makaron smażony - 5576 przepisów (strona:158/372)

Wegański makaron z suszonymi pomidorami i tofu 156

tofu.  4. Gdy tofu lekko się zarumieni, dorzucamy smażone pomidory i pokrojone oliwki. Jeśli macie je w zalewie, dorzućcie ją także, a jeśli nie - dodajcie odrobinę oliwy. 5. Całość doprawiamy przyprawami i energicznie mieszamy wszystkie składniki.  6. Teraz mieszamy wszystko w garnku z makaronem i dodajemy garść świeżych liści bazylii i rukoli. 7. Jemy

Bananowe Pole
Kokardeczki według Blondyneczki :) 176

śmietanki kremówki 30% Wykonanie: W jednym garnku wstawiamy wodę na makaron, który gotujemy al dente. W drugim garnku wstawiamy wodę na brokuła i gotujemy również al dente.Do woka wrzucamy 1/4 kostki masła, pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, którą wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy, potem wrzucamy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, papryczki chili pokrojone w plasterki, wrzucamy kostkę

Blondynka Gotuje
Sajgonki z białą kapustą i słodkim sosem chili 332

papieru ryżowego 100 g cienkiego makaronu ryżowego ćwiartka główki białej kapusty 2 marchewki 1 biała cebula 50 g suszonych grzybów mun 1 natka kolendry 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka gochugaru 1 ząbek czosnku 2 cm kłącza imbiru 1 łyżeczka soli olej do smażenia Słodki sos chili: 3 papryczki(...)oczkach. Zasyp solą, wymieszaj i odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie odciśnij z kapusty sok. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i wrzuć kapustę, makaron i grzyby. Dopraw papryką gochugaru, sosem rybnym, sojowym i octem ryżowym. Podsmaż chwilę, aż woda odparuje. Dodaj otarty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i odstaw do całkowitego wystudzenia

Food Square
Szybki ryż z kurczakiem i papryką 184

Szybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FETTUCCINE Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWO-SEROWYM 224

patelnię wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę, odrobinę papryczki chili, czosnek – przesmażamy. Wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy kilka minut i wrzucamy oczyszczone liście szpinaku. Dodajemy czubatą łyżkę masła, podgrzewamy ok. 3-4 minuty, doprawiamy sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy ugotowany al dente makaron, pokrojoną gorgonzolę, dokładnie mieszamy,podgrzewamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Kotleciki z wędzonego pstrąga 249

mieszamy z twarogiem oraz cebulą, (opcjonalnie dodajemy ostropest). Możemy spróbować do smaku, i ewentualnie dodać więcej soli. Formujemy kotleciki i smażymy na 2 łyżkach oleju, około 4-5 minut z jednej strony.  Idealne do ziemniaków, ryżu, kaszy lub makaronu, czyli do wszystkiego

Klasyka Gotowania
PENNE Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ 351

wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną szalotkę, odrobinę papryczki chili, czosnek – przesmażamy. Wrzucamy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy kilka minut i wrzucamy oczyszczone liście szpinaku. Dodajemy czubatą łyżk masla, podgrzewamy ok. 3-4 minuty, doprawiamy sola, peprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy ugotowany al dente makaron, pokrojoną gorgonzolę, dokładnie mieszamy,podgrzewamy i wrazie potrzey doprawiamy do smaku. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Menu na Wigilię 4234

Uszka z kapustą i grzybami 2.        Domowy makaron, np. cienkie nitki 3.        Kompot z suszonych owoców Barszcz czerwony na zakwasie Obowiązkową potrawą na ciepło są smażone kawałki karpia oraz karp w sosie piwnym (przepyszny!). Danie nie wygląda zbyt atrakcyjnie, ale jest naprawdę smaczne - lekko słodkie, aromatyczne.  Dania

Ugotować
SZPINAK Z BOCZKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 174

ząbki czosnku 400 g szpinaku mrożonego rozdrobionego 5 łyżek śmietany 30% 400 g makaronu kokardki 150 g sera pleśniowego sól, pieprz Wykonanie: Boczek wędzony kroimy w kostkę. Gdy jest bardzo przerośnięty tłuszczem to odcinamy ten tłuszcz. Boczek wrzucamy na patelnię bez tłuszczu i smażymy go. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię do boczku. Smażymy, co jakiś

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 237

koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, tymianek, mielony imbir słodka papryka, świeża bazylia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy w rondlu na łyżce oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na złoto. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i paprykę. Przyprawiamy 1/2 łyżeczki tymianku, 1/3 łyżeczki słodkiej

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepis na makaron-szybko i łatwo 281

przepis na makaron z kurczakiem i cukinią w sosie mascarpone. Bardzo łatwe danie do przyrządzenia, które zajmuje niewiele czasu. Przepis na makaron Składniki: 4 porcje 300 g makaronu tagliatelle ze szpinakiem, u mnie świeży, 350 g kurczaka, filet z piersi lub ud 1 cukinia 1 ząbek czosnku 1 szalotka 250 g mascarpone 3 łyżki parmezanu 1 łyżka posiekanego koperku sól(...)dodaj do cebulki wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pokrój cukinię na słupki i dodaj do mięsa. Smaż aż mięso i cukinia lekko się zrumienią. Następnie dodaj mascarpone, parmezan i koper. Przypraw solą i pieprzem. Zagotuj sos. ugotuj tagliatelle lub inny makaron al dente. Ja kupiłam świeży makaron, więc zajęło mi to jedynie 3 minuty. Odcedź makaron ale zachowaj wodę

codojedzenia
Wołowina z pastą fasolową i pak choi 215

imbir cebulę i zieloną paprykę, smażyć przez 1 minutę. Dodać czarną pastę fasolową, wymieszać, dodać wołowinę, jeszcze raz wymieszać i smażyć kilka minut. Ogrzany półmisek wyłożyć liśćmi pak choi i ułożyć na nich mięso. Podawać od razu z makaronem lub ryżem. Smacznego

Stare Gary
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 365

użyłam goudy) 1 łyżeczka: oregano, bazylii, słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał.  Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki obrane i pokrojone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy, zmniejszamy ognień

Niezły Młynek
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 179

Najbardziej słynna chyba carbonara  ale bez śmietanki tak jak u nas, czy spaghetti arrabiata. Mi udało się zjeść cudowny makaron z owocami morza - nazwy nie pamiętam. :(   Zdecydowanie karczochy - przewijają się chyba w każdym menu. Karczochy po żydowsku, smażone w głębokim tłuszczu, czy po prostu położone na pizzy. Tych nie próbowałam ale malutki bukiet karczochów przywiozłam ze sobą

Brzuszki Łakomczuszki
Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku 320

doprawiamy jeszcze łyżką sosu sojowego dla pogłębienia smaku. Teraz czas aby wrzucić naszego indyka w tempurze. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, lecz na bardzo dużym ogniu. Teraz nasze danie jest już gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego

Mango Papaja
Sos bardzo pomidorowy i klopsiki drobiowe 200

łyżeczki cukru (opcjonalnie i tylko jeśli pomidory są bardzo kwaśne) do podania: kaszę gryczanę, kuskus, brązowy ryż lub pełnoziarnisty makaron (co tam akurat macie pod ręką) świeże zioła do posypania gotowego dania (u mnie bazylia) olej do smażenia Cebulki siekamy w kosteczkę, szczypiorek kroimy dość drobno. Dymki oraz szczypior łączymy z mielonym mięsem, jajkiem i bułką tartą. Masę dokładnie mieszamy

Ratunku obiad