Czas przygotowania: 30 minut Porcja: 5 osób Kaloryczność: średnia Poziom trudności: łatwy Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę i przyprawiamy łyżeczką soli i pieprzu, oraz 1/4 łyżeczki suszonej pietruszki. Cebulę kroimy w małą kostkę i smażymy na 3 łyżkach oliwy z oliwek. Smażymy wolno, ponieważ nie chcemy aby cebula się przypaliła(...)łyżeczkę oleju z suszonych pomidorów i smażymy 3-4 minuty, aż pierś będzie gotowa. Na patelnie dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz pokrojone w małą kostkę suszone pomidory, całość mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną suszonej pietruszki. Zdejmujemy z ognia i dodajemy na sam koniec śmietanę. Całość mieszamy i podajemy z makaronem. Smacznego
Klasyka Gotowaniawyjac i ochlodzic. Po ostudzeniu zdjac ogonki i obrac. Zagotować wodę, zalać makaron w misce i odstawic na ok 4-5 min. Co chwilke pomieszać. Cebulę oraz czosnek pokroić drobno i wyłozyć na rozgrzany olej kokosowy na głębokiej patelni. Pokroić drobno i dodać do smażenia. Do lekko zarumienionej cebulki dodać pokrojona w kostkę lososia oraz krewetki. Podsmażyć razem przez
Lajtkraft food intoleranceoliwy z oliwek 1 cebula, drobno posiekana 500 g mielonej wołowiny 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz kilka listków świeżej bazylii Do podania: makaron spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pomidory w skórce , kawałek papryczki (bez pestek) i czosnek wrzucamy do misy blendera i miksujemy kilka minut. Przelewamy do małego garnuszka(...)rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulę i podsmażamy 3-4 minuty, aż zmięknie. Dodajemy mięso i smażymy przez 10 minut. Wlewamy pomidorowy sos, doprawiamy oregano, słodką papryką, solą i pieprzem. Wszystko razem podsmażamy przez ostatnie 7-10 minut. W między czasie makaron przygotowujemy wg zaleceń producenta. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy gęsty mięsny sos. Całość posypujemy
My Culinary Artdodaję łyżkę oliwy oraz cebulę pokrojoną w półkrążki i lekko wszystko smażę. Zawsze robię tak, aby cebula była wyczuwalna, a nie całkowicie miękka. Następnie dodaję pomidorowe paseczki, tuńczyka, sok z cytryny (do smaku) i wszystkie przyprawy. Dosłownie jeszcze 5 minut podgrzewam i wrzucam na patelnię odcedzony makaron ( obowiązkowo al dente). Łączę składniki, chwilę pozostawiając "na ogniu
Życie na widelcupełne słońca i zapachu świeżych ziół. Macie ochotę na takie obiad? Ja bardzo! Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne 3 pomidory 6 plasterków szynki 1 mała cebula sól, pieprz 1 opakowanie naturalnego serka kanapkowego (ok. 150 g) kilka gałązek świeżego tymianku oliwa do smażenia Wykonanie: Pomidory naciąć na krzyż z jednej strony i zalać wrzątkiem, pod 2-3 minutach ostudzić(...)pokrojoną w paski szynkę i pomidory. Podsmażać przez jakiś czas, dodać listki tymianku i doprawić do smaku. Na koniec dodać serek, zmniejszyć ogień i mieszać, aż do uzyskania sosu. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i dodać do pozostałych składników z patelni. Wymieszać i podawać od razu. Smacznego
Pasja Smakuśmietany 30% szklanka tartego sera pecorino (może być też inny) łyżeczka oregano pieprz sól Makaron gotujemy w osolonej wodzie, tak aby był al dente. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oleju ze słoika z pomidorami i wrzucamy posiekany czosnek oraz pokrojoną w paski szynkę. Smażymy mieszając, około minutę i dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Na koniec dorzucamy pokrojone
PatiGotujemakaronu "wielkie świderki" 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz szczypta majeranku szczypta hyzopu szczypta cynamonu szczypta przyprawy bryani massala na sos 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz oregano bazylia Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, formujemy małe kuleczki wielkości śliwki mirabelki. otaczamy lekko w tartej(...)obsmażamy z każdej strony. W rondelku podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy kilka minut, podlewamy wodą ok 1 szkl. następnie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotujemy i dodajemy wszystkie kuleczki mięsne. Sos gotujemy ok 10 min. Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Odcedzamy, dodajemy do niego cały sos i smacznego
Gotowanie jest łatweszklanki słodkiej śmietany 750 ml wywaru warzywnego 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki masło klarowane natka pietruszki sól, pieprz 2 liście laurowe Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki. Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około
wesoła kuchniamąki pszennej np. Wrocławskiej + nieco wody około 400 g makaronu np. kolanka lub muszelki WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Połowę wrzucić na patelnię z rozpuszczoną łyżką masła, drugą połowę wrzucić do brytfanny z odrobiną oliwy. Pieczarki umyć i pokroić, wsypać na patelnię, posypać solą i pieprzem, smażyć na małym ogniu około 5-7 minut, aż pieczarki puszczą(...)koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie, szczyptę chilli, oregano i bazylii. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż papryka zmięknie, po czym wsypać pieczarki, wymieszać. Do małego garnuszka nalać nieco wody, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Przelać do potrawy i chwilę gotować mieszając, dzięki czemu sos lekko zgęstnieje. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente, odcedzić i dodać
Passions hobbies lifeleje deszcz, wieje wiatr... pogoda dobra do spania ;) Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego 500 g pieczarek 250 g świeżego szpinaku 1 kulka mozzarelli (125 g) sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką; smażyć aż będą miękkie i cała woda z nich odparuje. Szpinak myjemy
My simple kitchenpassaty pomidorowej (u mnie Napoli) garść szpinaku pieprz, sól do smaku Wykonanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na głęboką patelnię dodać olej kokosowy i krótko podsmażyć posiekaną cebulę oraz starty czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię, a także listki oregano, kozieradkę i paprykę. Smażyć wszystko razem do miękkości warzyw czyli ok. 15 minut. Patelnię zdjąć z ognia
Apetyt na Zieloneugotowanego brokuła 350 g makaronu olej sól pieprz 1 listek laurowy Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W sporym rondlu lub w głębokiej patelni rozgrzewamy olej (możemy użyć tłuszczu wytopionego z pod pieczonego kurczaka, sos będzie miał wtedy zdecydowanie lepszy smak) i smażymy na nim pokrojoną cebulę. Gdy już się ładnie zarumieni dodajemy pokrojonego w kawałki kurczaka
Rozpustne gotowanieżółtej fasolki szparagowej, 3 pomidory, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka pszenna. Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i odrobiną mąki. Podsmażyć na oleju na brązowo. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3 min na małym ogniu. Zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem
Z miłości do słodkościczosnek i chwilkę przesmażamy - nie za bardzo, by nie zgorzkniał. Wrzucamy szpinak i smażymy do momentu, gdy zmieni kolor na ciemnozielony i zmniejszy objętość. Dodajemy mascarpone i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy około 8-10 minut do otrzymania kremowego sosu. Odcedzony makaron wrzucamy do woka i mieszamy z sosem
Moje Kuchenne RewelacjePudliszki 3 łyżki kukurydzy z puszki 1 cebula mniejsza 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól pieprz papryka słodka pieprz ziołowy majeranek Sos beszamelowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła 1,5 szk mleka sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku 300 g makaronu świderki 300 g sera żółtego Przygotowanie: Sos beszamelowy: w rondelku roztopić masło, dodać mąkę
Ala piecze i gotuje