Walijskie Pichcenie
Makaron razowy w ostrych pomidorach 152

dodajemy pomidora, czosnek w kostce, pomidory suszone w paskach, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min. Następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki. Smacznego

Moniki Smakołyki
Makaron w sosie w towarzystwie kurczaka, pieczarek i oliwek 176

papryką i oregano. Pycha :) składniki: 300-400 g makaronu wstążki ze szpinakiem i pomidorami 400 g piersi z kurczaka 10 pieczarek 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 garście czarnych oliwek 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oregano  1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól z pieprzem Kamis olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni(...)oleju. Dodać oregano, słodką papryką oraz sól z pieprzem. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć aż kurczak i pieczarki będą miękkie. Następnie dodać słodką śmietankę, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w plasterki oliwki. Chwilę jeszcze dusić i dokładnie mieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować aldente i osączyć z wody, wrzucić do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i wykładać na talerze

Monia miesza i gotuje
SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO - SPAGHETTI Z CZOSNKIEM, OLIWĄ I CHILI 136

również w drobne kawałki. Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj czosnek oraz papryczkę i smaż całość na niewielkim ogniu przez około 2-3 minuty , mieszając często, aby czosnek tylko leciutko się zarumienił. Czosnek nie może się spiec, bo będzie gorzki. Do czosnku i papryczki dodaj makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, potrzymaj całość jeszcze 1-2 minuty  na ogniu

Słodko-Słony Świat Ilony
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 190

wpisie) zabarwiony dodatkiem zielonej herbaty Matcha. Neutralny w smaku, kolorem idealnie pasuje do bulgogi (makaron firmy House of Asia, do kupienia w Tesco, w sklepach z artykułami na sushi w sieci i czasami w Biedronce, w tygodniu azjatyckim). Mięso po zamarynowaniu odcedzamy z marynaty i smażymy do zbrązowienia i skarmelizowania z obu stron, na mocno rozgrzanej patelni grillowej, na żeliwnej

Karo in the Kitchen
Penne z soczewicą i salami 117

świetnie rozgrzewa po przyjściu do domu z pracy. Spróbujcie, polecam.  PENNE z SOCZEWICĄ I SALAMI Składniki: makaron penne 3/4 szkl czerwonej soczewicy 1 szkl bulionu 1 cebula 1 nieduża marchew 2-3 grube plastry salami 1/2 szkl przecieru pomidorowego oliwa do smażenia sól i pieprz do smaku opcjonalnie parmezan do posypania Przygotowanie:  Posiekaną cebulę podsmażamy, następnie dodajemy

Bon appetit mon amie
Spaghetti w pomidorach z oliwkami 103

łyżki kukurydzy oliwki zielone oliwa z oliwek oregano, bazylia, pieprz sos sojowy Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy cebule aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym ogniu a w międzyczasie ścieramy na dużych oczkach tarki połowę

vegetanie
KURCZAK W SŁODKIM SOSIE CHILI 306

cebulę, a po chwili czosnek – przesmażamy. Dodajemy mięso i na średnim ogniu smażymy ok. 5-7 minut. Zalewamy passatę pomidorową, wrzucamy bardzo drobno posiekaną chili, a następnie na wolnym ogniu redukujemy. Doprawiamy łyżeczką cukru ( koniecznie! ) solą oraz szczyptą pieprzu. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Ostra na Słodko
KURCZAK W CUKINIOWYM SOSIE WYTRAWNYM 140

winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo:  makaron kokardki 2 szkl.  szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić.  Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się zarumieni.  Cukinie obrać i obieraczką wykroić wzdłuż cienkie pasma. Następnie pasma przekroić

Kuchnia Paulettes
Spaghetti bolognese 139

się zeszkli dodaję mięso i marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki . Przyprawiam solą i pieprzem. Smażę aż się mięso zarumieni. Następnie dodaję pomidory w puszcze i koncentrat. Gotuję na małym ogniu najlepiej ok. 1,5-2 godzin. Przed samym końcem dodaję garść świeżej, posiekanej bazylii. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Sos można wymieszać z makaronem lub polać gorący makaron wyłożony

Passion of Cooking
MAKARON Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI NA GORĄCO 203

łyżka startego sera żółtego light(30g) Szczypta oregano  ************************************************* Pieczarki płuczemy,obieramy,kroimy lub ścieramy na tarce,smażymy na oliwie wraz z posiekaną dymką,dodać szynkę pokrojoną w paski,zalać gorącym wywarem warzywnym i dusić ,dodać przyprawy i załatwić koncentratem pomidorowym.Ugotować makaron al' dente,wyłożyć na talerz,polać sosem i posypać startym serem ,który nam się ładnie roztopi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron soba z kurczakiem, warzywami i pędami bambusa 203

obieraczką do warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną.   W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowego kurczaka podajemy na makaronie - całość posypujemy sezamem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje