makaron smażony - 5576 przepisów (strona:153/372)

Makaron z sosem warzywnym i drobiowymi klopsikami 100

cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano lub parmezanu świeża bazylia Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, chwilę wyrabiamy w dłoniach, następnie formujemy niewielkie kulki. Na oliwie z oliwek smażymy klopsiki aż się zarumienią- po 4 minuty z każdej strony. Następnie klopsiki przekładamy na jeden(...)patelni a w pozostałej części smażymy posiekany czosnek i cebulkę. Dodajemy startą marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Dusimy sos kilka minut, następnie mieszamy z klopsikami i dusimy jeszcze 2 minuty. Makaron przekładamy na talerz, formując na środku niewielkie wgłębienie. W to wgłębienie nakładamy kilka łyżek sosu

Mango Papaja
Makaron z sosem warzywnym i drobiowymi klopsikami 229

marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano natka pietruszki opcjonalnie Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, chwilę wyrabiamy w dłoniach, następnie formujemy niewielkie kulki. Na oliwie z oliwek smażymy klopsiki aż się zarumienią- po 4 minuty z każdej strony. Następnie klopsiki przekładamy(...)jeden bok patelni a w pozostałej części smażymy posiekany czosnek i cebulkę. Dodajemy startą marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Dusimy sos kilka minut, następnie mieszamy z klopsikami i dusimy jeszcze 2 minuty. Makaron przekładamy na talerz, formując na środku niewielkie wgłębienie. W to wgłębienie nakładamy kilka łyżek sosu

Mango Papaja
Spaghetti bolognese 227

zmielonego mięsa dodać sól, pieprz, majeranek, bazylię, cebulę pokrojoną w kostkę, koncentrat pomidorowy i wszystko smażyć na małej ilości tłuszczu pod przykryciem około 30 minut często mieszając. Gdy mięso będzie już usmażone, dodać sos bolognese i całość jeszcze dusić ok 5 minut. Makaron spaghetti ugotować zgodnie z przepisem w osolonej wodzie dodając 1 łyżkę oleju, żeby się nie posklejał

Na słodko lub wytrawnie
Drugie śniadanie – zdrowe przepisy na cały tydzień 1974

masę. Dodać mąkę, jajko, cynamon i proszek. Całość ponownie zmiksować. Jabłko zetrzeć na tarce i połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Za pomocą łyżki formować niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron przez 3-4 minuty obu stron.   Dzień 3. Musli bananowe z jogurtem i owocami Czas wykonania: 5 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 2 łyżki crunchy(...)łyżki mleka kawałek papryki (różne kolory) 3 plastry salami 3 plastry sera Przygotowanie: Jajko roztrzepać w mleku, dodać ugotowany makaron (można ugotować dzień wcześniej), pokrojoną w kostkę paprykę, salami i ser. Wszystko wymieszać. Przelać całość na patelni i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem po 5 – 7 minut z oby stron. Pokroić na 4 części i przełożyć do pojemnika

KuchniaWeDwoje.pl
Spaghetti z karmelizowaną cebulą i szparagami 114

makaron spaghetti 3 średnie białe cebule 250 – 300 zielonych szparagów 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 czubata łyżka brązowego cukru sól, świeżo zmielony pieprz 2 łyżki drobno startego sera grana padano Wykonanie: Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Dodaj cebulę, smaż około(...)mieszaj od czasu do czasu, uważając by się nie przypaliła. Następnie dodaj ocet balsamiczny i brązowy cukier, smaż jeszcze około 5 minut. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce. Ułamią się one same w odpowiednim miejscu. Odetnij ‚główki’, łodygi pokrój w ukośne plasterki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Na 2 minuty przed końcem gotowania – dodaj szparagi – główki i plasterki. Odcedź

Moja pasja smaku
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 129

Takiego długiego spaghetti nie jadłam:)  Ciekawe jak będę go gotować:P chyba na raty:) Tym razem z pulpecikami w sosie pomidorowym SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego 400 g makaronu spaghetti świeża bazylia 1 łyżka musztar dy 1 jajko oliwa z oliwek 3-4 szt  pomidorów, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w drobną kostk ę 1 cebula 3 ząbki czosnku(...)drobno pokroić w kostkę. Na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodać wcześniej pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy całość, aż czosnek i cebula się zeszklą. Dodać pokrojone wcześniej pomidory, całość doprawić solą i odrobiną pieprzem. Wymieszać i chwilę podgotowujemy. Makaron got ować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, Do sosu pomidorowego w łożyć pulpety. Całość gotow ać około

MarciochaKucharzy
SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 133

takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże oregano świeża bazylia oliwa do smażenia Wykonanie: Na oliwę wrzucamy ząbki czosnku, chwilkę przesmażamy aby ,,oddał" aromat oliwie. Marchew ścieramy na tarce o dużych(...)minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomdory z puszki- dusimy ok 10 minut, aż pomidory się rozpadną.Dodajemy posiekane oregano i bazylię,mieszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na talerze wykładamy porcję makaronu, na to wykładamy sos. Jeśli lubimy możemy też na wierzch starkować żółty

Z Majeczką w kuchni
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 187

jednak nie pochodził, to każdy zgodzi się z tym, że pomaga w wyczarowaniu cudów. Ja dzisiaj zapraszam do spróbowania szybkiego i smacznego tagliatelle z indykiem i szpinakiem. Składniki: 150g makaronu tagliatelle 200g mięsa z indyka 400g świeżego szpinaku 300ml śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju sól cukier kilka kropel octu Przygotowanie: Mięso z indyka(...)śmietanka odparuje a sos zgęstnieje. Doprawiamy go solą i pieprzem. Zamarynowane mięso przekładamy na mocno rozgrzaną suchą patelnię i smażymy, aż do zrumienienia. Drób, w dodatku zamarynowany potrzebuje dosłownie kilku minut na patelni. Ugotowany w lekko osolonej wodzie makaron odcedzamy i wykładamy na talerz. Oblewamy go sosem szpinakowym a na wierzch układamy usmażonego indyka. Całość możemy przyozdobić pestkami słonecznika

Jacob Tastes
Penne z kurczakiem i szpinakiem w kremowym sosie 355

popieprzyć. Następnie dodać posiekany czosnek. Zeszklić. Teraz należy dodać drobno pokrojony szpinak. Chwilę smażyć – znacznie zmniejszy swoją objętość. Następnie dodać śmietanę i chwilę dusić. Na koniec dodać serek topiony – poczekać aż się roztopi. Ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem do smaku. Do sosu dodać ugotowany makaron – całość wymieszać.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
KURCZAK PO CHIŃSKU ZE SMAŻONYM MAKARONEM RYŻOWYM 163

liście olej ryżowy do smażenia Sos słodko- ostry: papryczka chili 1 szt. marchew 1 mała szt. woda 1/3 szkl. sok z ananasa 1 szkl. ( może być z puszki ) ananasa 3 krążki ( może być z puszki ) ocet 1 łyżeczka cukier 2 łyżki sól 1 szczypta ketchup łagodny 1 łyżka Dodatkowo: makaron ryżowy 1 op. lub 2 małe cebula prażona(...)miski z mięsem. Na tej samej patelni smażymy papryki, brokuł, marchew i kapustę na odrobinie oleju. Kiedy warzywa zaczną się przypiekać wlewamy bulion i dodajemy kurczaka z pieczarkami ( te wszystkie czynności wykonujemy na wysokim gazie ). Bulion ze wszystkimi składnikami gotujemy ok. 5- 8 min. ( nie może cały odparować ). Makaron przygotowujemy według wskazówki na opakowaniu. Następnie na mocno rozgrzaną

Kuchnia Paulettes
Lasagne z rukolą i serem blue 167

beszamelowy : 3 łyżki masła, 3 szklanki mleka, 3 łyżki mąki makaron do lasagne ( z tego przepisu ) Sposób przygotowania: Makaron do lasagne przygotowujemy z tego przepisu . (Można również wykorzystać gotowy.) Do szerokiej patelni wrzucamy mięso, dodajemy sól i pieprz i smażymy na małym ogniu. Czosnek obieramy i miażdżymy przez praskę - to samo robimy z cebulą. Dodajemy zioła i dalej smażymy(...)dolewamy partiami mleko ciągle mieszając. W momencie, gdy sos nabierze konsystencji gęstej śmietany dodajemy sól i pieprz. Odstawiamy - co jakiś czas  mieszając. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy płaty makaronu, posypujemy startym serem, następnie dodajemy mięso i wyrównujemy. Następnie zalewamy mięso 2,3 łyżkami sosu beszamelowego. Układamy kolejne płaty makaronu, posypujemy serem, dodajemy rukolę i wyrównujemy, ponownie polewamy

Słodkie Przyjemności
Lasagne z serem i "Zimowy ślub" 144

Dziś tłusty czwartek i raczej wypadałoby opublikować post z czyś smażonym ;) Wyłamię się jednak z tego i zaproponuję Wam słodkie wydanie lasagne. Danie przygotowuje się szybko. Może być zaserwowane na śniadanie, obiad lub obiadokolację, w zależności od potrzeb i gustów. Składniki (na keksówkę; na 3 porcje): kilka płatów suchego makaronu typu lasagne 0,5 kg mielonego sera / twarogu 3 łyżki

Weekendy w domu i ogrodzie
Penne z suszonymi pomidorami i nerkowcami :) 129

minut.  Dodaj pulpę pomidorową, pokrojone w paski pomidory suszone oraz wszystkie przyprawy.  Smaż na pełnym ogniu, bez przykrycia i mieszaj od czasu do czasu (ok. 7 minut). W ten sposób sos pomidorowy naturalnie się zagęści. Nerkowce podpraż delikatnie na suchej patelni.  Ugotowany makaron wyłóż na talerz, dodaj sos pomidorowy, a całość posyp uprażonymi nerkowcami i suszoną bazylią

Zdrowie na języku :P
makaron po chińsku 248

przecierem pomidorowym warzywa kroimy w paski grzyby mun lekko podgotowujemy na 2 łyżkach oleju kolejno smażymy w woku po 2 min : mięso, cebulę, czosnek i imbir, paprykę, kiełki, pieczarki i cukinię oraz grzyby następnie wszystko dusimy razem przez 8 min. wszystko mieszamy z makaronem, posypując sezamem i kolendrą do smaku i aromatu

zobacz ich smak
Pomidorowy obiad czyli makaron z klopsikami 113

średnia szt czosnek , 2 ząbki  natka pietruszki posiekana, 2 łyżki mąka pszenna, do otoczenia olej , do smażenia Składniki na sos masło, 50g cebula, 1 średnia szt bulion warzywny, 300ml serek topiony śmietankowy, 1 szt (100g) śmietanka słodka 12%, 100g Przygotowanie Makaron: Na stolnicy formujemy kopczyk z mąki, pośrodku robimy zagłębienie. Dodajemy sól, żółtko, koncentrat pomidorowy oraz wodę. Wyrabiamy zwarte

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania