Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku

Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku

Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku

Składniki: 500 gram piersi z indyka 3 łyżki sosu sojowego 4 ząbki czosnku 4 łyżki startego imbiru  6 łyżek sosu słodko-kwaśnego łyżka soku z limonki tempura/panierka pikantna  jedna papryka czerwona  pół słoiczka pędów bambusa sok z puszki ananasa 5 plastrów ananasa papryczka chili  olej sezamowy cebula  sól  pieprz  cebula dymka  Pierś z indyka kroimy w paski i wrzucamy do marynaty zrobionej z sosu sojowego, jednego ząbka czosnku, dwóch łyżek startego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

mangopapaja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słodkie, pierś z indyka, sosy, indyk, piersi, pierś, sos sojowy, cebula, imbir, ananas, czosnek, makaron, makarony, marynaty, papryka, sosy do indyka, kuchnia chińska, pierś w marynacie, ryż, dania z makaronem, ryż smażony, makaron smażony, indyk z makaronem, sos do ryżu, sos do makaronu, makaron na słodko, dania chińskie, indyk z makaronem chińskim, ryż po chińsku, makaron po chińsku

Inne przepisy z Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.