pęczka grubego szczypioru 2 ząbki czosnku sól ziołowa, pieprz starty grana padano Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, czosnek przeciskamy przez praskę, natkę i szczypior drobno siekamy. Lekko odsączonego tuńczyka wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy cukinię, dokładnie mieszamy, a kiedy zacznie mięknąć (a nastąpi to bardzo szybko
Czary - gary w kuchnicebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać pomidory, dusić aż powstanie gęstniejący sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać natką pietruszki
Gotowanie jest łatwecukinia 100 g papryka czerwona 1 szt makaron do spaghetti 200 g Dodatkowo : sól pieprz ziołowy sos barbecue Wykonanie spaghetti z wołowiną i warzywami z dodatkiem sosu barbecue : Wołowinę mielimy i odciskamy z wody. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy mięsko nam się smaży
Różowa kuchniaugotowanego makaronu penne 500 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3/4 szkl soku pomidorowego szczypta oregano szczypta bazylii majeranek sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki tłuszcz do smażenia 300 ml śmietany 18% 2 jajka 100 g mozzarelli z bloku szczypta chili suszonej w płatkach szczypta pomidorów suszonych sól pieprz 1 pomidor oregano Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć
Gotowanie jest łatwerozpuścić masło, dodać cebulę i chwilę smażyć. Następnie dodać pieczarki i smażyć na średnim ogniu około 5 minut. W międzyczasie zagotować wodę, lekko osolić i wrzucić groszek. Gotować go nieco krócej niż podaje opakowanie, po czym wyciągnąć sitkiem i przełożyć do pieczarek. W tej samej wodzie ugotować makaron, również nieco krócej niż podane na opakowaniu. Ugotowany przecedzić i dodać
Passions hobbies lifelitra (rosół lub woda z suszonymi przyprawami) * pomidory- 250 g * makaron- 250 g * pierś z kurczaka- 1 duża * mozzarella- 170 g (+ 30 g do posypania wierzchu) * czosnek- 1 ząbek * świeża bazylia- 4-5 gałązek * sos sojowy- 2 łyżki * pieprz, słodka papryka- do smaku * olej ryżowy- do smażenia i wysmarowania naczynia Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zamarynować w sosie
Kraina Miodem Płynącapokażemy wam, że nie trzeba na pyszny sos czekać 5h. Potrzebujemy: makaron – my użyliśmy nieortodoksyjnych Gramigna 53, cudownych, poskręcanych rurek mieloną wołowinę – ok. 1 kg (gotowy sos można zamrozić) dużą marchewkę ½ selera korzeniowego lub 4 gałązki naciowego 1 sporą pietruszkę 4 ząbki czosnku 2 cebule olej do smażenia – 2 łyżki butelkę passaty pomidorowej (sos z pieczonych pomidorów) 2 łyżki dobrego(...)dajemy posiekane drobno wszystkie warzywa i lekko rumienimy. Dokładamy mięso i smażymy do momentu zbrązowienia. Dokładamy passatę, koncentrat i skórkę z parmezanu. Gotujemy na wolnym ogniu jakieś 30 min. Dodajemy sól, pieprz, cukier, cynamon, goździki. I znowu gotujemy 10 min. Dodajemy świeże oregano i bazylię (można zastąpić suszonymi). Makaron gotujemy, dodajemy do sosu i mieszamy. Po nałożeniu na talerze posypujemy
ladykitchenziołowy i łyżkę oleju, marynujemy przez ok. 20-30 minut. Oscypek kroimy w paski ok. 3 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i trzymamy w cieple. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę i dusimy, aż się zeszkli, dodajemy mięso i smażymy na lekki ogniu ok. 5-7 minut. Dolewamy wino, doprowadzamy do wrzenia - redukujemy do 1/3 objętości. Przykrywamy(...)krótko odparować płyn na dość dużym ogniu), dodajemy oscypek, przykrywamy i odstawiamy na ciepły palnik na 5 minut (nie gotujemy już) - po tym czasie ser powinien ładnie zmięknąć. 4. Makaron nakładamy na talerze, na to kurczaka z oscypkiem w jogurtowym sosie, posypujemy kostkami marynowanej dyni, natką pietruszki, płatkami chili i czarnym pieprzem
Kuchnia Prezydentowejząbki czosnku 100 g rukoli Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami Wykonanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Oczywiście gotujemy al dente. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim czosnek. Nie za długo żeby nie był gorzki. Później dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Smażymy przez ok. 1-2 minuty. Po tym czasie na patelnię wlewamy śmietanę i dodajemy
Pyza i Surówkagusta się zmieniają. Składniki 60 dag mięsa mielonego 1 puszka groszku 400 g makaronu penne 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu majeranek, oregano, bazylia, proszkowana papryka słodka, pieprz 0,5 szkl. wody margaryna do smażenia Sposób Mięso mielone podsmażyć na margarynie razem z przyprawami, cebulą pokrojoną w kosteczkę
Kuchenne aromatyobiad, na kolację lub jako przystawka na miłe spotkanie z przyjaciółmi. 300 g makaronu muszle Farsz: 100 g kurek 1 pierś z kurczaka 1/2 cebulki 100 g startego sera żółtego 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól pieprz szczypta tymianku olej i masło do smażenia Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć
Smakołyki Asiminutach wyjmujemy szparagi i wkładamy do zimnej wody. Do garnka zaś dodajemy sól i wsypujemy makaron, gotujemy al dente. Pietruszkę myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wrzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor po czym przekładamy na talerz. Na patelnie wlewamy śmietanę i dorzucamy połowę przygotowanej
Kolizje Smakówwolę makaron wstążkę) ser parmezan starty według uznania lub inny ser żółty starty według uznania Przygotowanie: W misce łączymy mięso mielone z jajkiem, cebulą, czosnkiem, oregano, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Łyżką stołową nabieramy otrzymaną masę i formujemy pulpeciki, każdego oprószając bułka tartą. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, kulki smażymy na brązowy kolor często(...)smażymy cebulę , czosnek i dodajemy resztę składników. Wszystkie składniki należy wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Smażymy ok 40 min tak aby powstała konsystencja sosu. Do sosu wkładamy usmażone pulpeciki, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy ok 15 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron i przekładamy na talerze, na górze układamy górę sosu z pulpecikami, posypujemy serem i gotowe :) Smacznego
Niezły MłynekSkładniki: makaron świderki (25 dag) dynia hokkaido (1/2 szt.) brokuł (1/2 szt.) orzeszki ziemne (20 dag) - można też użyć masła orzechowego oliwa z oliwek sól woda Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Możemy użyć gotowego masła orzechowego ale polecam zrobić je samodzielnie. Orzeszki ziemne wsypujemy do naczynia blendera. Dodajemy łyżkę oliwy. Solimy. Blendujemy aż powstanie jednolita masa. Masło(...)rondelka. Dolewamy szklankę wody. Podgrzewamy mieszając aż uzyskamy jednolity sos. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie aż będzie prawie miękka. Brokuła dzielimy na różyczki lub jeszcze mniejsze kawałki. Gotujemy w posolonej wodzie przez ok. 2 min. Gotujemy makaron. Do dyni dodajemy ugotowanego brokuła i sos orzechowy. Podgrzewamy wszystko mieszając przez ok 5 min. Makaron wykładamy na talerze
Weganka gotujeDobry sposób na stek. Robimy trochę na odwrót niż zwykle, gdyż najpierw steki smażymy a potem moczymy w marynacie. Tak przygotowany stek, pokrojony w cienkie paski, jest dobry z dodatkiem zielonej sałaty. U nas dodatkiem był też makaron. Pomysł zaczerpnęłam ze strony Nigelli Lowson składniki 2 steki wołowe ( u mnie antrykot) marynata 5 łodyg(...)sól i pieprz. Steki umyć i osuszyć. Odciąć tłuszcz z brzegu mięsa. Rozgrzać patelnię ( robiłam na grillowej) Posmarować stek olejem aby uniknąć przyklejania się do patelni. Smażyć przez 3 minuty z każdej strony plus dodatkowo każdą stronę po odwróceniu jeszcze po 1 minucie z każdej strony Kiedy steki są gotowe, umieścić ją w naczyniu z marynatą
Stare Gary