szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, mieszając by się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew
R'n'G Kitchenpuszki (po 400 g) krojonych pomidorów 150 ml śmietanki 30-36% 500 g makaronu (u mnie tagliatelle) 2 łyżki posiekanej bazylii 100 g startego parmezanu sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki, cukinię i mięso, i smaż przez kolejne 3 minuty. Dodaj pomidory
karmelowypatelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy i przesmażamy cebulę. Dodajemy grzyby i smażymy około 10 minut na średnim ogniu. Dodajemy cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy kolejne 5 minut. Dodajemy śmietankę i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Podgrzewamy i dodajemy odcedzony makaron. Mieszamy całość na patelni. Podajemy z posiekaną pietruszką lekko oprószając całość pieprzem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjepieprzem, podsmażyć. Gdy pieczarki zaczną "puszczać wodę" wsypać startą na grubych oczkach tarki cukinię. Całość smażyć, aż woda odparuje. Doprawić solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Wlać śmietankę i zagotować, do momentu, aż sos zacznie gęstnieć, nie zapominając o mieszaniu. Dodać ugotowany makaron, który bardzo dokładnie wymieszać, aby pokrył się sosem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, posypując startym parmezanem
Kuchnia w opałachminut poświeconego czasu aby wyczarować pyszne danie. Moja dzisiejsza propozycja to penne w kremowym sosie z wędzonym łososiem i cukinią, prosto a jak smacznie! Składniki: 20 dag makaronu rurki 10 dag wędzonego łososia 1 cukinia 1 cebula 1 papryka podłużna ramiro 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki białego wytrawnego(...)maśle z dodatkiem oliwy, wlać wino, zamieszać odczekać chwilę aż odparuje, dodać pokrojoną w kostkę cukinie oraz paprykę, smażyć 2-3 minuty, po czym wlać śmietankę, dodać pokrojonego wędzonego łososia, wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron penne gotować około 11 minut, odcedzić , wrzucić do sosu, wymieszać i podawać J Pychaaaa
Wanilia i Kardamonnatki pietruszki - pół pęczka koperku - sól, pieprz, ulubione przyprawy *opcjonalnie: parmezan, lub wegański parmezan do posypania Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię (obieramy - gdyż moja była z supermarketu, nie z własnego ogródka) kroimy w kosteczkę. Cebule kroimy w piórka i smażymy na łyżce oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy
Be Fit Be Strongskończą i usłyszę od dostawców w PL, że sezon kurkowy zakończony. Zawsze więc na samym początku smażę jajecznicę z kurkami :), zaraz po niej gotuję zupę kurkową , no a jeśli sezon jeszcze trwa na końcu ląduje na talerzu makaron z sosem kurkowym. Po takiej kulinarnej uczcie mogę oświadczyć, że sezon na kurki uważam (ze spokojnym
Walijskie Pichceniedodajemy pomidora, czosnek w kostce, pomidory suszone w paskach, kapary i oliwki w plasterkach. Całość smażymy ok. 3 min. Następnie dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki. Smacznego
Moniki Smakołykipapryką i oregano. Pycha :) składniki: 300-400 g makaronu wstążki ze szpinakiem i pomidorami 400 g piersi z kurczaka 10 pieczarek 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 garście czarnych oliwek 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól z pieprzem Kamis olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni(...)oleju. Dodać oregano, słodką papryką oraz sól z pieprzem. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć aż kurczak i pieczarki będą miękkie. Następnie dodać słodką śmietankę, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w plasterki oliwki. Chwilę jeszcze dusić i dokładnie mieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować aldente i osączyć z wody, wrzucić do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i wykładać na talerze
Monia miesza i gotujerównież w drobne kawałki. Oliwę rozgrzej na patelni, dodaj czosnek oraz papryczkę i smaż całość na niewielkim ogniu przez około 2-3 minuty , mieszając często, aby czosnek tylko leciutko się zarumienił. Czosnek nie może się spiec, bo będzie gorzki. Do czosnku i papryczki dodaj makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, potrzymaj całość jeszcze 1-2 minuty na ogniu
Słodko-Słony Świat Ilonywpisie) zabarwiony dodatkiem zielonej herbaty Matcha. Neutralny w smaku, kolorem idealnie pasuje do bulgogi (makaron firmy House of Asia, do kupienia w Tesco, w sklepach z artykułami na sushi w sieci i czasami w Biedronce, w tygodniu azjatyckim). Mięso po zamarynowaniu odcedzamy z marynaty i smażymy do zbrązowienia i skarmelizowania z obu stron, na mocno rozgrzanej patelni grillowej, na żeliwnej
Karo in the Kitchenświetnie rozgrzewa po przyjściu do domu z pracy. Spróbujcie, polecam. PENNE z SOCZEWICĄ I SALAMI Składniki: makaron penne 3/4 szkl czerwonej soczewicy 1 szkl bulionu 1 cebula 1 nieduża marchew 2-3 grube plastry salami 1/2 szkl przecieru pomidorowego oliwa do smażenia sól i pieprz do smaku opcjonalnie parmezan do posypania Przygotowanie: Posiekaną cebulę podsmażamy, następnie dodajemy
Bon appetit mon amiełyżki kukurydzy oliwki zielone oliwa z oliwek oregano, bazylia, pieprz sos sojowy Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy cebule aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym ogniu a w międzyczasie ścieramy na dużych oczkach tarki połowę
vegetaniecebulę, a po chwili czosnek – przesmażamy. Dodajemy mięso i na średnim ogniu smażymy ok. 5-7 minut. Zalewamy passatę pomidorową, wrzucamy bardzo drobno posiekaną chili, a następnie na wolnym ogniu redukujemy. Doprawiamy łyżeczką cukru ( koniecznie! ) solą oraz szczyptą pieprzu. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem oraz posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Ostra na Słodkowinogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo: makaron kokardki 2 szkl. szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się zarumieni. Cukinie obrać i obieraczką wykroić wzdłuż cienkie pasma. Następnie pasma przekroić
Kuchnia Paulettessię zeszkli dodaję mięso i marchewkę pokrojoną w cienkie paseczki . Przyprawiam solą i pieprzem. Smażę aż się mięso zarumieni. Następnie dodaję pomidory w puszcze i koncentrat. Gotuję na małym ogniu najlepiej ok. 1,5-2 godzin. Przed samym końcem dodaję garść świeżej, posiekanej bazylii. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Sos można wymieszać z makaronem lub polać gorący makaron wyłożony
Passion of Cookingłyżka startego sera żółtego light(30g) Szczypta oregano ************************************************* Pieczarki płuczemy,obieramy,kroimy lub ścieramy na tarce,smażymy na oliwie wraz z posiekaną dymką,dodać szynkę pokrojoną w paski,zalać gorącym wywarem warzywnym i dusić ,dodać przyprawy i załatwić koncentratem pomidorowym.Ugotować makaron al' dente,wyłożyć na talerz,polać sosem i posypać startym serem ,który nam się ładnie roztopi.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiobieraczką do warzyw i odsączone z zalewy pędy bambusa. Doprawiamy pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną. W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowego kurczaka podajemy na makaronie - całość posypujemy sezamem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje